Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gemiddelde

Vind hier recepten met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, ze zijn geschikt voor iedereen die de basis kent van het koken.

Gevulde snackpaprika met geitenkaas

  • Hapjes
  • 10 min + 15 oventijd
  • 10 stuks
  • **

Heerlijke borrelhapjes met romige geitenkaas, hartig spek en knapperige pijnboompitjes.

Bananenbrood met rood fruit

  • Gebak en taart
  • 10 min + 60 min
  • 10 - 12 plakken
  • **

Heerlijk zoet bananenbrood met dadels en rood fruit als een lekker tussendoortje.

Plaattaart met asperges

  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Gevulde eieren met avocado

  • Hapjes
  • 20 min
  • 8 porties
  • **

Een klassiek borrelhapje met een moderne twist van avocado.

Carrot cake pancakes

  • Lunch
  • 50 min
  • 18 stuks
  • **

Zoete pannenkoekjes met wortel en walnoot en een topping van kwark.

Broccolisoep in broodhaasje

  • Lunch
  • 40 min
  • 4 stuks
  • **

Soep in een broodje in de vorm van een paashaas, lekker en leuk voor de paasbrunch

Dadel paashaasjes

  • Hapjes
  • 30 min
  • 14 stuks
  • **

Maak pasen extra gezellig met deze gezonde paashaasjes van dadels en pure chocolade.

Avocado ei met spek

  • Lunch
  • 20 min
  • 1 persoon
  • **

Met dit zachtgekookt eitje in een avocado omwikkeld met spek kun je indruk maken tijdens het paasontbijt.

Mini spinazie feta quiches

  • Hapjes
  • 30 min + 30 oventijd
  • 15 stuks
  • **

Lekker borrelhapje op een feestje of voor bij de lunch van knapperig bladerdeeg gevuld met romige spinazie en feta kaas

Salade met witlof en ei

  • Lunch
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een frisse salade met witlof, spek en ei die perfect is bij de paasbrunch of als bijgerecht

Tomatensoep met kaastortellini

  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Verse tomatensoep met gevulde pasta en basilicumblaadjes

Sticky kip met boontjes

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • **

Kippendijen uit de oven in een stroperige oosterse saus met boontjes en rijst

Couscous met perzik en falafel

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Frisse vegetarische couscous salade met munt, perzik en falafel balletjes

Beschuit met hummus en avocado roos

  • Lunch
  • 15 min
  • 2 personen
  • **

Ontbijt of lunch is nog lekkerder wanneer er een mooie avocado roos op ligt.

Ontbijtkoekjes met abrikoos

  • Ontbijt
  • 0-20 min
  • 8 stuks
  • **

Deze koekjes van havermout zijn geschikt voor elk moment van de dag denk bijvoorbeeld aan ontbijt of als gezonde snack.

Courgette caprese

  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Salted caramel cheesecake met Toblerone

  • Gebak en taart
  • 60 min + 40 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Deze heerlijke cheesecake met gezouten karamel en Toblerone stukjes is een ultieme guilty pleasure!

Appeltaart overnight oats

  • Ontbijt
  • 30 min + 1 nacht
  • 2 personen
  • **

Dit ontbijt heeft veel weg van een stuk appeltaart, maar deze kun je gewoon elke ochtend eten als gezonde start van de dag.

Mini flammkuchen met appel en geitenkaas

  • Hapjes
  • 30 min + 15 oventijd + 1 uur rijzen
  • 8 stuks
  • **

Deze kleine flammkuchen, of te wel tarte flambee, met krokante bodem en topping van appel en geitenkaas is lekker als borrelsnack.

Pita met kruidige kipballetjes en wortel

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • **

Broodjes gevuld met Indiaas gekruide gehaktballetjes van kip en wortelslierten

Kaiserschmarrn

  • Nagerecht
  • 45 min
  • 5 stuks
  • **

Het bekende wintersport gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek, deze keer met warme kersen

Pizza met groene asperges en parmaham

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Met deze heerlijke pizza met asperges wordt het spontaan lente

Risotto met courgette en basilicum

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette

Zalm piccata

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zalmpannetje met een romige saus van bouillon met kappertjes en citroen

Rode uiensoep

  • Voorgerecht
  • 55 min
  • 4 personen
  • **

Variant op de Franse uiensoep met rode uien en daardoor een tikje zoeter

1 2 3 ... 39 Volgende Alles weergeven

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Salade met gnocchi en gegrilde groene asperges
Salade met witlof en ei
Sandwich met gerookte zalm met komkommer
Smoothie bowl met banaan en aardbei
Caprese salade met perzik