10 x sperziebonen recepten

Ontdek de veelzijdigheid van sperziebonen in deze top 10 smakelijke recepten met sperziebonen. Van knapperige salades tot verwarmende stoofschotels, er is voor ieder wat wils. Wat ga jij vandaag maken?

Sperziebonen, een veelzijdige en voedzame groente die lekker is in o.a. hoofdgerechten, bijgerechten en voorgerechten. Of je ze nu roerbakt, er een heerlijke salade van maakt of als knapperige snack bereidt, sperziebonen zijn een gezonde toevoeging aan je maaltijd.

De lekkerste recepten met sperziebonen

Sperziebonen zijn niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. Boordevol essentiële vitamines, mineralen en vezels, en met weinig calorieën, kun je ze altijd toevoegen aan je voedingspatroon. De veelzijdigheid van sperziebonen maakt het makkelijk om het aan te passen aan je eigen smaak.

In onze top 10 vind je de beste recepten met sperziebonen, laat je inspireren door het lijstje hieronder. Je vindt er bijvoorbeeld rijst met kip en sperziebonen. Maar maak ook zeker eens deze aardappel roerbak met sperziebonen, sambal goreng telor met boontjes of deze verrassende sperziebonensoep.

10 x sperziebonen recepten

#1 Sperziebonen salade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing

#2 Kip madras
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

#3 Hollands pannetje met jachtsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

#4 Griekse aardappel stoof met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

#5 Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

#6 Ovenschotel met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel met boontjes en gehakt, onder een laagje gegratineerde aardappeltjes. In 25 minuutjes heb je dit ovengerecht al in de oven staan. Met een aantal eenvoudige ingrediënten is dit een goed budgetrecept.

#7 Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.

#8 Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 2 personen
  • *

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

#9 Salade niçoise
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en tonijn

#10 Surinaamse roti met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 40 min wachten
  • 4 personen
  • *

Het bekendste Surinaamse gerecht met aardappel, kouseband en kip volgens traditioneel recept maar wel makkelijk en eenvoudig zelf te maken. Inclusief handige tips!

Vind je dit leuk?
33 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel