Gemiddelde recepten

Gemiddelde recepten

Vind hier recepten met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, ze zijn geschikt voor iedereen die de basis kent van het koken.

Populair

Champignonsoep

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Chili con carne

Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken

Hoofdgerecht

35 min

4 pers.

Tiramisu

Het basisrecept voor klassieke tiramisu! Makkelijk en snel te maken en een ideaal dessert om van tevoren te bereiden.

Nagerecht

35 min + 12 uur opstijven

4-6 pers.

Nieuw

Bruine bonen met rijst

Recept voor zelfgemaakte bruine bonenschotel met rijst. Met tomaat, paprika en verse peterselie. Een gezond hoofdgerecht gemaakt met lekker veel verse groenten en kruiden.

Hoofdgerecht

5 min + 10 min

2 pers.

Mini galette met aardbeien

Geniet van heerlijke mini galettes met aardbeien, perfect als traktatie of dessert. Gemaakt met een knapperige korst en frisse, zoete aardbeien. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs als toetje.

Bakrecept

30 min + 30 min oventijd + 1 uur wachten

4 stuks

Havermout cups met chocolade

Deze chocolade pinda cups zijn zulke lekkere en makkelijke snacks! Altijd handig om een voorraadje in je vriezer te hebben liggen. En je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig. Maak ze zelf met dit recept.

Tussendoortjes

25 min + 1 uur vriezer

10 stuks

Spinazie salade met gegrilde perzik

Geniet van een frisse spinazie salade met gegrilde perzik. Een heerlijke mix van groente, fruit en zelfgemaakte dressing en met een hartige touch door het ontbijtspek en de nootjes. Ook lekker met feta.

Bijgerecht

30 min

2 pers.

Frambozen crumble cake

Ik maakte deze lekkere frambozen crumble cake, met een heerlijke combinatie van zachte cake en krokante crumble. Lekker als genietmomentje tussendoor bij een kopje koffie of thee.

Bakrecept

40 min + 1 uur oventijd

10 pers.

Aubergine curry

Probeer deze heerlijke aubergine curry, die Eric en ik een dikke 9 geven! Hij is namelijk zó lekker. Je roostert eerst de aubergines even en vervolgens stoof je ze met een lekker kruidenmengsel, tomatenblokjes en kokosmelk. Lekker met rijst en naanbrood.

Hoofdgerecht

30 min + 20 min oventijd

3 pers.

Uitgelicht recept

Pasta carbonara

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Bekijk recept

Gemiddelde voorgerechten

Bladerdeeg amuse lepels

Maak deze leuke bladerdeeg amuse lepels als begin van een feestlijk diner of op een borrelplank. Belegd met kruidenroomkaas en brie met cranberry zijn deze amuse lepels een smakelijk en origineel hapje.

Voorgerecht

25 min + 15 min oventijd

21 stuks

Broccoli cappuccino soep

Maak met deze lekkere broccoli cappuccino soep een verrassende variatie op de klassieke broccolisoep. Deze soep maak je met broccoli, aardappel en een heerlijke schuimlaag. Perfect als feestelijk voorgerecht of lunch.

Voorgerecht

25 min

4 pers.

Vegan coquilles met knolselderijpuree

Een van de populairste voorgerechten voor kerst, maar dan 100% plantaardig gemaakt van koning oesterzwammen! Geserveerd op een bedje van knolselderij puree met rozemarijn en afgemaakt met knapperige hazelnoten.

Voorgerecht

10 min + 15 min kooktijd + 15 min rusttijd

4 pers.

Gemiddelde hoofdgerechten

Wrap quiche uit de Airfryer

Een makkelijk en origineel recept: wrap quiche uit de AirFryer. Gevuld met ei, paprika, spinazie en feta. Op smaak gebracht met kruiden en afgemaakt met wat gesmolten kaas bovenop heb jij in no-time een heerlijk maaltje.

Hoofdgerecht

10 min + 12 min oventijd

2 pers.

Zoete aardappel stoof

Deze zoete aardappel stoofschotel valt echt onder de categorie comfort food, maar ideaal voor doordeweeks of als meal prep maaltijd. Een heerlijke, voedzame en kruidige zoete aardappel stoof die helemaal plantaardig en glutenvrij is.

Hoofdgerecht

15 min + 35 min stoven

4 grote porties

Risotto met zalm

Maak zelf dit smaakvolle recept van risotto met zalm. Een Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met erwtjes en een vleugje citroen, geserveerd met wat rucola en een heerlijk gebakken stuk zalm.

Hoofdgerecht

45 min

4 pers.

Gemiddelde nagerechten

Mango mousse

Geniet van een smeuïge mango mousse, verrijkt met kokosflakes. Gemaakt met griekse yoghurt en slagroom, gemengd met zoete mango en vanille. Een verfrissend dessert om van te genieten na elke maaltijd.

Nagerecht

10 min

2 pers.

Zabaglione (Italiaans schuim)

Zabaglione is een traditioneel Italiaans nagerecht dat wordt gemaakt van opgeklopte eierdooiers, suiker en drank. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld marsalawijn, amaretto of sherry. Au bain marie bereid je dit tot een heerlijk nagerecht.

Nagerecht

20 min

4 pers.

Vegan crème brûlée

Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!

Nagerecht

5 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd

4 pers.

Gemiddelde lunch recepten

Mini frittata

Probeer ook eens deze verrukkelijke mini frittata's. Eenvoudig te maken en vol van smaak! Leuk om te maken voor een brunch, high tea of voor Pasen.

Ontbijt recept

5 min + 15 min oventijd

5 stuks

Bladerdeeg broodjes met ei

Probeer ook deze bladerdeeg broodjes met ei. Een heerlijk hapje van bladerdeeg, gevuld met romige roerei, champignons en gedroogde tomaatjes. Leuk om te maken voor een brunch of voor Pasen.

Ontbijt recept

30 min + 20 min oventijd

5 stuks

Lasagne soep

Ontdek een nieuwe draai aan het klassieke lasagnegerecht met deze lasagne soep! Deze heerlijke soep barst van smaak, met paprika's, champignons, heerlijke kruiden en lasagnebladen, alles in een rijke basis van tomatensaus.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Gemiddelde hapjes recepten

Pesto broodjes

Geniet van zelfgebakken pesto broodjes, perfect voor elke gelegenheid! Met een vleugje knoflook en Parmezaanse kaas, gevuld met heerlijke pesto en afgebakken in de oven. Leuk bij de borrel, een high tea of Pasen.

Hapjes en snacks

25 min + 20 min oventijd + 1 uur 15 min rijzen

12 stuks

Samosa’s maken

Wil je een keer zelf samosa's maken? Een samosa is een lekker Indiaas hapje gemaakt van filodeeg en gevuld met zoete aardappel en doperwten. Heerlijk op smaak gebracht met kruiden zoals garam masala, kerrie en komijn.

Hapjes en snacks

40 min + 20 min oventijd

10 stuks

Aardbeien met chocolade

Aardbeien met pure chocolade en witte chocolade, perfect voor Valentijn of Moederdag bijvoorbeeld. Een heerlijke snack die heel leuk is om zelf te maken.

Hapjes en snacks

10 min + 15 min wachten

15 stuks