Gemiddelde

Vind hier recepten met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, ze zijn geschikt voor iedereen die de basis kent van het koken.

Perencake met kaneel
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • **

Deze heerlijke perencake is perfect voor elke gelegenheid. Met een vleugje kaneel en stukjes krokante pecannoten zal hij zeker in de smaak vallen.

Omelet met avocado
  • Lunch
  • 15 min
  • 1 persoon
  • **

Deze lunch van omelet met avocado, pesto en tomaatjes is niet alleen gezond, maar ook erg smakelijk. Extra lekker met feta erbij.

Ovenschotel met kip en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Ben je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.

Romige avocadosoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke gezonde avocadosoep met courgette en peterselie die lekker romig is en binnen 20 minuten op tafel staat

Gezonde wafels
  • Bakrecept
  • 30 min
  • 8 stuks
  • **

Lekkere luchtige wafels gemaakt met havermout, banaan en Griekse yoghurt. Serveer met wat extra yoghurt en fruit en je hebt een heerlijk verwenmomentje. Ook ideaal om te eten voor of na het sporten.

Kaneelkoekjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 20 min oventijd + 30 min wachttijd
  • 24 stuks
  • **

Lekkere krokante koekjes met een swirl van kaneelsuiker. Makkelijk te maken met basisingrediënten.

Quinoasalade met boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Boerenkool is een enorm lekkere en voedzame basis voor een salade. Lekker met quinoa, warme appel en pompoen.

Ontbijtcake met noten
  • Ontbijt
  • 15 min bereidingstijd + 55 min oventijd + 10 min rusttijd
  • 1 cake
  • **

Start de dag goed met deze heerlijke en voedende ontbijtcake gemaakt met o.a. banaan, havermout, noten en zaden. En bovendien geheel plantaardig.

Rode kool met appel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 50 min stoven
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je zelf heerlijke gestoofde rode kool met stukjes appel? Met dit recept maak je dit bijgerecht met kaneel en nog meer smaakvolle kruiden.

Eiwitrijke havermoutrepen
  • Ontbijt
  • 10 min + 25 min oventijd + 15 min rusttijd
  • 8 repen
  • **

Haast in de ochtend? En dus geen tijd voor een lekker én voedzaam ontbijt? Deze repen zitten boordevol vezels en eiwitten, dus daar kun je zeker een paar uur mee vooruit!

Pastinaaksoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingredient om hem extra lekker te maken

Gezonde ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschotel bevat lekker veel groenten, zoete aardappel en stukjes kip in een lekkere volkorensaus. Vullend, voedzaam en lekker.

Butter paneer curry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • **

Een eiwitrijke, vegetarische curry vol met groenten zoals broccoli, doperwten en paprika en krokante blokjes gebakken paneer

Gezonde havermout pannenkoeken
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Zin in pancakes, maar liever een tikje gezonder? Bak eens deze havermout pannenkoeken met crunchy pecannoten en maple syrup.

Italiaanse amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 lepels
  • **

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Lactosevrije mousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijftijd
  • 2 personen
  • **

Op zoek naar een lactosevrij Kerst dessert? Maak dan deze eenvoudige aardbeien mousse met lactosevrije slagroom.

Vegan lava cake met chocolade en sinaasappel
  • Nagerecht
  • 5 min bereidingstijd + 20 min oventijd
  • 2 lava cakes
  • **

Wil jij punten scoren met het kerstdiner? Maak dan deze super simpele, maar onwijs lekkere lava cakejes met chocolade en sinaasappel. Echt een feestje.

Biet wellington
  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 35 min oventijd
  • 6 personen
  • **

De beef wellington is bij velen niet meer weg te denken uit het kerstmenu. Deze verrassende variant gemaakt van rode bieten, champignons en linzen is helemaal plantaardig en dus ideaal voor de vegetariërs en veganisten aan tafel.

Nutella bladerdeeg kerstboom
  • Bakrecept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 1 stuk
  • **

Heerlijke zoet baksel van knapperig bladerdeeg met een vulling van Nutella met maar 3 ingrediënten waar iedereen van mee smult tijdens het kerstontbijt of brunch.

Baked alaska recept
  • Nagerecht
  • 40 min + 8 uur invriezen
  • 8 personen
  • **

Deze spectaculaire ijstaart met ijs onder een laag cake en gebrand meringue schuim wordt ook wel omelette sibérienne genoemd en maak je met maar 5 ingrediënten. Een heerlijk kerstdessert.

Bladerdeeg cups met avocado
  • Voorgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 8 hapjes
  • **

Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje voor een feestje of borrel? Probeer dan eens deze bladerdeeg hapjes met dille-avocado crème en zongedroogde tomaat. Daar scoor je gegarandeerd punten mee.

Groentestrudel met spinazie
  • Voorgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 1 strudel
  • **

Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van o.a. spinazie, ricotta en walnoten. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen of een ander dinertje.

Raffaello cupcakes
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze cupcakes met kokos en witte chocolade zijn een echte verwennerij en leuk bij een high tea, bruiloft of met Kerst

Wraps met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere tortilla wraps gevuld met Mexicaans gekruide kip en paprika. Makkelijk en snel klaar.