15 x recepten uit de voorraadkast + tips

Wat kun je allemaal maken met houdbare ingrediënten uit de voorraadkast? Ik zet 15 lekkere ideetjes op een rij inclusief een ingrediëntenlijst en nog meer lekkere tips en ideeën!

Deze blog stond al heel lang op mijn lijst om een keer te maken. En nu het land in de greep is van het coronavirus ga je toch kijken wat je in voorraadkast hebt. Niet dat ik wil oproepen om te gaan hamsteren maar je gaat nu wellicht toch iets minder snel of vaak naar de winkel voor verse boodschappen.  En nu je misschien toch wat meer aan huis gekluisterd bent is het ook een ideetje om je keuken en keukenkastjes eens op te ruimen. Misschien kom je nog dingen tegen die binnenkort op moeten of die je was vergeten. In deze blog geef ik lekkere en handige tips en recepten om je op weg te helpen.

En je kunt in de recepten ook de eventuele verse ingredienten die gebruikt zijn vervangen door houdbare. Bijvoorbeeld cherrytomaatjes door gedroogde tomaten of appel door gedroogde appel en verse kruiden zoals basilicum en peterselie door gedroogde kruiden.

Koken uit de voorraadkast

Behalve de 15 recepten hieronder in de lijst kun je ook andere hele simpele recepten maken met ingrediënten uit de voorraadkast zoals:

  • Pasteitjes met ragout uit blik
  • Pannenkoeken met een mix waar je alleen water of melk aan toe moet voegen
  • Een pakje of beker noedelsoep aangevuld met groenten
  • Zak groenteschotel van HAK met pasta of rijst 
  • Soep met afbakbroodjes 
  • Pizzadeeg (zelfgemaakt of kant en klaar) met saus en topping

Diepvries

Uiteraard kun je ook veel groenten en fruit in de diepvries bewaren en gebruiken zoals blokjes pompoen, spinazie en sperziebonen maar ook doosjes fruit zoals bosvruchten, mango en aardbeien. En vlees en vis zoals vissticks, (vega)burgers en garnalen. Nog wat frietjes of aardappelkroketjes er bij en je hebt zo een hele maaltijd. Ook met bladerdeeg kun je een quiche maken of een plaattaart. In deze blog lees je wat je allemaal kan invriezen en hoe lang.

Houdbare ingrediëntenlijst

Groenten & fruit

Rode kool uit pot
Rode bieten uit pot
Mais uit blik
Worteltjes en erwtjes uit pot
Kikkererwten
Bonen
Tomatenblokjes en saus 
Zuurkool uit zak of pot
Uien
Appelmoes
Kersen 
Perzik
Ananas

Vlees, vis en vega

Vis uit blik
(Vega) knakworstjes 
(Vega) rookworst 
Chorizo 
Smac
Ragout uit blik

Overige

Bloem
Suiker
Houdbare melk 
Olijfolie
Sojasaus en andere sauzen
Gedroogde kruiden

Koolhydraten

Pasta
Noedels
Rijst 
Couscous
Bulger 
Aardappels (mits koel en donker bewaard)
Zakjes aardappelpuree 
Quinoa

15 x recepten uit de voorraadkast

#2 Vissticks van de bakplaat met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 17 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Een super makkelijk traybake recept met vissticks, verschillende groenten en aardappels dat je snel in de oven schuift.

#3 Romige tagliatelle met kruidige kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Snelle tagliatelle met maar 5 ingrediënten. Romig, heerlijk gekruid en met kip en roerbakgroenten. Gemakkelijk een lekker gerecht op tafel.

#4 Pompoencurry met linzen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezonde curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is en tevens helemaal vegan is!

#5 Vegan rendang
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 3 personen
  • *

Kruidig Indonesische stoofgerecht gemaakt met jackfruit langzaam gestoofd in kokosmelk

#6 Rode bietenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

#7 Pita met pompoen en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

#8 Bonenstoof met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen.

#9 Couscous met perzik
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker salade als lunch of bij de BBQ van couscous met munt, perzik en komkommer. Lekker zomers en fris en zoet van smaak.

#10 Zuurkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

#11 Romige spinazie wraps
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 5 oventijd
  • 10 stuks
  • *

Krokant gegratineerde wraps met een romige vulling van spinazie, kip en tomaatjes

#12 Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

#13 Harira soep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze Marokkaanse soep is gevuld met linzen en kikkererwten en op smaak gemaakt harissa

#14 Nasi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • *

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

#15 Pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas

Vind je dit leuk?
15 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

KKK 12 april 2021 om 11:10

De titel zegt dat het recepten zijn met ingrediënten die je thuis hebt liggen. Ik heb geen enkel van die ingrediënten thuis. Sorry, veel te slecht.

Hendrik 24 november 2020 om 22:29

Fijne recepten! Sinds ik Fitatu gebruik wil ik een beetje experimenteren.

Patty ter Beek -Bosch 21 maart 2020 om 18:57

Hele fijne recepten en niet moeilijk!

Twingoheld100 21 maart 2020 om 15:33

leuke, makkelijke recepten.