Noten

Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten van je gerechten waar je mee kunt koken. Ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten. 

Gegrild paprika hapje met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min
  • 8 stuks
  • *

Een lekker vegetarisch paprika hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricotta en walnoot. Een ideaal borrelhapje.

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Romige koffie mousse met ricotta
  • Nagerecht
  • 15 min + 2 uur
  • 3-4 personen
  • *

Een heel eenvoudig, maar o zo heerlijk Italiaans dessert met een super romige koffie crème. Serveer het extra leuk in een glaasje met lekkere toppings.

Tropische salade met passievrucht
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Verwerk zomerfruit in je salade zoals passievrucht en mango. Heerlijk met geitenkaas, pistachenootjes en een verfrissende dressing. Ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.

Halloumi salade met gegrilde perzik
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere lichte, maar vullende vegetarische maaltijdsalade met gegrilde halloumi kaas en perzik met een frisse en kruidige dressing.

Mini sandwiches met brie
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker bij de high tea of picknick: prikkers met brood, brie en komkommer. Leuk om te serveren of uit te delen. 

Sperziebonen salade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing

Traybake balsamico rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een traybake met zoete rode ui en bietjes in balsamico met linzen, appel en walnoten. Met weinig voorbereiding en af toe door roeren zet je in 30 minuten een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel.

Quinoa salade met cherrytomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke voedzame salade op basis van quinoa met groenten en feta. Deze makkelijke salade is zowel lauwwarm als koud lekker.

Bloemkoolcouscous met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit lekkere gerecht van bloemkoolcouscous, paprika en feta bevat veel groenten en is bovendien koolhydraatarm.

Venkelsalade met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

Couscous salade met feta
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Deze vegetarische salade met couscous, walnoten en geroosterde paprika combineert perfect met de feta en walnoten.

Salade met gerookte zalm en avocado
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met gerookte zalm, romige avocado en frisse komkommer met een eenvoudige mosterd dille dressing. Lekker met walnoten.

Muhammara dip
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Heerlijke dip uit het Midden-Oosten gemaakt van o.a. geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Lekker met flatbread of op een cracker en bovendien vegan.

Gevulde aubergine met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Vegetarische en gezonde maaltijd; aubergine gevuld met quinoa, amandelen en geitenkaas met een Indiaas tintje

Cheesecake bars met karamel
  • Bakrecept
  • 45 min + 50 min oventijd + 1 uur afkoelen
  • 12 stukken
  • *

Lekker bij de thee of koffie: bars met een koekbodem, laag cheesecake met rum en een topping van karamel

Polenta cake met citroen en blauwe bessen saus
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 12 personen
  • *

Met polenta en amandelmeel maak je deze heerlijke met honing gezoete cake met de smaken citroen en verse tijm. Serveer het met een makkelijk te bereiden blauwe bessensaus. Ook fijn, de cake is gluten- en lactosevrij.

Salade met kersen en mozzarella
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Verse kersen zijn heerlijk in deze frisse en zomerse salade met mozzarella, croutons, hazelnoten en een balsamico dressing.

Indische varkenshaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min wachten
  • 4 personen
  • *

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Gepofte zoete aardappel met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Gegrilde romaine sla met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze gegrilde kropjes sla barsten van de smaak met een dressing van Ras el Hanout, partjes frisse sinaasappel en een bite van amandel.

Geroosterde noten met Ras el Hanout uit de airfryer
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min afkoeltijd
  • 10 porties
  • *

Heerlijke geroosterde noten die je zelf eenvoudig roostert in je airfryer samen met de heerlijke Ras el Hanout kruidenmix.

Gevulde kip met pistachenootjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk ovenrecept voor kipfilet gevuld met pistachenootjes en rode peper

Lactosevrij bananenbrood met walnoten
  • Bakrecept
  • 15 min + 45 min
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.