Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een wat bittere smaak. De kaas wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra. Verwerk het in een pasta, salade of zelfgemaakte pesto.

Bruschetta’s met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Krokante broodjes met een lekkere topping van gebakken paddenstoelen met Parmezaanse kaas

Klassieke carpaccio
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

Gnocchi met pesto en courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Super snel pastagerecht van gnocchi met pesto, ideaal als je snel iets lekker op tafel wil hebben!

Risotto met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge risotto met tomaat en gebakken garnalen met optioneel een lekkere spicy touch

Italiaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke zomerse pastasalade met mozzarella, tomaat, spinazie en verse basilicum. Tip: ook lekker bij de bbq

Pasta all'arrabbiata
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke spaghetti in een heerlijke licht pittige zelfgemaakte tomatensaus van roma tomaatjes en chili, lekker met Parmezaanse kaas

Lunch wraps
  • Lunch recept
  • 25 min
  • 3 stuks
  • *

Een lekkere lunch van wraps met avocado, sla en paprika en Parmezaanse kaas om het extra lekker te maken.

Citroenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en romige risotto met venkel en citroen, een geweldig lekkere combinatie!

Hartige poffertjes
  • Tussendoortjes
  • 1 uur
  • 50 stuks
  • *

Maak eens deze heerlijke hartige poffertjes met knoflook, oregano en Parmezaanse kaas!

Rucolasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Mooie groene soep gemaakt van rucola, ook ideaal als je nog een restje van deze sla over hebt

Oeuf en cocotte
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

Spinazie risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige vegetarische risotto met spinazie, 2 soorten kaas en een lekkere crunch van pijnboompitten.

Pastinaak en wortel uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk groente bijgerecht van kruidige pastinaak en wortel geroosterd uit de oven, lekker voor bij het kerstdiner.

Pommes duchesse aardappeltoefjes
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas

Hasselback aardappelen
  • Bijgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 2 porties
  • *

Dungesneden krokante aardappeltjes in waaier vorm met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst

Zoete aardappel gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Prachtig bijgerecht van dunne plakjes zoete aardappel met room, kruiden en kaas uit de oven. Lekker bij vlees, vis of vega.

Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Melanzane alla parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane alla parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Spaghetti met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Klassieke pasta van spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in een tomatensaus, hier smult iedereen van!

Pastasalade met carpaccio
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een van de meest favoriete voorgerechten in de vorm van een pastasalade inclusief pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Tortellini met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten. Vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas.