Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Herfstpasta met paddestoelen

Pasta met paddestoelen, spekjes en walnoot in een romige saus met een Marokkaans tintje. 

Ingrediënten
300 gr pasta
400 gr paddestoelen
1 eetl ras el hanout/ Marokkaanse kruiden
Snufje peper
250 ml kookfinesse
50 gr walnoten
50 gr uitgebakken spekjes
1 eelt boter
3 bosuitjes, in ringetjes
 
Bereiding
Snijd de paddestoelen in stukjes. Verhit de boter in de pan en bak de paddestoelen aan. Bestrooi met de Marokkaanse kruiden en wat peper. Voeg daarna de room, walnoten en spekjes al roerend toe. Laat nog 3 minuutjes zachtjes doorverwarmen en voeg op het laatst de bosuitjes toe. Kook de pasta volgens de verpakking gaar en giet af. Serveer de pasta samen met de paddestoelensaus. Lekker met wat rucola.
 

 

 

 
Beoordeling (27 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst