Recepten in 40-60 minuten

Recepten in 40-60 minuten

Een categorie vol met recepten die je binnen 40 tot 60 minuten klaar hebt. Vaak is de bereidingstijd redelijk kort, maar moet het gerecht nog even in de oven staan. Van ovenschotels en quiches tot heerlijke bakrecepten zoals muffins en taarten. Er zijn ook recepten te vinden waarbij je wat langer in de keuken moet staan.

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Geroosterde noten met Ras el Hanout uit de airfryer
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min afkoeltijd
  • 10 porties
  • *

Heerlijke geroosterde noten die je zelf eenvoudig roostert in je airfryer samen met de heerlijke Ras el Hanout kruidenmix.

Lactosevrij bananenbrood met walnoten
  • Bakrecept
  • 15 min + 45 min
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk voedzaam lactosevrij bananenbrood met walnoten en dadels. Makkelijk te bereiden zonder mixer.

Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 3 stuks
  • *

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

Fatayer
  • Voorgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot

Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • *

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes in de vorm van kroontje met custard en abrikoosjes.

Sushi salade met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Geen zin om sushi te rollen? Maak deze salade met sushirijst, zalm en nori en je bent zo klaar!

Vegan kapsalon
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

Kofta spies met tomatenrijst
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Kofta betekent gehaktbal en wordt in Griekenland vaak gegeten met tomatensaus, met pitabrood of aan een spies.

Spaanse tortilla
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4-6 personen
  • *

Deze lekkere aardappeltortilla maak je met maar 3 basis ingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video

Paas cupcakes met chocolade eitjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Lekkere luchtige cakejes met een chocolade toef van botercrème gedecoreerd met paaseitjes. Leuk voor de paasbrunch!

Ovenschotel met ragout en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Een laag aardappelpuree met daaronder romige ragout met kip en roosjes broccoli. Een heerlijk combinatie in 1 ovenschaal.

Macadamia koeken met salted caramel
  • Bakrecept
  • 20 min + 15 min oventijd + 30 min
  • 10 stuks
  • *

Lekkere grote koeken met stukjes gezouten macadamianoten en stukjes zoete fudge die een heerlijke smaakexplosie geven in je mond.

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Romige rijstschotel met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een ovenschotel met rijst in een romige saus met een vleugje mosterd, gevuld met kip, champignons, paprika's en nog meer lekkers met bovenop een krokant gegratineerd laagje.

Geroosterde noten uit de oven basisrecept
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min afkoelen
  • 12 porties
  • *

Rooster je favoriete noten gemakkelijk zelf in je eigen oven. Varieer er lekker op los met gedroogde kruiden en specerijen.

Zalmpakketjes van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 8 min
  • 2 stuk
  • *

Dit makkelijke vispakketje met groente en zalm kan bijna niet fout gaan en is lekker uit de oven of van de bbq.

Kaiserschmarrn
  • Nagerecht
  • 45 min
  • 5 personen
  • *

Heerlijke Kaiserschmarrn maken! Het bekende Oostenrijkse gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek met een verrukkelijke warme kersensaus. Ook lekker met vanillesaus.

Banh mi (Vietnamees broodje) met tempeh
  • Lunch recept
  • 20 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • *

Lekkere vegetarische versie op het bekende Aziatische broodje met krokante en gemarineerde tempeh, zure groenten en een lekkere saus.

Salade met eendenborst en walnotendressing
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Feestelijke salade voor de kerst met plakjes eendenborst, rode uiencompote en een walnotendressing

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke met mozzarella gegratineerde gnocchi schotel in een romige paprikasaus uit de oven.

Risotto met champignons en truffel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk smeuïge risotto met truffel die erg makkelijk is om te maken en ideaal is voor een gezellig dinertje. Ik gebruikte truffeltapenade, maar je kunt ook nog wat extra verse truffel toevoegen.

Falafel burger met gegrilde paprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 3 stuks
  • *

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Taco’s met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor chili con carne geserveerd in taco schelpen met een schep zure room