Schelvis met edamame en spinazie
Snel, makkelijk en gezond! Dat is deze heerlijke gebakken vis met edamame en korianderpesto
Ingrediënten
4 schelvis filets
3 tenen knoflook
260 gram edamame (sojabonen, o.a. te koop bij de toko)
10 gram verse koriander + extra om te garneren
100 ml olijfolie
Sap van een halve citroen
Peper en zout
300 gram verse spinazie
3 tenen knoflook
260 gram edamame (sojabonen, o.a. te koop bij de toko)
10 gram verse koriander + extra om te garneren
100 ml olijfolie
Sap van een halve citroen
Peper en zout
300 gram verse spinazie
Materialen
Keukenmachine of blender
Voorbereiding
Pel de knoflooktenen en voeg samen met de koriander, citroensap en 50 gram van de edamame in de keukenmachine of blender en mix kort. Voeg de olijfolie toe en blijf mixen tot een pesto is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout. Wrijf de vis in met peper en zout aan beide kanten.
Bereiding
Verhit olijfolie in een pan en voeg de resterende edamame toe samen met de spinazie. Bak ongeveer 3 minuten op hoog vuur en roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout en voeg een theelepel van de pesto toe. Verhit olijfolie in een andere pan en bak de schelvis 2 minuten aan elke zijde.



