Varkensvlees recepten

Varkensvlees recepten

Varkensvlees wordt ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Denk aan karbonades, slavinken, varkenshaas en spekjes. Bak varkensspek lekker krokant in de pan en voeg het toe in soepen, salades of stamppotjes! Vind hier de lekkerste varkensvlees recepten.

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes.

Vegan cheesecake toetje in een glaasje
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur 30 min opstijven
  • 5 toetjes
  • *

Overheerlijke cheesecake in glaasjes met een bodem van volkoren biscuits. Makkelijker, sneller en goedkoper te maken door het gebruik van agar agar in plaats van cashewnoten.

Roerbak met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Dit kruidige eenpansgerecht is ideaal voor koken op de camping. Met maar 1 pan en slechts 6 smaakvolle ingrediënten zet je snel een heerlijk gerecht op tafel.

Pulled pork maken
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 6 uur 30 min + 30 min
  • 6 personen
  • *

Stap voor stap heerlijk sappig langzaam gegaard varkensvlees maken in de BBQ of in de oven. Heerlijk op een broodje!

Souvlaki
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een van de bekendste Griekse gerechten is de souvlaki. Dit recept is heerlijk van de bbq. Serveer het met tzatziki en eventueel een pitabroodje.

Spareribs uit de oven en van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 2 uur 30 min bereiden
  • 4 tot 6 personen
  • *

Hoe maak je de lekkerste spareribs? Hier vind je het recept voor een heerlijke zoete licht pittige sparerib marinade en een uitgebreide uitleg voor het bereiden van spareribs in de oven en op de barbecue

Gemarineerd buikspek van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oven + 3 uur marineren
  • 4 personen
  • *

Dit stuk buikspek gemarineerd in sinaasappel en rozemarijn is het hoogtepunt van een gezellig BBQ avondje.

Spiesjes met asperges en spek
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • *

Heerlijk combi voor op de bbq: stukken courgette met asperges omwikkeld met spek

Mini pizza gezichtjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Leuk om te maken en om op te eten; pitabroodjes met zelfgemaakte gezichtjes van groenten. Hier smullen kinderen mee!

Indische varkenshaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min wachten
  • 4 personen
  • *

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Gepofte zoete aardappel met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Filodeeg buideltjes met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 1 uur + 12 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

Hartige galette met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Vaderdag ontbijt: brood met ei
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Gepaneerde schnitzels
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Ontdek hoe je heerlijke gepaneerde schnitzels maakt met dit recept. Schnitzels paneren en bakken doe je eenvoudig zelf. Lekker met bijvoorbeeld champignon roomsaus.

Hartige broodschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Prikkers met aardbeien en mozzarella
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zoete en hartige smaken van aardbeien, meloen en parmaham op een prikker. Perfect als borrelhapje op een feestje of mee naar een picknick.

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Aardappel roerbak met worst
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en snel eenpansgerecht met aardappeltjes, worst en lekker veel groenten

Tonkatsu (Japanse schnitzel)
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade. Een Japanse klassieker.

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Pastaschotel Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.