
10 x Hollandse pot
8 november 2022
Charlotte Machelessen
De Nederlandse keuken is inmiddels sterk beïnvloed door alle ingrediënten die we van over de hele wereld kunnen verkrijgen of inmiddels zelf kunnen verbouwen, maar de recepten bestaan nog steeds. Kijk mee.
Typisch Nederlands etenĀ
Naar mate de zomer verdwijnt en de temperatuur steeds kouder wordt, komt de zin in Hollandse pot weer terug. Veel Hollandse recepten zijn toch het lekkerst als het weer wat guurder is en de wat zwaardere en vooral warme maaltijden wat beter vallen. Een stamppot met aardappelen en jus of gerechten met romige sauzen zoals champignonsaus of ragout en natuurlijk stoofgerechten zoals hachee die al in de Middeleeuwen werden bereid. Heerlijk en je maakt ze gemakkelijk zelf. Naast Hollands eten zijn er ook typische Hollandse bakrecepten zoals arretjescake en boterkoek.Ā
10 x Hollandse potĀ

#1 Hete bliksem
Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels

#2 Pannenkoeken: makkelijk basisrecept
Het perfecte pannenkoeken recept? Met dit recept voor pannenkoeken bak je met maar 4 ingrediƫnten heerlijke luchtige pannenkoeken. Een gemakkelijk basisrecept inclusief handige stap voor stap foto's. Het pannenkoekenbeslag is voor zowel zoete als hartige pannenkoeken.

#3 Kipragout
Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

#4 Hutspot
Makkelijk basisrecept om heerlijke smeuĆÆge en smaakvolle hutspot te maken. Deze stamppot is op basis van aardappels, wortel en ui en wordt daarom ook vaak peen en uien genoemd.

#5 Poffertjes
Makkelijk basisrecept om zelf lekkere poffertjes te maken in een poffertjespan inclusief handige tips voor beginners.

#6 Mosselen koken op klassieke wijze
Makkelijke basisrecept voor mosselen met groenten gekookt in witte wijn inclusief veel handige tips. Ook als je nog nooit mosselen klaar hebt gemaakt help ik je stap voor stap er bij. Zo lukken de mosselen gegarandeerd! Lekker met frieten er bij en een lekker sausje.

#7 Erwtensoep
Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

#8 Boerenkool stamppot
Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.

#9 Hachee basisrecept
HƩt basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met o.a. uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!

#10 Asperges op klassieke wijze met ham en ei
Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken
Vind je dit leuk?
8 stemmen