Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gemiddelde

Vind hier recepten met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, ze zijn geschikt voor iedereen die de basis kent van het koken.

Pastinaaksoep met peer

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze feestelijke winterse soep met zoete touch van peer is heerlijk als lunch of vooraf aan het diner

Feestelijke crème brûlée met besjes

  • Nagerecht
  • 50 min + 3 uur wachten
  • 6 stuks
  • **

Deze zoete smaak van vanille en de friszure smaak van de besjes combineren perfect in dit kerstdessert

Zalm in filodeeg

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min
  • 5 stuks
  • **

Dat zalm en spinazie perfect combineren is geen geheim, en al helemaal in dit knapperige pakketje van filodeeg. Ook leuk om te serveren met kerst of een etentje.

Kipcocktail met sinaasappel

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Feestelijk maar toch heel simpel voorgerecht van gerookte kip met sinaasappel en een kerrie dressing in een glaasje

Kerststol muffins

  • Gebak en taart
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Eens iets anders dan een kerststol bij het kerstontbijt? Maak dan deze muffins met rozijnen en spijs

Crepe Suzette

  • Nagerecht
  • 45 min
  • 6 stuks
  • **

Een spectaculair toetje van dunne pannenkoekjes in sinaasappel eventueel geflambeerd met Grand Marnier

Pumpkin spice pannenkoeken

  • Ontbijt
  • 25 min
  • 8 stuks
  • **

Heerlijke luchtige en dikke pannenkoekjes met herfstige smaken van kaneel en gember

Hete bliksem

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse stamppot met een frisse en zoete touch van appel

Coq au vin

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min
  • 4 personen
  • **

Dit is een klassiek Frans recept met kip en groenten in een heerlijke wijnsaus

Tony chocolonely karamel zeezout mousse

  • Nagerecht
  • 20 min + 4 uur opstijven
  • 4 personen
  • **

Deze chocolademousse maak je met maar 3 ingrediënten en is een heerlijk luchtig toetje.

Zuurkool stamppot

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

Speculaasmuffins met sinaasappeltopping

  • Gebak en taart
  • 25 min + 25 min + afkoelen
  • 12 stuks
  • **

Speculaas en sinaasappel is een hele goede combi, zo ook in deze lekkere luchtige muffins

Hartige groentetaart met pastinaak

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze winterse quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten

Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • **

Deze wrap tosti's hebben een winterse twist door de rode biet, boerenkool en geitenkaas

Aubergine ovenschotel met geitenkaas

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel die lijkt op melanzane parmigiana maar dan met zachte geitenkaas

Zoet zure garnalen in omelet wrap

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Een omeletwrap gevuld met garnalen met een zelfgemaakte zoet zure saus

Gevulde portobello in bladerdeeg

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

Broodje bal met satésaus

  • Lunch
  • 40 min
  • 3 stuks
  • **

Mijn recept voor een perfect broodje zelfgemaakte gehaktbal met een Indische twist

Cannelloni met spinazie en zalm

  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige spinazie is een heerlijke ovenschotel

Bloemkool broccoli curry

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Vegetarische rode curry met maar 7 ingredienten zoals bloemkool, broccoli en krokante cashewnoten voor een lekkere bite

Paddenstoelenbouillon

  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4-6 personen
  • **

Een heldere bouillonsoep met paddenstoelen en knoflook croutons, heerlijk voor in de herfst!

Halloween chocolademousse

  • Nagerecht
  • 35 min + 3 uur opstijven
  • 4 porties
  • **

Deze chocolademousse in een glaasje met een koekje als grafsteen is een perfect toetje voor Halloween

Chocolade bananenbrood

  • Gebak en taart
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 10-12 plakken
  • **

Van dit gezonde chocolade bananenbrood kun je best nog een plakje pakken!

Pasta ovenschotel met witlof

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Deze gegratineerde witlof in parmaham combineert heerlijk bij de pasta in tomatensaus in deze schotel

Thaise noedelsoep met visballetjes

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere maaltijdsoep van kruidige visballetjes van kabeljauw in een gevulde soep met noedels.

1 2 3 ... 51 Volgende Alles weergeven

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette