De 10 beste recepten van december

Wow, 2022 is alweer hier. We blikken graag nog even met je terug op de beste recepten van de feestelijke maand december.

De meest feestelijke maand van het jaar is weer voorbij. De maand waarin we het meeste eten en daar dan letterlijk én figuurlijk zó vol van zitten dat we het massaal in januari iets rustiger aan doen met eten. Ook is december de maand waarin de winter officieel is begonnen. Het vriespunt werd regelmatig aangetikt en dat betekent meer zin in warme gerechten qua temperatuur én smaak zoals erwtensoep, boerenkool stamppot en stoofgerechten zoals rendang. De lockdown zorgde ervoor dat we de Kerst met een beperkt aantal mensen konden vieren. Hierdoor werden er extra genietmomentjes gecreëerd met borrelhapjes zoals bruschetta´s en roomkaasballetjes, maar ook bakrecepten zoals appelflappen en kaneelbroodjes. Al met al een smakelijke maand.

10 x beste recepten van december 2021

#1 Kaneelbroodjes
  • Ontbijt
  • 35 min + 25 min oventijd + 1 uur 15 min rijstijd
  • 8 stuks
  • ***

Lekkere luchtige kaneelbroodjes maken? Gebruik dit basisrecept voor heerlijke broodjes met een zoete vulling van kaneel en pecannoten

#2 Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

#3 Bruschetta met tomaten
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Hét recept voor klassieke bruschetta's met tomaten en basilicum op een krokant broodje. Dit hapje valt bij iedereen in de smaak.

#4 Appelflappen
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Hét recept voor zelfgemaakte appelflappen uit de oven gemaakt met bladerdeeg en gevuld met een heerlijk appelmengsel inclusief handige stap voor stap foto's.

#5 Video: roomkaas truffel amuse
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • CA 30 STUKS
  • *

Lekker als amuse voor het kerstdiner of als hartig hapje tijdens oud en nieuw

#6 Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur stooftijd
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

#7 Viennetta ijstaart
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur wachten
  • 8 - 10 personen
  • **

Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade

#8 Boerenkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.

#9 Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • **

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

#10 Zalmrollade met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • ***

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel