10 x gevulde portobello

Portobello's, ook wel reuze champignons genoemd, zijn lekker, gezond en voedzaam. En daarnaast ook perfect om te vullen. In deze blog vind je 10 lekkere ideetjes op een rijtje, van couscous tot geitenkaas en Mexicaanse vulling.

Zelf ben ik echt dol op champignons, paddenstoelen en portobello's. Een van de reden dat de herfst ook mijn favoriete seizoen is, om te eten dan. Voor het weer niet haha. Die liefde voor champignons is mij al met de paplepel ingegoten, mijn familie had namelijk een champignonkwekerij en we aten daarom heel vaak champignonsoep of gebakken champignons. Ook nu eet ik geregeld champignons, en een van mijn favoriete manieren is door de pasta of met een lekkere vulling zoals deze champignons met pesto, champignons met risotto of champignons met bolognese vulling.

Maar in deze lijst hieronder vind je de grotere varianten, namelijk recepten voor gevulde portobello's. Hier past lekker veel vulling in en zijn daarom ook geschikt als avondmaaltijd. Lekker met wat pasta of een salade er bij. De portobello's worden bereid in de oven maar wist je dat ze ook heerlijk zijn van de BBQ. Nu is het niet het seizoen hiervoor maar wellicht een ideetje voor de komende zomer.

#1 Portobello met pompoen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 5 gratineren
  • 6 stuks
  • **

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen

#2 Gevulde portobello's met mexicaanse vulling
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.

#3 Portobello pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Gezonde pizza met een basis van portobello met tomatensaus, paprika en mozzarella

#4 Portobello's met boerenkool
  • 22-09-2015
  • 39 reacties
  • Sandra - LeukeRecepten

Nu de dagen korter en kouder worden krijg ik alweer zin in stamppot met boerenkool. Maar met boerenkool kun je veel meer kanten uit.

#5 Gevulde portobello met roomkaas
  • Bijgerecht
  • 25 MIN + 12 BBQ
  • 6 STUKS
  • *

Heerlijk vegetarisch recept van portobello's gevuld met roomkaas, paprika en een crunch van pijnboompitten

#6 Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

#7 Portobello met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 6 stuks
  • **

Vegetarisch gerecht van grote champignons gevuld met couscous, aubergine en geitenkaas.

#8 Gevulde bbq portobello’s met perzik
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met geitenkaas, perzik en walnoot, een heerlijk vegetarisch gerecht van de BBQ

#9 Gevulde portobello in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

#10 Gevulde portobello met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.