Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met spinazie en kastanjechampignons

Heerlijk vegetarisch pastarecept met verse pasta, kruidenroomkaas, champignons en spinazie

Ingrediënten
1 bosje bosui
1 teentjes knoflook, fijngesneden
300 gr kastanjechampignons en/of paddestoelen
150 gr boursin knoflook en kruiden
300 gr verse spinazie
250 gr verse tagliolini bicolore (of andere verse pasta)
30 gr pijnboompitten, geroosterd
Scheutje witte wijn
1 eetl olijfolie
peper en zout
4 eetl geraspte paremzaanse kaas
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de champignons en/of paddestoelen in plakjes. Fruit deze samen met de knoflook in een grote wok of hapjespan met olijfolie. Voeg de spinazie en de roomkaas toe en eventueel een beetje peper en zout. Schenk een beetje witte wijn erbij en laat een minuutje meekoken. Schep de pasta er rustig doorheen en serveer daarna op borden. Bestrooi met pijnboompitten en parmezaanse kaas.
 
 
Beoordeling (191 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst