Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

IJskoffie

 
Heel makkelijk zelf te maken ijskoffie, lekker als nagerecht of tussendoortje
 
Ingrediënten
400 ml afgekoelde koffie
4 flinke bollen roomijs (met karamel of of andere smaak kan ook)
1 eetl suiker
100 ml melk
scheutje koffiemelk
snufje kaneel
 
Bereiding
Giet de koude koffie in een grote kan of kom. Voeg het roomijs en de suiker toe. Mix alles goed met een staafmixer of blender. Voeg daarna de melk, de koffiemelk en een snufje kaneel toe en mix alles nogmaals goed door totdat er en een schuimlaagje ontstaat. Giet alles in een glas en serveer met een rietje.
Tip: lekker met een scheutje amaretto of whisky.
 
ijskoffieijskoffieijskoffie
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×