Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met paddenstoelentapenade

Knapperige met knoflook ingewreven bruschetta's met een tapenade van paddenstoelen en olijven
Ingrediënten
125 gr paddenstoelen, in stukjes
10 groene olijven, zonder pit
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
Paar sprietjes bieslook.
Peper en zout
1 ciabatta brood
3 eetl olijfolie
½ eetl citroensap
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Hak het sjalotje en 1 teentje knoflook fijn. Bak deze in een klein beetje olijfolie in een koekenpan glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak een minuutje of 7 mee. Schep de paddenstoelen uit de pan in de keukenmachine. Voeg de bieslook (bewaar eventueel nog wat voor de garnering) en olijven toe en hak het mengsel fijn. Roer de citroensap er door en voeg een snufje peper en zout toe. Zet het mangel apart en laat verder afkoelen.
 
bruschettas met paddestoelen tapenade
bruschettas met paddestoelen tapenade
bruschettas met paddestoelen tapenade
 
Snijd het brood in mooie sneetjes. Bestrijk de boven en onderkant met olijfolie. Vethit een (grill)pan en rooster de sneetjes brood mooi bruin en kokant. Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf deze over het gegrilde brood zodat er een lekker knoflook smaakje aan zit. Voeg nog een klein scheutje olijfolie toe aan de paddestoelentapenade zodat hij lekker smeuig word. Verdeel de tapenade over de gegerilde bruschetta's.
 
bruschettas met paddestoelen tapenade
bruschettas met paddestoelen tapenade
bruschettas met paddestoelen tapenade
 
     

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×