Ga naar de inhoud
Chocolade lava cakejes (moelleux)

Chocolade lava cakejes (moelleux)

Iedereen is gek op deze heerlijke chocolade lava cakejes met vloeibare chocoladevulling, een perfect en verrassend dessert!

35 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 100 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 2 eetlepels cacao
  • 100 gr pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • boter + om in te vetten

Benodigdheden

  • 4 soufflepotjes van ca 7 a 8 cm doorsnede ( een ovenbestendig kopje kan eventueel ook )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacaopoeder. Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen.


  2. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade erdoor. Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze erdoor. Doe het beslag in de ovenvaste schaaltjes en zet ze tussen de 12 en 15 min in de oven.


  3. Als het lava cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het lava cakeje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.