Pita met pompoen en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

Mini pizza met carpaccio
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 12 min
  • 8 stuks
  • *

Carpaccio is niet alleen een voorgerecht, maar ook heerlijk op mini pizza met truffel mayonaise, rucola en zongedroogde tomaat.

Tex Mex: quinoa ovenschotel met fajita kip
  • 11-10-2018
  • 5 reacties
  • Sandra

Als je aan de Tex Mex keuken denkt dan denk je vaak aan burrito’s, taco’s en enchiladas. Maar wist je dat je ook een hele lekkere quinoa ovenschotel kunt maken met een Tex Mex twist? Jazeker, en in deze blog deel ik het recept!

Broccolisoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Met dit eenvoudige basisrecept maak je zelf in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep, inclusief een handige stap voor stap video

Groene shakshuka met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • *

Vegetarisch pannetje met kruidige aardappeltjes en gestolde eieren met een Midden-Oosterse twist

Pitabroodjes met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Deze vegetarische pita’s met tzatziki en groenten zijn een lekkere en gezonde lunch of lichte avondmaaltijd

Boxty met romige kip
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 5-6 stuks
  • *

Deze Ierse pannenkoek is gemaakt van aardappelpuree en geraspte aardappel en is gevuld met een romig kipmengsel.

Snicker muffins
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Combineer muffins nu met stukjes Snicker en geniet van de heerlijke combi van karamel en pinda’s

Caribische bowl met bakbanaan
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

De pokebowl kennen we nu wel, probeer daarom eens deze gezonde bowl met quinoa, bakbanaan en bonen.

Mexicaanse taco’s met aardappeltjes en gehakt
  • 02-10-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Dat ik dol ben op de Mexicaanse keuken wisten jullie vast al. Maar nu heb ik deze gecombineerd met een oer-Hollands ingrediënt namelijk de aardappel. En hoe dat uitpakt vertel ik je in deze blog inclusief recept!

Lasagne met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 min
  • 4 personen
  • *

Deze lasagne met champignons en spinazie in een romige saus is een heerlijke vegetarische ovenschotel

Beef shanghai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • *

Deze oosterse noedels met kruidige gehaktballetjes zet je makkelijk en snel op tafel!

Zoete aardappel falafel
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 30 min afkoelen
  • 28 stuks
  • *

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Bladerdeegbroodjes met pompoenvulling
  • Lunch recept
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Vegetarische snack met een heerlijke vulling van pompoen en geitenkaas

Tomatensoep met pesto broodjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zelfgemaakte tomatensoep met verse basilicum en gegratineerde pesto broodjes.

Mijn verjaardagstaart: appeltaart met ananas en gember
  • 21-09-2018
  • 6 reacties
  • Sandra

Vandaag ben ik jarig! En daar hoort natuurlijk taart bij. Appeltaart is een van mijn favorieten en met de Hero gemberjam en stukjes ananas maakt dit het feestje compleet. Die combi is zo lekker fris en zoet tegelijk!

Onze Cyprus foodtrip & kookworkshops
  • 20-09-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

De keuken van Cyprus lijkt veel op die van Griekenland, maar met een twist van Turkije en het Midden Oosten. En ik ben dol op alle drie, dus Cyprus is echt een perfecte bestemming voor mij en te genieten van alle smaken die dit eiland te beiden heeft.

Nasi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • *

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

Gevulde tomaten met pesto risotto
  • Voorgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.

Komkommer noedels met garnalen salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met zure komkommer, zoete mango en pittige garnalen. Een perfecte combi!

Spaghetti met geHAKtballetjes van bonen
  • 17-09-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Dat er steeds meer vegetarisch wordt gegeten en vega alternatieven komen kan je vast niet zijn ontgaan. Zelf vind ik het ook leuk en lekker om te experimenteren zonder vlees. Daarom deel ik in deze blog een pastarecept met ‘geHAKt’balletjes gemaakt met de bonen van HAK.

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 1 portie
  • *

Deze bloemkool roosjes zijn perfect als gezonde snack. Wedden dat je er niet vanaf kunt blijven?

Gevulde Mexicaanse broodjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 5 min
  • 12 stuks
  • *

Deze kaiserbroodjes zijn gevuld met een Mexicaans gekruid gehaktmengsel, heerlijk als lunch of hoofdgerecht met een salade erbij

Review Vega Hapjes Easy + recept latkes uit de oven
  • 12-09-2018
  • 0 reacties
  • Jaimy Van Dijke

Hapjes doen het natuurlijk altijd goed; op een feestje, tijdens een borrel of gewoon gezellig op de bank bij een goede serie. Het boek vega hapjes easy heeft zoals de naam doet vermoeden makkelijke hapjes die allemaal vegetarisch zijn. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze krokante latkes (aardappels) uit de oven met zure room.