Ga naar de inhoud
10 x tussengerechten

10 x tussengerechten

Bij een uitgebreid diner is het leuk om een tussengerecht te serveren. Je kunt een koud tussengerecht of een warm tussengerecht serveren (of allebei). Bekijk hier de top 10 met lekkere tussengerechten.

19 december 2023

Nienke Vinkenvleugel

Wat is een tussengerecht?

Een tussengerecht is een specifieke gang tijdens een diner dat vaak wordt geserveerd tussen 2 hoofdgerechten of tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht. Je kunt het zien als een culinair intermezzo tussen de gerechten door. Het is een klein, licht gerecht en biedt een moment van verfijning of ter voorbereiding op de volgende gang. Een tussengerecht wordt gemaakt bij een wat uitgebreider diner, zoals een kerstdiner.

Koud en warm tussengerecht

Bij een compleet diner kan een koud en een warm tussengerecht geserveerd worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen voor het diner. Denk bij een warm tussengerecht aan gevulde champignons of gevulde tomaatjes uit de oven. Bij een koud tussengerecht kun je denken aan een komkommerhapje of een klassieke gazpacho. Ook kun je een Italiaans tussengerecht maken en kiezen of je een tussengerecht met vlees, vis of vegetarisch maakt. Wat vind jij lekker?

10 x tussengerechten

Courgette rolletjes

#1 Courgette rolletjes

Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.

gazpacho met kip www.leukerecepten.nl

#2 Kipspiesjes met gazpacho dip

De Spaanse gazpacho is een heerlijke en frisse dip voor de gekruide kipspiesjes

coquilles met doperwtenpuree

#3 Coquilles met avocado doperwtenpuree

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

sushi bootjes komkommer

#4 Sushi komkommer bootjes

Je borrelavond is pas echt gezellig met deze knapperige sushi hapjes. Lekker met zachte avocado, gerookte zalm en gerookte paprika mayo.

wrap ster hapje

#5 Wrap sterren op prikker

Feestelijk hapje voor Kerst of oud en nieuw van sterren van wraps met een vulling van geitenkaas en pesto

#6 Gevulde champignons uit de oven

Een heerlijk hapje van grote champignons gevuld met een romig pestomengsel en een licht krokante topping van kaas en panko.

bruschetta salade www.leukerecepten.nl

#7 Bruschetta salade

Een salade van knapperig geroosterd brood met gemarineerde tomaatjes.

zalmrolletjes

#8 Zalmrolletjes met komkommer

Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.

#9 Meloen met ham hapje

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas

#10 Bladerdeeg hapjes met geitenkaas

Verwen jezelf en je gasten met heerlijke hapjes met maar 4 ingrediënten. Met knapperig bladerdeeg, romige geitenkaas en een vleugje zoete honing. Eenvoudig te maken en perfect voor feestjes of als smaakvolle snack.