Zoete aardappel spies van de BBQ

Lekkere geroosterde zoete aardappel aan een spies,. Een ideaal vegetarisch en vullend gerecht van de barbecue. Lekker met een sausje om in te dippen.

Bijgerecht 20 min + 10 min grillen

ingrediënten

voor 5 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in grote stukken van ca. 2 a 3 cm.

  2. Kook ze 7 minuten voor in een pan met water of in een afgedekte kom in de magnetron 5 minuten. Doe ze in een kom en voeg de olie en de kruiden toe. Schep goed door elkaar en rijg ze dan aan een spies.

  3. Rooster ze nog 10 minuutjes op de BBQ tot ze helemaal gaar zijn.

  4. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Lekker met een yoghurtsausje zoals tzatziki of knoflooksaus.

  5. Tip: leg de houten spiesen 2 uur in het water voordat je ze gebruikt. Hierdoor branden ze niet aan op de BBQ.

Heeft het gesmaakt?
69 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!