Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Parmezaanse kaas

Parmezaan (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een bittere smaak. De kaas komt oorspronkelijk uit de streek Parma en wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra.

Pasta Carbonara met Chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Pizza met groene asperges en parmaham
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Met deze heerlijke pizza met asperges wordt het spontaan lente

Risotto met courgette en basilicum
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette

Hartige courgette roosjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 30 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Super leuk voor een high tea of borrel: hartig deeg in de vorm van een roosje met parmaham, courgette en kaas.

Champignon burgers
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Gevulde pizza ballen
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Een lekkere snack of borrelhap maak je super makkelijk met deze gevulde pizzaballen

Gevulde Halloween paprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Met Halloween snel iets leuks op tafel zetten? Wat dacht je van deze gruwelijk lekkere gevulde paprika’s!

Risotto met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Smeuïge risotto rijst met spinazie en tomaatjes met licht pittige gebakken garnalen

Pasta a la Roberto
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 a 3 personen
  • ***

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Pompoen lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Hamburger salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Alles wat je op een burger terugvindt zoals tomaat en bacon gecombineerd in een heerlijke salade

Caesar salade met gebakken zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

De basis van een caesar salade aangevuld met avocado en zalm tot een heerlijke maaltijd

Tomatencarpaccio
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Super makkelijk en heerlijke vegetarische variant op de carpaccio gemaakt van tomaten

Pasta met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 3 - 4 personen
  • **

Geroosterde bloemkool is heerlijk, zeker met pasta, parmaham en kaassaus

Salade met champignons en balsamico
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze salade met gebakken champignons, geitenkaas en balsamico is een heerlijke lunch of bijgerecht

Aubergine met bruschetta topping
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en gezonde koolhydraatarme bruschetta’s met groenten en basilicum

Salade met frambozendressing
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Frisse salade met avocado en walnoten en een heerlijke roze dressing van frambozen

Tortellini met ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Gevulde pasta met een heerlijke tomatensaus met lekker veel groenten. Vegetarisch en makkelijk!

Couscous met wortelballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 2 personen
  • **

Groene couscous met verse kruiden en vegetarische wortelballetjes

Bruschetta met parmaham en perzik
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Knapperig zomers broodje met parmaham en perzik, lekker als starter van je Italiaanse avondje

Risotto met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • **

Makkelijk recept voor romige risotto met gerookte kip en courgette, inclusief een aantal handige tips voor het maken van risotto!

Polenta spiesjes
  • Tussendoortjes
  • 35 min + 10 oventijd
  • 16 stuks
  • **

Deze Italiaanse spiesjes met gegratineerde polenta balletjes zijn een lekkere snack die goed vult

Hartige zoete aardappelmuffins
  • Lunch
  • 45 min + 25 oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze hartige muffins op basis van zoete aardappel en speltmeel zijn lekker als lunch of als gezond tussendoortje

Aardappel waaiers met chorizo
  • Bijgerecht
  • 40 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Leuk bijgerecht van aardappels met chorizo uit de oven

Pasta bolognese taart
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 oventijd
  • 6 personen
  • **

Serveer je pastagerecht eens op een originele manier met deze pastataart van rigatoni pasta en bolognesesaus

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×