Focaccia met tomaat

Makkelijk basis recept voor het maken van een luchtige focaccia brood met tomaatjes en rozemarijn

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: brood
Benodigdheden

Bereiding

 Zeef de bloem en meng met 1,5 theelepel zout. Meng het gist met 150 ml warm water en laat een minuutje wellen. Maak een kuiltje in het meelmengsel en giet het water met gist en 25 ml olijfolie er in. Meng met een lepel en kneed daarna met je handen tot een soepel deeg.

  Pak een beslagkom en bestuif deze aan de binnenzijde met bloem. Leg de deegbal er in en dek af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plek (ongeveer 25-30 graden is het beste) 45 min rijzen totdat de massa zich heeft verdubbeld. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg hier op. Duw het met je handen uit elkaar tot een rechthoek (houd nog wat ruimte over op de bakplaat want het deeg zet nog een beetje uit in de oven). Bestrooi met peper en zeezout.

 Maak met een lepeltje kuiltjes in het deeg en doe de tomaatjes hier in. Neem wat plukjes rozemarijn en steek deze her en der in het deeg Besprenkel de bovenzijde met een beetje olijfolie en bak het focaccia brood in 30 tot 35 min bruin. Snijd het brood in stukken. Lekker als lunch, bij de soep of om je diner mee te beginnen.

70 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!