Gemiddelde

Vind hier recepten met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, ze zijn geschikt voor iedereen die de basis kent van het koken.

Rabarbercake
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Lekkere luchtige cake met stukjes friszoete rabarber en een vleugje sinaasappel. Een ideale cake om te maken in het voorjaar als rabarber volop verkrijgbaar is.

Kip madras
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

Tofu gehakt
  • Bijgerecht
  • 10 min voorbereidingstijd + 30 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 4 porties
  • **

Wist je dat tofu ontzettend veelzijdig is? Je kunt er zelfs plantaardig ‘gehakt’ mee maken. Met maar een paar ingrediënten heb je zo een heerlijke vleesvervanger op tafel staan.

Zoete aardappel nacho’s
  • Lunch
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze gezondere versie van nacho’s gemaakt van krokant gebakken zoete aardappel uit de oven met een topping van maïs, guacamole en rode ui is lekker als hapje maar ook als lunch.

Gevulde puntpaprika’s met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Gevulde puntpaprika’s uit de oven: heerlijk zoet, kruidig én met een bite van de knapperige amandelen en quinoa. Dit recept is helemaal plantaardig, voedzaam en staat binnen 40 minuten op tafel.

Bloemkoolstamppot met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekker stamppotje van aardappels en bloemkool met een bite van walnoten en (vega) spekjes. Het kleine vleugje mosterd maakt de stamppot extra lekker.

No bake cheesecake
  • Nagerecht
  • 35 min + 6 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Maak deze makkelijke en romige cheesecake zonder oven, met een heerlijke witte chocolade smaak en frambozen. Een perfecte combinatie en leuk om te serveren op een verjaardag, met Moederdag of voor je Valentijn.

Zelfgemaakte tonijnburgers
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 stuks
  • **

Dit recept is voor heerlijke tonijnburgers. Zelfgemaakt met tonijn uit blik. Bak ze goudbruin en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, rucola, tomaat en avocado. Smakelijk!

Hollands pannetje met jachtsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Maak zelf dit verse pannetje met aardappel, sperziebonen en kip in een lekkere kruidige zelfgemaakte jachtsaus, zonder pakjes of zakjes dus. Een makkelijke AGV maaltijd voor doordeweeks waar iedereen van mee smult.

Regenboog lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke kleurrijke lasagne met laagjes spinazie, tomaat, pompoen en rode biet. Leuk om te serveren en te maken, en bovendien erg lekker door de verschillende smaken.

Vegan kip kerrie met rijst en sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min kooktijd
  • 2 personen
  • **

Zin in een snelle curry? Deze vegan kip kerrie maak je binnen een halfuur, is enorm smaakvol en is makkelijk om in te vriezen. Daarnaast is dit recept ook helemaal plantaardig.

Gevulde paprika’s met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!

Snicker bliss balls
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 8 stuks
  • **

Zoek je een gezonde snack die je makkelijk kunt maken? Probeer deze Snicker Bliss Balls gemaakt met dadels, pinda's en cacao. Perfect als tussendoortje of bij het dessert!

Vegetarische risotto met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere smeuïge risotto met geroosterde courgette, wortel en paprika uit de oven. Geserveerd met Parmezaanse kaas. Een perfect vegetarisch diner!

Spaghettitaart
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze vegetarische spaghettitaart is een smaakvol en kleurrijk gerecht vol met groenten zoals courgette, paprika in een heerlijke tomatensaus. Volg ons eenvoudige recept en maak de spaghetti al dente, meng met de saus en bak in de oven totdat de spaghettitaart knapperig en goudbruin is.

Oreo cheesecake
  • Tussendoortjes
  • 40 min + 1 uur oventijd + 6 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Maak indruk op je vrienden en familie met deze heerlijke zelfgemaakte Oreo cheesecake. Een heerlijke traktatie van de romige smaak van cheesecake met de knapperige textuur van Oreo koekjes. Maak de cheesecake af met een topping van witte chocolade en extra Oreo’s!

Aspergeragout
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Geniet van een heerlijke zelfgemaakte romige aspergeragout in een knapperig pasteibakje. Met verse witte asperges en erwtjes, lekker voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een gezellig diner thuis.

Tajine met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min kooktijd
  • 5 porties
  • **

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

Tortellini met verse spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Maak je volgende diner een hit met dit heerlijke tortellini en spinazie gerecht! Perfect gebakken spek en romige pestosaus. Geef je kookkunsten een boost met dit verrukkelijke Italiaans geïnspireerde gerecht: tortellini met verse spinazie. Kaasachtig, warm, vers en vol van smaak.

Couscous met kikkererwten
  • Lunch
  • 5 min + 10 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke couscous met kikkererwten, groenten en amandelen. Een makkelijk én lekker recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Paaskoekjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min + 30 min wachten
  • 20 stuks
  • **

Vier Pasen met deze heerlijke knapperige paaskoekjes! Dit recept is gemakkelijk te volgen en geeft je een perfect resultaat. Versier de koekjes met pastelkleurige glazuur en vrolijke sprinkles voor een extra feestelijke uitstraling. Ook leuk voor kinderen.

Quiche met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 55 min oventijd
  • 6 personen
  • **

Deze heerlijke gorgonzola quiche met spinazie, walnoten en peer is de perfecte keuze voor liefhebbers van hartige en zoete smaken. De romige gorgonzola en de knapperige walnoten vormen een perfecte combinatie met de zachte spinazie en zoete stukjes peer

Chocolade bananenbrood muffins
  • Bakrecept
  • 10 min + 25 min
  • 8 stuks
  • **

Super lekkere gezonde chocolade bananenbrood muffins, lekker smeuig met een crunch van hazelnoten. Een ideaal tussendoortje!

Pizza met ei en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Ontdek hoe je een heerlijke en voedzame pizza met ei en spinazie maakt. Deze smakelijke vegetarische pizza met een romige laag kruidenroomkaas, groenten en ei is een leuke twist op een klassieke pizza.