Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vloeibare chocolade lava cakejes (moelleux)

Iedereen is gek op deze heerlijke chocolade lava cakejes met vloeibare chocoladevulling, een perfect en verrassend dessert!
Ingrediënten
100 gr boter
2 eetl cacao
100 gr pure chocolade
2 eieren
2 eierdooiers
100 suiker
Boter om in te vetten
100 gr bloem
 
Materialen
Soufflepotjes van ca 7 a 8 cm doorsnede (een ovenbestendig kopje kan eventueel ook)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacoapoeder. Smelt de boter en chocolade samen o bain marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze er door. Doe het beslag in de ovenvaste schaaltjes en zet ze tussen de 12 en 15 min in de oven. Als het lava cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het lava cakeje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×