Vlees recepten

Vlees recepten

Wil je een vleesgerecht op tafel zetten? Je kunt alle kanten op: vlees kun je bakken, braden, grillen, koken, stoven en stomen. Je maakt er bijvoorbeeld gehaktballen van, hamburgers, een stoofpotje of bolognesesaus. Of maak eens rendang of babi pangang. De opties zijn oneindig!

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Ziti al forno met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.

Griekse moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Vaderdag ontbijt: brood met ei
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 3 stuks
  • *

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur stooftijd
  • 4-5 personen
  • *

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Gepaneerde schnitzels
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Ontdek hoe je heerlijke gepaneerde schnitzels maakt met dit recept. Schnitzels paneren en bakken doe je eenvoudig zelf. Lekker met bijvoorbeeld champignon roomsaus.

Courgette rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.

Kofta spies met tomatenrijst
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Kofta betekent gehaktbal en wordt in Griekenland vaak gegeten met tomatensaus, met pitabrood of aan een spies.

Hartige broodschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

Chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken

Lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Prikkers met aardbeien en mozzarella
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zoete en hartige smaken van aardbeien, meloen en parmaham op een prikker. Perfect als borrelhapje op een feestje of mee naar een picknick.

Salade met eendenborst en walnotendressing
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Feestelijke salade voor de kerst met plakjes eendenborst, rode uiencompote en een walnotendressing

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Taco’s met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor chili con carne geserveerd in taco schelpen met een schep zure room

Macaroni met gehakt en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een gerecht dat bij iedereen in de smaak valt; macaroni met tomatensaus, courgette, paprika en (vega)gehakt. Gemaakt zonder pakjes en zakjes.  

Aardappel roerbak met worst
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en snel eenpansgerecht met aardappeltjes, worst en lekker veel groenten

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Tonkatsu (Japanse schnitzel)
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade. Een Japanse klassieker.

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Pastaschotel Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.