Pasta met spinazie en kastanjechampignons

Heerlijk vegetarisch pastarecept met verse pasta, kruidenroomkaas, champignons en spinazie

Ingrediënten
1 bosje bosui
1 teentjes knoflook, fijngesneden
300 gr kastanjechampignons en/of paddestoelen
150 gr boursin knoflook en kruiden
300 gr verse spinazie
250 gr verse tagliolini bicolore (of andere verse pasta)
30 gr pijnboompitten, geroosterd
Scheutje witte wijn
1 eetl olijfolie
peper en zout
4 eetl geraspte paremzaanse kaas
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de champignons en/of paddestoelen in plakjes. Fruit deze samen met de knoflook in een grote wok of hapjespan met olijfolie. Voeg de spinazie en de roomkaas toe en eventueel een beetje peper en zout. Schenk een beetje witte wijn erbij en laat een minuutje meekoken. Schep de pasta er rustig doorheen en serveer daarna op borden. Bestrooi met pijnboompitten en parmezaanse kaas.
 
 
328 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.