Varkensvlees recepten

Varkensvlees recepten

Varkensvlees wordt ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Denk aan karbonades, slavinken, varkenshaas en spekjes. Bak varkensspek lekker krokant in de pan en voeg het toe in soepen, salades of stamppotjes! Vind hier de lekkerste varkensvlees recepten.

Bloemkool pizza schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die grotendeels uit groenten bestaat aangevuld met pizzasaus en kaas

Eggs benedict
  • Ontbijt recept
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor bij de Paasbrunch of gewoon tijdens de lunch: eggs benedict. Gemaakt met geroosterd brood, een gepocheerd ei, ham en Hollandaise saus.

Ovenschotel met preirolletjes en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere Hollandse ovenschotel met aardappelpuree, gestoofde prei rolletjes gewikkeld in ham en een romige kaassaus

Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Hotdogs met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept van een broodje hotdog met zuurkool, spek en gebakken rode ui

Witlof schotel met ham en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min bereiding + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven op een laagje romige aardappelpuree met bieslook

Pasta met chorizo en feta
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk mediterraans pastarecept met stukjes chorizo, courgette, wortel en blokjes feta. Met super veel smaak en makkelijk gemaakt

Varkenshaas met ananas spies
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 12 min grill tijd
  • 4 spiesen
  • *

Snelle en makkelijke barbecue spiesjes met varkenshaas met Provençaalse kruiden, stukjes ananas en paprika. Lekker in de zomer van de bbq maar ook uit de grillpan.

Italiaanse tosti met pesto
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Lunch met deze goed belegde tosti van gegrild brood met pesto, tomaat en salami er tussen of serveer als avondmaal met een kop soep

Tosti ham kaas
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 tosti's
  • *

De klassieke tosti met ham en gesmolten kaas, ideaal als lunch of met een kop soep of salade als maaltijd

Aspergesalade met ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

Bier pannenkoeken met bacon
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 10 kleine pannenkoekjes
  • *

Pannenkoekjes gemaakt een beslag van bier met gebakken bacon en stroop, een heerlijk vaderdagontbijt

Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

Pizza rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Lekkere snack van opgerolde pizzarolletjes met salami en paprika, een ideale borrelsnack op een feestje!

Spaghetti met witlof
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekker pastagerecht van spaghetti met geroerbakte witlof en spekjes in een romige saus

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Plaattaart met spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Krokante plaattaart van bladerdeeg met spruitjes, geitenkaas en blokjes appel die zorgen voor een heerlijke frisse en licht zoete smaak

Tosti zuurkool ananas
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekkere winterse variant tosti met de zure smaak van zuurkool, zoute spek en zoete ananas, een perfecte combi!

Flammkuchen met spekjes en ui
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 12 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

Erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 6-8 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor Hollandse erwtensoep (ofwel snert) met rookworst, prei en schouderkarbonade, klaar in ca. 1,5 uur.

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Haricots verts met spek
  • Bijgerecht
  • 15 min + 12-15 min
  • 9 stuks
  • *

Dit klassieke bijgerecht van boontjes omwikkeld met spek uit de oven zijn altijd een feestelijke toevoeging aan je (kerst)diner

Quiche met paprika en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal