Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een wat bittere smaak. De kaas wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra. Verwerk het in een pasta, salade of zelfgemaakte pesto.

Polenta met mediterrane groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een overheerlijk gerecht uit het noorden van Italië met de zomerse smaken van een zoete tomatensaus met aubergine, courgette en paprika en natuurlijk Parmezaanse kaas.

Courgette lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 2 tot 3 personen
  • *

Koolhydraatarme lasagne van plakjes courgette, tomatensaus en parmezaanse kaas

Snelle ravioli salade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

Rucolasalade met tomaatjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.

Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes.

Orzo salade met pesto
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • *

Deze pastasalade van orzo met tomaatjes, pesto en mozzarella is snel klaar en heerlijk als lunch op een warme dag of als bijgerecht bij de BBQ.

Kip parmezaan met pasta uit 1 pan
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Dit eenpansgerecht met pasta, kip en Parmezaanse kaas heeft een lekkere krokante topping en is een makkelijk recept met weinig afwas.

Spaghetti met krokante courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Open lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.

Risotto met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor romige risotto met gerookte kip en courgette inclusief een aantal handige tips voor het maken van risotto, zodat die altijd lukt.

Lente pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.

Hartige wafels
  • Tussendoortjes
  • 35 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker als lunch, tussendoortje of serveer eens bij de borrel: hartige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas.

Gegratineerde mosselen met panko
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 60 stuks
  • *

Heerlijke krokant gegrilde mosselen met panko, rozemarijn en geraspte kaas

Risotto met champignons en truffel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk smeuïge risotto met truffel die erg makkelijk is om te maken en ideaal is voor een gezellig dinertje. Ik gebruikte truffeltapenade, maar je kunt ook nog wat extra verse truffel toevoegen.

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Tater tots
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min opstijven
  • 20 stuks
  • *

Lekkere krokante aardappelsnacks die vooral in Amerika populair zijn en lijken op ‘onze’ aardappelkroketjes maar dan iets kleiner en krokanter. Lekker om mee te dippen!

Risotto balletjes (arancini)
  • Voorgerecht
  • 50 min + 1 uur afkoelen
  • 15 stuks
  • *

Heerlijke krokante snack met een lekkere smeuïge vulling van risottorijst. Inclusief tips voor toevoegingen en smaken.

Steak tartaar met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Simpel en lekker voorgerecht: verse ossenhaas tartaar met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla

Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel

Bruschetta’s met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Krokante broodjes met een lekkere topping van gebakken paddenstoelen met Parmezaanse kaas

Klassieke carpaccio
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing