Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met spinazie en kastanjechampignons

Heerlijk vegetarisch pastarecept met verse pasta, kruidenroomkaas, champignons en spinazie

Ingrediënten
1 bosje bosui
1 teentjes knoflook, fijngesneden
300 gr kastanjechampignons en/of paddestoelen
150 gr boursin knoflook en kruiden
300 gr verse spinazie
250 gr verse tagliolini bicolore (of andere verse pasta)
30 gr pijnboompitten, geroosterd
Scheutje witte wijn
1 eetl olijfolie
peper en zout
4 eetl geraspte paremzaanse kaas
 
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de champignons en/of paddestoelen in plakjes. Fruit deze samen met de knoflook in een grote wok of hapjespan met olijfolie. Voeg de spinazie en de roomkaas toe en eventueel een beetje peper en zout. Schenk een beetje witte wijn erbij en laat een minuutje meekoken. Schep de pasta er rustig doorheen en serveer daarna op borden. Bestrooi met pijnboompitten en parmezaanse kaas.
 
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×