Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

vloeibare chocolade cakejes (moelleux)

Iedereen is gek op deze heerlijke chocoladecakejes met vloeibare chocoladevulling! 
Ingrediënten
100 gr boter
2 eetl cacao
100 gr pure chocolade
2 eieren
2 eierdooiers
100 suiker
Boter om in te vetten
100 gr bloem
 
Materialen
Soufflepotjes van ca 7 a 8 cm doorsnede (een ovenbestendig kopje kan eventueel ook)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacoapoeder. Smelt de boter en chocolade samen o bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze er door. Doe het beslag in de ovenvaste schaaltjes en zet ze tussen de 12 en 15 min in de oven. Het is een beetje moeilijk om te schatten hoeveel tijd exact omdat de chocolade nog wel vloeibaar moet zijn van binnen. Als het cakje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het cakje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.
Beoordeling (184 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s