Gemiddelde

Vind hier recepten met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, ze zijn geschikt voor iedereen die de basis kent van het koken.

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • **

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Jus maken (zonder vlees)
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische en zelfs vegan jus met een volle smaak van sjalotjes, sojasaus en tijm. Lekker bij aardappels, (vega)bal of stamppot. 

Gezonde rocky road
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 9 stukken
  • **

Gezonder snacken? Maak deze gezonde rocky road met pure chocolade, gedroogde mango, kokos en gepofte quinoa.

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • **

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Tempura
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Winter bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Met deze winter bowl krijg je een groot aantal winterse groentes binnen. Lekker met een schepje zelfgemaakte hummus en geroosterde pitjes.

Tater tots
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min opstijven
  • 20 stuks
  • **

Lekkere krokante aardappelsnacks die vooral in Amerika populair zijn en lijken op ‘onze’ aardappelkroketjes maar dan iets kleiner en krokanter. Lekker om mee te dippen!

Risotto balletjes (arancini)
  • Voorgerecht
  • 50 min + 1 uur afkoelen
  • 15 stuks
  • **

Heerlijke krokante snack met een lekkere smeuïge vulling van risottorijst. Inclusief tips voor toevoegingen en smaken.

Cranberry cheesecake
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd + 4 uur opstijven
  • 8 personen
  • **

Een van mijn favoriete cheesecakes. De frisse cranberry topping combineert namelijk perfect bij de romige cheesecake en het recept is ook ideaal om een restje cranberry compote mee op te maken. 

Panna cotta met stoofperen
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • **

Deze combinatie van romige panna cotta met stoofpeertjes en krokante speculaas is echt fantastisch en ook nog eens makkelijk om te maken.

Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade
  • Bakrecept
  • 10 min + 20 min
  • 20 stuks
  • **

Knapperige glutenvrije kerstkoekjes met vanille en een chocolade topping.

Sticky toffee pudding met karamelsaus
  • Nagerecht
  • 15 min + 30 min + 15 min
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijke zoete sticky toffee pudding die vaak met kerst gegeten wordt met een zelfgemaakte karamelsaus, tevens glutenvrij en lactosevrij

Toetje van kletskoppen met ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom

Warme kersen met kaneelijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 6 min wachttijd
  • 6-8 personen
  • **

De perfecte combinatie van zoete warme kersen geserveerd met zelfgemaakt romig kaneelijs en knapperige amandelen

Wellington met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.

Pastarol met spinazie (rotolo)
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min koken
  • 4 personen
  • **

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

Pancakes met kruidnoten en banaan
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Helemaal in de Sinterklaas stemming of heb je pepernoten over? Verwerk ze in deze heerlijke fluffy pannenkoekjes.

Luxe aardappelgratin met champignons en truffel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Speculaas crumble taart
  • Bakrecept
  • 1 uur + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Glutenvrije kruidnoten
  • Bakrecept
  • 10 min + 15 min
  • 25 stuks
  • **

Heerlijke knapperige & makkelijke glutenvrije kruidnoten

Pompoen brownies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Heerlijke smeuïge brownies met pompoen en pompoenkruiden geven deze klassieke brownies een herfstige twist.

Pizza met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Lekkere zelfgemaakte pizza met geruld gehakt op smaak gebracht met rode peper gecombineerd met champignons en tomaatjes.

Knolselderij ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere combinatie van knolselderij, aardappel, appel en spekjes in een romige saus gegratineerd met kaas uit de oven