10 x Kerst amuses

Verwen je gasten met een amuse voorafgaand aan of tijdens het kerstdiner. Wij zetten de 10 lekkerste en meest feestelijke voor je bij elkaar.

Een amuse is klein gerecht wat vaak voorafgaand aan het diner geserveerd wordt om de eetlust op te wekken. Of gewoon om je gasten alvast enthousiast te maken over de rest wat komen gaat. Als ik voor mezelf spreek, schuif ik uiteraard met een goede eetlust aan tafel. Een amuse kun je ook tussen gangen door serveren.

Hoe groot is een amuse en hoe serveer je deze?

De grootte van een amuse hangt af van hoe je het serveert. Vaak is een amuse slechts een of twee happen groot, maar er zijn meerdere mogelijkheden om deze te serveren. Het uitgangspunt blijft; doordat het hapje zo klein is, moet het een hele smaakvolle hap zijn. Er zijn speciale amuselepels waar je de amuse op kunt serveren, maar ook zeker kan dienen als instrument om je aperitiefhapje op te bouwen. Het is ook leuk om je amuse in glaasjes te serveren. Dit kan variëren van elegante shotglaasjes tot aan grote wijn- of cocktailglazen. Zolang je het gerechtje er maar gemakkelijk uit kunt eten. Een andere mogelijkheid is om het te serveren op kleine schoteltjes of bordjes. Op die manier heb je een mogelijkheid om bijvoorbeeld een rolletje te maken.

Serveer een aperitief bij je amuse

Wil je echt uitpakken? Serveer dan je amuse samen met een bijpassend aperitief. Dit is vaak een alcoholisch drankje zoals sherry, martini, een appelcider of een cocktail. Een aperitief met een bubbel erin zoals cava, prosecco of zelfs champagne is ook erg lekker. Stem de smaken goed op elkaar af zodat je amuse niet in het niet valt bij je aperitief. Vraag eventueel advies bij een slijterij.

10 x Kerst amuses

#1 Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 30 MIN
  • 8 STUKS
  • **

Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla

#2 Tonijn avocado amuse
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Feestelijke kerst amuse in een glaasje; tonijn met avocado, wasabi mayonaise en geroosterd sesamzaadjes

#3 Video: roomkaas truffel amuse
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • CA 30 STUKS
  • *

Lekker als amuse voor het kerstdiner of als hartig hapje tijdens oud en nieuw

#4 Coquilles met avocado doperwtenpuree
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • **

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

#5 Zalmbonbons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • **

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

#6 Komkommerrolletjes met garnalen
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 10 STUKS
  • *

Een feestelijke amuse voor de kerst: frisse rolletjes van komkommer met roomkaas, paprika en garnalen

#7 Serranoham rolletjes met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN 
  • 10 TOT 12 STUKS
  • *

Super simpel en lekker hapje want er ook nog eens leuk uit ziet! Lekker als hapje of als voorgerecht.

#8 Eendenborst amuse
  • Voorgerecht
  • 10 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • *

In 10 minuten maak je deze amuse voor de kerst van eendenborst, mango en balsamico 

#9 Mini salade nicoise
  • Hapjes en snacks
  • 30 MINUTEN
  • 12 PERSONEN
  • **

Lekkere amuse voor de feestdagen met diverse groenten en een stukje gegrilde tonijn op een amuselepel

#10 Blini met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 40 min + 30 min wachten
  • 20 stuks
  • **

Feestelijke vegetarische hapjes van blini's met een topping van geitenkaas en gekarameliseerde rode ui, een perfecte combi!

Bewaar
Print
Deel

Reacties

Laat je reactie achter