Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

15 x recepten uit de voorraadkast + tips

Wat kun je allemaal maken met houdbare ingrediënten uit de voorraadkast? Ik zet 15 lekkere ideetjes op een rij inclusief een ingrediëntenlijst en nog meer lekkere tips en ideeën!

Deze blog stond al heel lang op mijn lijst om een keer te maken. En nu het land in de greep is van het coronavirus ga je toch kijken wat je in voorraadkast hebt. Niet dat ik wil oproepen om te gaan hamsteren maar je gaat nu wellicht toch iets minder snel of vaak naar de winkel voor verse boodschappen.  En nu je misschien toch wat meer aan huis gekluisterd bent is het ook een ideetje om je keuken en keukenkastjes eens op te ruimen. Misschien kom je nog dingen tegen die binnenkort op moeten of die je was vergeten. In deze blog geef ik lekkere en handige tips en recepten om je op weg te helpen.

En je kunt in de recepten ook de eventuele verse ingredienten die gebruikt zijn vervangen door houdbare. Bijvoorbeeld cherrytomaatjes door gedroogde tomaten of appel door gedroogde appel en verse kruiden zoals basilicum en peterselie door gedroogde kruiden.

Koken uit de voorraadkast

Behalve de 15 recepten hieronder in de lijst kun je ook andere hele simpele recepten maken met ingrediënten uit de voorraadkast zoals:

  • Pasteitjes met ragout uit blik
  • Pannenkoeken met een mix waar je alleen water of melk aan toe moet voegen
  • Een pakje of beker noedelsoep aangevuld met groenten
  • Zak groenteschotel van HAK met pasta of rijst 
  • Soep met afbakbroodjes 
  • Pizzadeeg (zelfgemaakt of kant en klaar) met saus en topping

Diepvries

Uiteraard kun je ook veel groenten en fruit in de diepvries bewaren en gebruiken zoals blokjes pompoen, spinazie en sperziebonen maar ook doosjes fruit zoals bosvruchten, mango en aardbeien. En vlees en vis zoals vissticks, (vega)burgers en garnalen. Nog wat frietjes of aardappelkroketjes er bij en je hebt zo een hele maaltijd. Ook met bladerdeeg kun je een quiche maken of een plaattaart. In deze blog lees je wat je allemaal kan invriezen en hoe lang.

Houdbare ingrediëntenlijst

Groenten & fruit

Rode kool uit pot
Rode bieten uit pot
Mais uit blik
Worteltjes en erwtjes uit pot
Kikkererwten
Bonen
Tomatenblokjes en saus 
Zuurkool uit zak of pot
Uien
Appelmoes
Kersen 
Perzik
Ananas

Vlees, vis en vega

Vis uit blik
(Vega) knakworstjes 
(Vega) rookworst 
Chorizo 
Smac
Ragout uit blik

Overige

Bloem
Suiker
Houdbare melk 
Olijfolie
Sojasaus en andere sauzen
Gedroogde kruiden

Koolhydraten

Pasta
Noedels
Rijst 
Couscous
Bulger 
Aardappels (mits koel en donker bewaard)
Zakjes aardappelpuree 
Quinoa

15 x recepten uit de voorraadkast

#1 Budget recept: chili sin carne
  • 28-04-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Chili con carne is met vlees, maar ken jij ook al Chili Sin Carne? Dit is bijna hetzelfde gerecht, maar dan zonder vlees. Helemaal perfect voor die dag in de week waar je het vlees een keertje overslaat.

#2 Pasta met tomaat en tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker voor doordeweeks : pasta met tomatensaus met tonijn, courgette en verse basilicum

#3 Pompoencurry met linzen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Gezonde curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is en tevens helemaal vegan is!

#4 Vegan rendang
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min
  • 3 personen
  • **

Kruidig Indonesische stoofgerecht gemaakt met jackfruit langzaam gestoofd in kokosmelk

#5 Rode kool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke winterse ovenschotel met rode kool en spekjes onder een laagje aardappelpuree

#6 Rode bietenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

#7 Pita met pompoen en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

#8 Bonenstoof met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • **

Deze voedzame stoofschotel heeft een lekkere licht pittige Spaanse smaak door de chorizo en combineert perfect bij de witte bonen en kidneybonen

#9 Couscous met perzik en cashewnoten
  • Hoofdgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekker makkelijk en licht recept voor vegetarische couscous met perzik, geitenkaas en cashewnoten

#10 Zuurkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

#11 Romige spinazie wraps
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 5 oventijd
  • 10 stuks
  • **

Krokant gegratineerde wraps met een romige vulling van spinazie, kip en tomaatjes

#12 Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

#13 Harira soep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze Marokkaanse soep is gevuld met linzen en kikkererwten en op smaak gemaakt harissa

#14 Nasi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

#15 Linzensoep met chorizo
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • **

Stevige linzensoep met frisse koriander-yoghurt en kleine blokjes chorizo.

Reacties

Laat je reactie achter

Twingoheld100 21 maart 2020 om 15:33

leuke, makkelijke recepten.

Beantwoorden
Patty ter Beek -Bosch 21 maart 2020 om 18:57

Hele fijne recepten en niet moeilijk!

Beantwoorden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×