10 x paasdiner recepten

Op zoek naar inspiratie voor een heerlijk paasdiner? Verras je familie en vrienden met heerlijke quiches, feestelijke aspergegerechten en nog veel meer! Bekijk de top 10 hier.

Pasen is het perfecte moment om samen te komen met familie en vrienden en te genieten van een heerlijk diner. Of je nu gaat voor een eenvoudig of uitgebreid diner, er zijn talloze lekkere recepten om uit te kiezen. Twee toppers uit onze top 10:

 

  1. Quiche met gorgonzola: deze quiche is een echte smaakmaker en perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
  2. Zalm met sinaasappel uit de oven: dit is een heerlijk en feestelijk gerecht dat eruit ziet alsof je er lang aan hebt gewerkt, terwijl het in werkelijkheid heel eenvoudig te maken is.

Tip: maak van tevoren een planning en kies recepten die je alvast kunt voorbereiden. Zo hoef je op paasdag zelf niet de hele dag in de keuken te staan en kun je optimaal genieten van het samenzijn met anderen.

Wat is typisch eten voor Pasen?

Het paasdiner staat bol van traditionele lekkernijen. Kip, eiergerechten, groene of witte asperges en lam zijn populaire keuzes voor het hoofdgerecht tijdens Pasen. Hierbij kun je aardappelpuree, groentegarnituur en verschillende salades serveren. Als dessert kun je bijvoorbeeld ijstaart opdienen, of zelf een lekker paas toetje maken.

Inspiratie voor de paasbrunch of het paasontbijt vind je hier. Voor een categorie vol paasrecepten kijk je hier. Bekijk hieronder onze top 10 paasrecepten voor nog meer lekkere en feestelijke gerechten. We wensen je alvast een heerlijk Pasen!

10 x paasdiner recepten

#1 Cannelloni met asperges en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons

#2 Quiche met gorgonzola
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 55 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Deze heerlijke gorgonzola quiche met spinazie, walnoten en peer is de perfecte keuze voor liefhebbers van hartige en zoete smaken. De romige gorgonzola en de knapperige walnoten vormen een perfecte combinatie met de zachte spinazie en zoete stukjes peer

#3 Zalm met sinaasappel uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Wist je dat zalm heerlijk smaakt in combinatie met sinaasappel, probeer het in dit makkelijke recept uit de oven

#4 Broccoli cappuccino soep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak met deze lekkere broccoli cappuccino soep een verrassende variatie op de klassieke broccolisoep. Deze soep maak je met broccoli, aardappel en een heerlijke schuimlaag. Perfect als feestelijk voorgerecht of lunch.

#5 Plaattaart met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

#6 Gevulde kip met pistachenootjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk ovenrecept voor kipfilet gevuld met pistachenootjes en rode peper

#7 Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

#8 Paas tiramisu
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Dit is het perfecte toetje voor Pasen en super makkelijk te maken: tiramisu met advocaat in een glaasje, dat wordt smullen met de paasbrunch!

#9 Paas trifle met brownie
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Een zoete afsluiter van de paasbrunch met stukjes brownie, chocolade paaseieren en slagroom

#10 Lasagne met asperges en kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Vind je dit leuk?
19 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel