Bruschetta met paddenstoelentapenade

Knapperige met knoflook ingewreven bruschetta's met een tapenade van paddenstoelen en olijven
Ingrediënten
125 gr paddenstoelen, in stukjes
10 groene olijven, zonder pit
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
Paar sprietjes bieslook.
Peper en zout
1 ciabatta brood
3 eetl olijfolie
½ eetl citroensap
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Hak het sjalotje en 1 teentje knoflook fijn. Bak deze in een klein beetje olijfolie in een koekenpan glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak een minuutje of 7 mee. Schep de paddenstoelen uit de pan in de keukenmachine. Voeg de bieslook (bewaar eventueel nog wat voor de garnering) en olijven toe en hak het mengsel fijn. Roer de citroensap er door en voeg een snufje peper en zout toe. Zet het mangel apart en laat verder afkoelen.
 
bruschettas met paddestoelen tapenade
bruschettas met paddestoelen tapenade
bruschettas met paddestoelen tapenade
 
Snijd het brood in mooie sneetjes. Bestrijk de boven en onderkant met olijfolie. Vethit een (grill)pan en rooster de sneetjes brood mooi bruin en kokant. Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf deze over het gegrilde brood zodat er een lekker knoflook smaakje aan zit. Voeg nog een klein scheutje olijfolie toe aan de paddestoelentapenade zodat hij lekker smeuig word. Verdeel de tapenade over de gegerilde bruschetta's.
 
bruschettas met paddestoelen tapenade
bruschettas met paddestoelen tapenade
bruschettas met paddestoelen tapenade
 
         
48 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.