Varkensvlees

Varkensvlees wordt ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Denk aan karbonades of slavinken. Bak varkensspek lekker krokant in de pan en voeg het toe in soepen of stamppotjes!

Gepofte zoete aardappel met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Filodeeg buideltjes met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 1 uur + 12 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

Hartige galette met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • ***

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Vaderdag ontbijt: brood met ei
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Hartige broodschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Prikkers met aardbeien en mozzarella
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zoete en hartige smaken van aardbeien, meloen en parmaham op een prikker. Perfect als borrelhapje op een feestje of mee naar een picknick.

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Tonkatsu (Japanse schnitzel)
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade. Een Japanse klassieker.

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Pastaschotel Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • **

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Hartige pannenkoekrolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Goed gevulde pannenkoekrolletjes met romige spinazie en champignons gegratineerd uit de oven

Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

Romige lactosevrije pasta met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije pasta met room, champignons, lente ui en spekjes.

Lactosevrije quiche met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

Italiaanse sandwich
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 3 stuks
  • *

Met deze broodjes belegd met Italiaanse vleeswaren, tomaat en pesto waan je je met de lunch in Italië. Lekker om koud te eten of mee te nemen maar ook even kort verwarmen onder de grill is lekker

Bloemkool pizza schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die grotendeels uit groenten bestaat aangevuld met pizzasaus en kaas

Ovenschotel met preirolletjes en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere Hollandse ovenschotel met aardappelpuree, gestoofde prei rolletjes gewikkeld in ham en een romige kaassaus

Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Hotdogs met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept van een broodje hotdog met zuurkool, spek en gebakken rode ui