Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Focaccia met tomaat

Makkelijk basis recept voor luchtige focaccia met tomaatjes en rozemarijn
Ingredienten
250 gr bloem
1 zakje droge gist van 7 gr
25 ml olijfolie + om te besprenkelen
1,5 theel zout
Snufje zwarte peper
Zeezout
Verse rozemarijn
Ongeveer 12 cherrytomaatjes
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Zeef de bloem en meng met 1,5 theelepel zout. Meng het gist met 150 ml warm water en laat een minuutje wellen. Maak een kuiltje in het meelmengsel en giet het water met gist en 25 ml olijfolie er in. Meng met een lepel en kneed daarna met je handen tot een soepel deeg.
 
focaccia 01
focaccia 01
focaccia 01
Pak een beslagkom en bestuif deze aan de binnenzijde met bloem. Leg de deegbal er in en dek af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plek (ongeveer 25-30 graden is het beste) 45 min rijzen totdat de massa zich heeft verdubbeld. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg hier op. Duw het met je handen uit elkaar tot een rechthoek (houd nog wat ruimte over op de bakplaat want het deeg zet nog een beetje uit in de oven). Bestrooi met peper en zeezout.
 
focaccia 01
focaccia 01
focaccia 01
Maak met een lepeltje kuiltjes in het deeg en doe de tomaatjes hier in. Neem wat plukjes rozemarijn en steek deze her en der in het deeg Besprenkel de bovenzijde met een beetje olijfolie en bak het focaccia brood in 30 tot 35 min bruin. Snijd het brood in stukken. Lekker als lunch, bij de soep of om je diner mee te beginnen.
Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes