Gemiddelde recepten

Gemiddelde recepten

Vind hier recepten met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, ze zijn geschikt voor iedereen die de basis kent van het koken.

Populair

Champignonsoep

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Chili con carne

Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken

Hoofdgerecht

35 min

4 pers.

Tiramisu

Het basisrecept voor klassieke tiramisu! Makkelijk en snel te maken en een ideaal dessert om van tevoren te bereiden.

Nagerecht

35 min + 12 uur opstijven

4-6 pers.

Nieuw

Risotto met zalm

Maak zelf dit smaakvolle recept van risotto met zalm. Een Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met erwtjes en een vleugje citroen, geserveerd met wat rucola en een heerlijk gebakken stuk zalm.

Hoofdgerecht

45 min

4 pers.

Pastaschelpen met groenten en geitenkaas

Heerlijk recept voor een schotel met pastaschelpen, gevuld met groenten en geitenkaas in tomatensaus. Een smaakvolle en eenvoudige maaltijd die je zeker vaker wil maken!

Hoofdgerecht

40 min + 20 min oventijd

4 pers.

Bobotie recept

Maak zelf een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht met dit bobotie recept! Een eigen kruidenmix zorgt voor een authentieke smaak, zonder pakjes en zakjes. Met sperziebonen, abrikoos en appel.

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

Zabaglione (Italiaans schuim)

Zabaglione is een traditioneel Italiaans nagerecht dat wordt gemaakt van opgeklopte eierdooiers, suiker en drank. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld marsalawijn, amaretto of sherry. Au bain marie bereid je dit tot een heerlijk nagerecht.

Nagerecht

20 min

4 pers.

Glutenvrij bananenbrood met walnoten

Een heerlijk glutenvrij bananenbrood met walnoten. Dit gezonde en smaakvolle baksel is zowel een ideale traktatie voor tussendoor, als een voedzaam ontbijt om de dag mee te beginnen.

Ontbijt recept

10 min + 45 min oventijd

10 plakken

Vegan mac ‘n cheese

Deze vegan mac ’n cheese is helemaal plantaardig en zo verrassend goed! Het typisch Amerikaanse gerecht in een ander jasje, maar minstens zo lekker.

Hoofdgerecht

15 min

4 pers.

Uitgelicht recept

Pasta carbonara

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Bekijk recept

Gemiddelde voorgerechten

Bladerdeeg amuse lepels

Maak deze leuke bladerdeeg amuse lepels als begin van een feestlijk diner of op een borrelplank. Belegd met kruidenroomkaas en brie met cranberry zijn deze amuse lepels een smakelijk en origineel hapje.

Voorgerecht

25 min + 15 min oventijd

21 stuks

Broccoli cappuccino soep

Maak met deze lekkere broccoli cappuccino soep een verrassende variatie op de klassieke broccolisoep. Deze soep maak je met broccoli, aardappel en een heerlijke schuimlaag. Perfect als feestelijk voorgerecht of lunch.

Voorgerecht

25 min

4 pers.

Vegan coquilles met knolselderijpuree

Een van de populairste voorgerechten voor kerst, maar dan 100% plantaardig gemaakt van koning oesterzwammen! Geserveerd op een bedje van knolselderij puree met rozemarijn en afgemaakt met knapperige hazelnoten.

Voorgerecht

10 min + 15 min kooktijd + 15 min rusttijd

4 pers.

Gemiddelde hoofdgerechten

Vegetarische hachee

Tijdens de koude winterdagen zijn stoofpotjes, soepen en ovenschotels het allerlekkerst. Een van de bekendste, Hollandse hachee, hebben wij helemaal plantaardig / vegan gemaakt vandaag!

Hoofdgerecht

10 min + 30 min kooktijd

4 porties

Lasagne soep

Ontdek een nieuwe draai aan het klassieke lasagnegerecht met deze lasagne soep! Deze heerlijke soep barst van smaak, met paprika's, champignons, heerlijke kruiden en lasagnebladen, alles in een rijke basis van tomatensaus.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Macaroni met gehaktballetjes

Dit recept voor macaroni met gehaktballetjes is een klassiek recept in een nieuw jasje. Een heerlijk ovengerecht met (vega) gehaktballetjes, een smaakvolle tomatensaus met groenten en gesmolten kaas.

Hoofdgerecht

25 min + 20 min oventijd

4 pers.

Gemiddelde nagerechten

Vegan crème brûlée

Dit vegan crème brûlée toetje is niet alleen onwijs lekker, het is ook makkelijk om te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hier lik je je vingers bij af!

Nagerecht

5 min bereidingstijd + 2 uur rusttijd

4 pers.

Citroen tiramisu met Limoncello

Deze variant op de tiramisu met citroen en limoncello is een heerlijke afsluiter van je diner. Hij is lekker fris van smaak waardoor hij wat lichter is en minder zwaar dan traditionele tiramisu. De basis zijn uiteraard lange vingers, mascarpone en slagroom aangevuld met Limoncello en citroenen. Dit recept is ook leuk om in glaasjes te serveren als feestelijke afsluiter van het kerstdiner.

Nagerecht

30 min + 4 uur opstijven

6 pers.

Tiramisu taart

Probeer mijn tiramisutaart met een krokante bodem, romige mascarponevulling en een laag van koffie-doordrenkte lange vingers. Dit eenvoudige, maar smaakvolle dessert is ideaal als afsluiter voor ieder etentje. Maar ook op een feestje lekker bij een kop koffie of thee.

Nagerecht

25 min + 30 min oventijd

10 pers.

Gemiddelde lunch recepten

Couscous met rode bieten en amandel

Proef de heerlijke smaken van deze couscous met rode bieten en amandel. Een kleurrijke en gezonde salade met sinaasappel, feta en gekarameliseerde rode ui. Een perfecte balans tussen aardse, frisse en zoute smaken.

Hoofdgerecht

30 min

4 pers.

Tiramisu wentelteefjes

Deze tiramisu wentelteefjes moet je echt een keer proberen! De lichte koffiesmaak, de romige mascarpone topping en het laagje cacao zorgen ervoor dat het lijkt alsof je een hap tiramisu neemt.

Ontbijt recept

25 min

4 stuks

Tomatensoep met balletjes

Dit is voor mij heerlijk comfortfood: zelfgemaakte tomatensoep met balletjes. Lekker als lunch of avondmaal met wat verse broodjes. Of voeg wat soepgroenten toe voor een maaltijdsoep.

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Gemiddelde hapjes recepten

Samosa’s maken

Wil je een keer zelf samosa's maken? Een samosa is een lekker Indiaas hapje gemaakt van filodeeg en gevuld met zoete aardappel en doperwten. Heerlijk op smaak gebracht met kruiden zoals garam masala, kerrie en komijn.

Hapjes en snacks

40 min + 20 min oventijd

10 stuks

Aardbeien met chocolade

Aardbeien met pure chocolade en witte chocolade, perfect voor Valentijn of Moederdag bijvoorbeeld. Een heerlijke snack die heel leuk is om zelf te maken.

Hapjes en snacks

10 min + 15 min wachten

15 stuks

Loempia maken in de Airfryer

Ontdek hoe je heerlijke loempia's uit de Airfryer maakt met dit recept. Deze Aziatische snacks zijn gemaakt met een mix van groenten, omelet en kruiden. In de Airfryer worden deze loempia's in no time lekker knapperig.

Bijgerecht

40 min + 10 min baktijd

15 stuks