15 x recepten met eieren

Een ei is een veelzijdig ingrediënt als basis van een gerecht, maar ook zeker in de hoofdrol. Bekijk hier 15 heerlijke recepten met eieren.

Gerechten met eieren zijn er genoeg. Een ei recept voor ontbijt, lunch met ei of avond gerechten met ei. Kies hier uit een van de 15 lekkerste gerechten met ei.

Ei gerechten

Eet je graag ei, maar wil je wel eens wat anders dan een gebakken ei? Maak een heerlijke lunch met ei zoals een quiche en probeer eens een ander ei recept voor ontbijt zoals shakshuka. Een ei is ook lekker als borrelhapje, check hier hoe je gevulde eieren maakt. Wil je meer weten over de gezondheid van eieren voor je? Ook daar schreef ik een blog over inclusief een lekker recept: Eet jij voldoende eiwitten en waarom is dit belangrijk? Hieronder vind je in ieder geval genoeg inspiratie om te variëren met eieren. En wil je gewoon simpel een eitje koken, lees hier dan hoe je een perfect hard of zachtgekookt eitje kookt.

15 x recepten met eieren

#1 Mexicaanse bonenschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

#2 Oeuf en cocotte
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker en makkelijk voor de (paas)brunch: ovenschaaltjes met eieren en spinazie uit de oven, lekker om met brood uit te dippen

#3 Eierkoeken bakken
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 12 min oventijd
  • 10 - 12 stuks
  • *

Met dit makkelijke en snelle recept inclusief stap voor stap video maak jij in een half uurtje je eigen luchtige eierkoeken

#4 Indische pastei met kip (pastei tutup)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke ovenschotel met kip, wortel en erwtjes onder een laagje puree op basis van het recept van mijn schoonmoeder.

#5 Zelf roerei maken
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Hoe maak je zelf roerei? Met deze makkelijke stappen heb je binnen paar minuten een lekkere scrambled eggs op tafel staan. Perfect voor de lunch of ontbijt!

#6 Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

#7 Asperges op klassieke wijze met ham en ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

#8 Surinaamse eiersalade
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Deze eiersalade heeft een Surinaams tintje door de toevoeging van kerrie en selderij. Ook is deze salade een beetje pittig door de chili

#9 Broodjes gevuld met ei
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Leuk lunchgerecht of ontbijt recept van broodjes gevuld met ei gegratineerd met kaas uit de oven, ook leuk voor Pasen!

#10 Eggs benedict
  • Ontbijt recept
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker voor bij de Paasbrunch of gewoon tijdens de lunch: eggs benedict. Gemaakt met geroosterd brood, een gepocheerd ei, ham en Hollandaise saus.

#11 Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke frittata basisrecept is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken. Een eenvoudig gerecht dat je in een kwartiertje al in de oven hebt staan.

#12 Bladerdeegtaartje met ei
  • Lunch recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Super snel en simpel recept voor bij het paasontbijt van bladerdeeg met spek en ei uit de oven

#13 Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten. Vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas.

#14 Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke kruidige Marokkaanse gehaktballetjes in een smaakvolle tomatensaus met hierin gestolde eieren, lekker met couscous!

#15 Spinaziestamppot met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd.

Vind je dit leuk?
24 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel