Varkensvlees

Varkensvlees wordt ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Denk aan karbonades of slavinken. Bak varkensspek lekker krokant in de pan en voeg het toe in soepen of stamppotjes!

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Tonkatsu (Japanse schnitzel)
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade. Een Japanse klassieker.

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Pastaschotel Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een pizza Hawaï met ananas en ham kennen we allemaal, maar wist je dat je deze ingrediënten ook heerlijk kunt verwerken in een ovenschotel? Vanaf €2,40 per persoon maak je dit eenvoudige recept.

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • **

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Hartige pannenkoekrolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Goed gevulde pannenkoekrolletjes met romige spinazie en champignons gegratineerd uit de oven

Romige lactosevrije pasta met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke lactosevrije pasta met room, champignons, lente ui en spekjes.

Lactosevrije quiche met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

Bloemkool pizza schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die grotendeels uit groenten bestaat aangevuld met pizzasaus en kaas

Ovenschotel met preirolletjes en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere Hollandse ovenschotel met aardappelpuree, gestoofde prei rolletjes gewikkeld in ham en een romige kaassaus

Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • **

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Hotdogs met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept van een broodje hotdog met zuurkool, spek en gebakken rode ui

Witlof schotel met ham en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min bereiding + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven op een laagje romige aardappelpuree met bieslook

Italiaanse tosti met pesto
  • Lunch
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Lunch met deze goed belegde tosti van gegrild brood met pesto, tomaat en salami er tussen of serveer als avondmaal met een kop soep

Tosti ham kaas
  • Lunch
  • 10 min
  • 2 tosti's
  • *

De klassieke tosti met ham en gesmolten kaas, ideaal als lunch of met een kop soep of salade als maaltijd

Aspergesalade met ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing

Bier pannenkoeken met bacon
  • Ontbijt
  • 30 min
  • 10 kleine pannenkoekjes
  • **

Pannenkoekjes gemaakt een beslag van bier met gebakken bacon en stroop, een heerlijk vaderdagontbijt

Eggs benedict
  • Ontbijt
  • 35 min
  • 4 stuks
  • ***

Lekker voor bij de Paasbrunch: eggs benedict met geroosterd brood, ham, gepocheerd ei en Hollandaise saus

Aspergesoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep met een topping van reepjes ham en ei

Pizza rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • **

Lekkere snack van opgerolde pizzarolletjes met salami en paprika, een ideale borrelsnack op een feestje!

Spaghetti met witlof
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekker pastagerecht van spaghetti met geroerbakte witlof en spekjes in een romige saus

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot