Schelvis met edamame en spinazie

Snel, makkelijk en gezond! Dat is deze heerlijke gebakken vis met edamame en korianderpesto

Ingrediënten 
4 schelvis filets
3 tenen knoflook
260 gram edamame (sojabonen, o.a. te koop bij de toko)
10 gram verse koriander + extra om te garneren
100 ml olijfolie
Sap van een halve citroen
Peper en zout
300 gram verse spinazie
 
Materialen
Keukenmachine of blender
 
Voorbereiding
Pel de knoflooktenen en voeg samen met de koriander, citroensap en 50 gram van de edamame in de keukenmachine of blender en mix kort. Voeg de olijfolie toe en blijf mixen tot een pesto is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf de vis in met peper en zout aan beide kanten.
 
Bereiding
Verhit olijfolie in een pan en voeg de resterende edamame toe samen met de spinazie. Bak ongeveer 3 minuten op hoog vuur en roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout en voeg een theelepel van de pesto toe. Verhit olijfolie in een andere pan en bak de schelvis 2 minuten aan elke zijde.
 
Schelvis-met-edamame-en-spinazie
Schelvis-met-edamame-en-spinazie_
Schelvis-met-edamame-en-spinazie
Schelvis-met-edamame-en-spinazie
Verdeel de edamame en spinazie over 4 borden, leg de vis hierop met een lepel van de koriander pesto bovenop. Garneer eventueel met extra koriander blaadjes.
 
Vind je dit leuk?
5 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!