10 x gevulde portobello

Portobello's, ook wel reuze champignons genoemd, zijn lekker, gezond en voedzaam. En daarnaast ook perfect om te vullen. In deze blog vind je 10 lekkere ideetjes op een rijtje, van couscous tot geitenkaas en Mexicaanse vulling.

Zelf ben ik echt dol op champignons, paddenstoelen en portobello's. Een van de redenen dat de herfst ook mijn favoriete seizoen is. Vanwege het eten dan, niet voor het weer! Die liefde voor champignons is mij al met de paplepel ingegoten, mijn familie had namelijk een champignonkwekerij en we aten daarom heel vaak champignonsoep of gebakken champignons. Ook nu eet ik geregeld champignons, en een van mijn favoriete manieren is door de pasta of met een lekkere vulling zoals deze champignons met pesto, champignons met risotto of champignons met bolognese vulling.

Maar in deze lijst hieronder vind je de grotere varianten, namelijk recepten voor gevulde portobello's. Hier past lekker veel vulling in en zijn daarom ook geschikt als avondmaaltijd. Lekker met wat pasta of een salade er bij. De portobello's worden bereid in de oven, maar wist je dat ze ook heerlijk zijn van de BBQ? Nu is het niet het seizoen hiervoor maar wellicht een ideetje voor de komende zomer!

Nog een tip: Deze portobello is niet gevuld, maar wordt gebruikt als vulling voor een heerlijke vegetarische portobello burger!

10 x Portobello recepten

#1 Portobello met pompoen risotto
  • Voorgerecht
  • 45 min + 5 min gratineren
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen gegratineerd met Parmezaanse kaas uit de oven.

#2 Gevulde portobello's met mexicaanse vulling
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.

#3 Gevulde portobello in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.

#4 Portobello pizza's
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

#5 Gevulde portobello met roomkaas van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 25 min + 12 min bakken
  • 6 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch recept van portobello's gevuld met roomkaas, paprika en een crunch van pijnboompitten

#6 Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

#7 Portobello met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 6 stuks
  • *

Vegetarisch gerecht van grote champignons gevuld met couscous, aubergine en geitenkaas.

#8 Gevulde bbq portobello’s met perzik
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met geitenkaas, perzik en walnoot. Een heerlijk vegetarisch gerecht van de BBQ.

#9 Gevulde portobello in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

#10 Gevulde portobello met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Vind je dit leuk?
13 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Judith 22 juli 2022 om 13:40

Hoi Sandra, ik vind je site, recepten en je boek echt super leuk, heb al zoveel recepten gemaakt. Je boek is ook echt fijn, omdat je vaak alternatieven geeft (de kip tandoori met zelfgemaakte mix is favoriet). Komt er nog een 2de boek? Ik snap dat de site een goed alternatief is maar een boek is prettig om zelf je aantekeningen in te maken en het smoelt gewoon leuk in de keuken :-)