15 x BBQ spiesen

Het barbecueseizoen is weer begonnen! Wat is een gezellige BBQ zonder heerlijke spiesen? Daarom in deze blog de 15 lekkerste en leukste spiesjes met daarbij keuze uit: vlees, vis of vegetarisch.

De lekkerste spiezen voor op de BBQ maak je makkelijk zelf. En je kunt alle kanten uit, van kleurrijke groenten tot gemarineerde kip tot gamba's. Rijg ze aan een stokje en je bent klaar! In deze blog vind je lekkere inspiratie en recepten om zelf aan de slag te gaan. Wil je nog meer inspiratie voor op de grill kijk dan tussen mijn barbecuerecepten.

Tips voor het maken van BBQ spiesen:

  • Zet houten prikkers minimaal 2 uur voor ze op de grill gaan in het water, zo verbranden ze niet. Of gebruik metalen spiezen.
  • Leg de spiezen dwars op de grill zodat er mooie strepen ontstaan en de spiezen niet tussen de roosters vallen
  • Snijd de ingredienten (groenten, vlees, vis) in dezelfde grootte, zo voorkom je dat er iets aanbrand voordat er een deel van de spies nog niet gaar is
  • Controleer (zeker bij vlees en vis) altijd of deze gaar zijn voor het eten
  • Houd ca 3 spiesjes per persoon aan, afhankelijk hoe groot de spiezen zijn en wat je er nog bij serveert

15 x BBQ spiesen

#1 Bloemkool spiesen met Oosterse saus
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 à 5 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch barbecue recept van geroosterde bloemkool aan een spies geserveerd met een Oosters sausje en sesamzaadjes.

#2 Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Lekker van de BBQ of uit de pan: kruidige kip met paprika en mais met een romige avocado dip.

#3 Balsamico champignons op spies
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 5 stuks
  • *

Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.

#4 Oosterse biefstuk spies met mango
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 5 bakken + 1 uur marineren
  • 2 personen
  • *

Makkelijke BBQ spiezen van biefstuk gemarineerd in een Oosterse marinade met mango en bosui

#5 Aardappelspies van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Aardappels van de BBQ met een knapperig stukje spek er tussen

#6 Groente spiesen met kruiden dip
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Deze groente spiesen zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruidendip om de groenten in te dippen.

#7 Falafel BBQ spiesen
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Deze vegetarische spiesen met balletjes falafel zijn perfect voor op de BBQ of de grill! Heerlijk met aubergine, paprika en cherrytomaat

#8 Spiesjes met asperges en spek
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • *

Heerlijk combi voor op de bbq: stukken courgette met asperges omwikkeld met spek

#9 Halloumi spies
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Deze vegetarische spies met halloumi kaas voor op de barbecue is ontzettend lekker. De kaas is perfect is om te grillen.

#10 Aardbei, ananas en marshmallow spies van de BBQ
  • Nagerecht
  • 10 min + 5 min
  • 5 porties
  • *

Deze zoete fruit en spek spiezen zijn de perfecte afsluiter voor een avond BBQ.

#11 Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

#12 Bbq worst spiesen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min grillen + 30 min wachten
  • 6 stuks
  • *

Maak lekkere bbq spiesen van stukjes worst, gemarineerd in een marinade van honing en mosterd, met paprika en rode ui. Heerlijk van de grill en makkelijk van tevoren te maken voor de barbecue.

#13 Oosterse zalmspies
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 5 stuks
  • *

Een heerlijke zalmspies voor op de BBQ met een frisse oosterse marinade en een topping van koriander.

#15 Zoete aardappel spies van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min + 10 min grillen
  • 5 stuks
  • *

Lekkere geroosterde zoete aardappel aan een spies,. Een ideaal vegetarisch en vullend gerecht van de barbecue. Lekker met een sausje om in te dippen.

Vind je dit leuk?
10 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel