Ga naar de inhoud
Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Als de herfst begint, maak ik graag een warme pumpkin spice latte om van te genieten. Dit recept is supermakkelijk te maken. Met de romige havermelk, pompoenpuree en verwarmende kruiden zit je in no-time helemaal in de herfststemming!

5 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 1 klein kopje koffie
  • 1.5 theelepel kaneel
  • 1.5 theelepel koek en speculaaskruiden
  • 0.5 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 0.5 theelepel gemalen gember
  • 3 theelepel pompoenpurree
  • 1.5 eetlepel maple syrup
  • 300 ml havermelk barista ( of andere (plantaardige) goed opschuimbare melk )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng alle kruiden in een schaaltje. Vervolgens schuim je de melk op samen met de kruiden tot het goed gemengd is.


    Pumpkin spice latte stap 1 Pumpkin spice latte stap 2 Pumpkin spice latte stap 3
  2. Als je melkopschuimer niet kan verwarmen kun je de melk eerst verwarmen in een pannetje op laag vuur.


  3. Maak een klein kopje koffie en voeg je hier de pompoenpuree en maple syrup aan toe.


  4. Verdeel de koffie met pompoenpuree over 2 kopjes of glazen. Schenk de opgeschuimde melk met kruiden hier overheen. Serveer met een beetje speculaaskruiden er op en klaar is je pumpkin spice latte. Enjoy!