Gemiddelde

Vind hier recepten met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, ze zijn geschikt voor iedereen die de basis kent van het koken.

Pompoen muffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Pompoen is een ideale groente om ook heerlijk mee te bakken. Bak er deze lekkere muffins mee. Bovendien zijn ze ook glutenvrij.

Glutenvrije en lactosevrije tiramisu
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 6 personen
  • **

Tiramisu kan ook in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Volg dit makkelijke recept en geniet van een heerlijke zelfgemaakte glutenvrije én lactosevrije tiramisu.

Vegan Hollandse pannenkoeken met appel
  • Ontbijt
  • 20 min bereidingstijd
  • 4 personen
  • **

De typische Hollandse pannenkoeken met appel en rozijnen voor het hele gezin. 100% plantaardig en binnen een mum van tijd op tafel.

Pompoen ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke herfstige ovenschotel van een kruidig gehaktmengsel onder een laagje smeuïge pompoenpuree met knapperige pompoenpitten.

Snelle mega cinnamon roll
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Grote kaneelrol met een vulling van donkere suiker, kaneel en pecannoten. Lekker bij het ontbijt of brunch.

Mexicaanse lasagne met tortilla wraps
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Eens een keer iets anders proberen? Maak deze heerlijke ovenschotel met laagjes tortillawraps en een lekkere kruidige saus van gehakt en groenten.

Chocolade croissant rolletjes
  • Ontbijt
  • 5 min + 15 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 8 rolletjes
  • **

Deze overheerlijke croissant chocolade rolletjes zijn perfect voor bij een brunch of ontbijt. Ze zijn binnen no-time klaar en je hebt maar drie ingrediënten nodig.

Bloemkool met kerrie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in een kerriesaus gegratineerd uit de oven.

Vegan wraps met kikkererwtensalade
  • Lunch
  • 10 min
  • 4 wraps
  • **

Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.

Gevulde zoete aardappels met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min voorbereiding + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere en voedzame gevulde zoete aardappels uit de oven met ei, paprika en avocado. Ideaal als avondmaal of als stevige lunch.

Gebakken tempeh salade met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • **

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Broodje bapao
  • Bijgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 10 min stoomtijd + 1 uur 55 min rijstijd
  • 10 broodjes
  • **

Probeer deze gestoomde broodjes eens uit, gevuld met een kruidige vulling van (vega) gehakt en kruiden. Lekker met chilisaus!

Frisse citroenmuffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor heerlijke luchtige en frisse citroenmuffins met de frisse smaken van verse citroen, vanille en een zoete glazuurlaag.

Cannelloni met spinazie en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • **

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.

Vegan linzenballetjes in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min kooktijd + 25 min oventijd
  • 4 porties
  • **

De lekkerste plantaardige balletjes voor een borrel, bij een pasta of als je zin hebt in een vegan AVG’tje. Helemaal plantaardig én eiwitrijk.

Spinazie feta bladerdeegrolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • **

Lekker vegetarisch hartig hapje gemaakt met maar een paar ingrediënten zoals spinazie en feta en bladerdeeg. Superleuk om te serveren als borrelhapje op een feestje.

Flammkuchen rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 24 stuks
  • **

Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack

Bokkenpootjestaart
  • Bakrecept
  • 35 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Een heerlijke en feestelijke no bake taart met vanille en je favoriete koekjes: bokkenpootjes. Heel makkelijk zelf te maken in 35 minuten.

Polenta met mediterrane groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een overheerlijk gerecht uit het noorden van Italië met de zomerse smaken van een zoete tomatensaus met aubergine, courgette en paprika en natuurlijk Parmezaanse kaas.

Stromboli (opgerolde pizza)
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Vegan wraps met tofu reepjes
  • Lunch
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Ben je nog op zoek naar een makkelijke en snelle lunch? Met deze wraps zit je altijd goed. Lekker, simpel en verantwoord.

Snelle aardbeien mousse
  • Nagerecht
  • 10 min + 2 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • **

Maak in 10 minuten dit makkelijke toetje van luchtige en frisse aardbeienmousse zonder gelatine of eieren.

Pasta alla norma
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijk pastagerecht uit Sicilië met een verse tomatensaus met plakjes gebakken aubergine geserveerd met basilicum en kaas. 

Vegan pizza met kleurrijke groenten
  • Hoofdgerecht
  • 8 min + 12 min oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Een heerlijke en makkelijke vegan pizza, die helemaal plantaardig is, met kleurrijke groenten en een zelfgemaakte tomatensaus!

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!