Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met spinazie en kastanjechampignons

Heerlijk vegetarisch pastarecept met verse pasta, kruidenroomkaas, champignons en spinazie

Ingrediënten
1 bosje bosui
1 teentjes knoflook, fijngesneden
300 gr kastanjechampignons en/of paddestoelen
150 gr boursin knoflook en kruiden
300 gr verse spinazie
250 gr verse tagliolini bicolore (of andere verse pasta)
30 gr pijnboompitten, geroosterd
Scheutje witte wijn
1 eetl olijfolie
peper en zout
4 eetl geraspte paremzaanse kaas
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de champignons en/of paddestoelen in plakjes. Fruit deze samen met de knoflook in een grote wok of hapjespan met olijfolie. Voeg de spinazie en de roomkaas toe en eventueel een beetje peper en zout. Schenk een beetje witte wijn erbij en laat een minuutje meekoken. Schep de pasta er rustig doorheen en serveer daarna op borden. Bestrooi met pijnboompitten en parmezaanse kaas.
 
 

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×