Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een wat bittere smaak. De kaas wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra. Verwerk het in een pasta, salade of zelfgemaakte pesto.

Oeuf en cocotte
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

Spinazie risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige vegetarische risotto met spinazie, 2 soorten kaas en een lekkere crunch van pijnboompitten.

Pastinaak en wortel uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk groente bijgerecht van kruidige pastinaak en wortel geroosterd uit de oven, lekker voor bij het kerstdiner.

Pommes duchesse aardappeltoefjes
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas

Hasselback aardappelen
  • Bijgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 2 porties
  • *

Dungesneden krokante aardappeltjes in waaier vorm met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst

Zoete aardappel gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Prachtig bijgerecht van dunne plakjes zoete aardappel met room, kruiden en kaas uit de oven. Lekker bij vlees, vis of vega.

Vitello tonnato
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit populaire Italiaanse voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus.

Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Melanzane alla parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane alla parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Spaghetti met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Klassieke pasta van spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in een tomatensaus, hier smult iedereen van!

Pastasalade met carpaccio
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een van de meest favoriete voorgerechten in de vorm van een pastasalade inclusief pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Tortellini met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten. Vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas.

Knolselderij koekjes
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min
  • 10 stuks
  • *

Knapperige koekjes gemaakt van knolselderij en Parmezaanse kaas zijn een heerlijk bijgerecht

Paddenstoelen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, kastanjechampignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel.

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke basis frittata is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken.

Risotto basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je risotto? Veel mensen denken dat het lastig is, maar met dit basisrecept en handige tips maak je makkelijk zelf de lekkerste risotto.

Caesar salade
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Lekker recept voor de klassieke caesar salade met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons

Spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor de lekkerste pasta bolognese met een smaakvolle saus op basis van gehakt, zonder pakjes en zakjes!

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

Boerenkool risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami