Recepten in 40-60 minuten

Recepten in 40-60 minuten

Een categorie vol met recepten die je binnen 40 tot 60 minuten klaar hebt. Vaak is de bereidingstijd redelijk kort, maar moet het gerecht nog even in de oven staan. Van ovenschotels en quiches tot heerlijke bakrecepten zoals muffins en taarten. Er zijn ook recepten te vinden waarbij je wat langer in de keuken moet staan.

Kruidnoten crumble
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble.

Glutenvrije en lactosevrije boterkoek
  • Bakrecept
  • 10 min + 30 min + 10 min
  • 9 stuks
  • *

Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.

Pesto aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd + 10 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Aardappels uit de oven in een lekkere romige pesto saus. Een veelzijdig bijgerecht dat bijna overal lekker bij smaakt. 

Griekse pita burgers
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker van de bbq of uit de pan: pitabroodje met een zelfgemaakte hamburger, geroosterde paprika en fetakaas.

Bietencrumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Maak eens een lekker dessert met groentes. De rode biet is heerlijk samen met appel, walnoten, gember en de zoete crumble erop. Lekker met een bolletje ijs of (plantaardige) yoghurt.

Tater tots
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min opstijven
  • 20 stuks
  • *

Lekkere krokante aardappelsnacks die vooral in Amerika populair zijn en lijken op ‘onze’ aardappelkroketjes maar dan iets kleiner en krokanter. Lekker om mee te dippen!

Hartige bladerdeeg cadeautjes
  • Lunch recept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta. Leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner.

Pastinaak gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner: gegratineerde pastinaak uit de oven

Sticky toffee pudding met karamelsaus
  • Nagerecht
  • 15 min + 30 min + 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke zoete sticky toffee pudding die vaak met kerst gegeten wordt met een zelfgemaakte karamelsaus, tevens glutenvrij en lactosevrij

Geroosterde romanesco salade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Romanesco is een soort groene bloemkool met feestelijke spitse torentjes en daarom ideaal om te serveren met Kerst. Rooster hem in de oven met feta en maak er een heerlijk bijgerecht van.

Speculaas bananenbrood met amandelen
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 12 plakken
  • *

Van dit speculaas bananenbrood kun je verantwoord snacken tijdens de feestdagen!

Luxe aardappelgratin met champignons en truffel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Sliptongetje met Serranoham
  • Voorgerecht
  • 50 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Maak ook eens dit heerlijke recept van een sliptongetje met serranoham. Begin het kerstdiner of ander feestelijk diner goed met deze vis met een krokant laagje van serranoham op een laagje puree.

Mexicaanse hamburger
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 stuks
  • *

Broodje met een lekkere kruidige Mexicaanse hamburger van gehakt en mais geserveerd met guacamole en tomatensalsa als gezonde en lekkere topping.

Pompoen brownies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Heerlijke smeuïge brownies met pompoen en pompoenkruiden geven deze klassieke brownies een herfstige twist.

Zoete aardappel gnocchi basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3-4 personen
  • *

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam.

Hartige pannenkoekrolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Goed gevulde pannenkoekrolletjes met romige spinazie en champignons gegratineerd uit de oven

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Pittige pompoenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.

Quiche met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Muffins met appel
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 12 stuks
  • *

Makkelijk basisrecept voor lekkere luchtige muffins met stukjes appel en een snufje kaneel

Indische pastei met kip (pastei tutup)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke ovenschotel met kip, wortel en erwtjes onder een laagje puree op basis van het recept van mijn schoonmoeder.

Vegan cake met bessen
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 45 min
  • 10 personen
  • *

Een heerlijke gezonde vegan cake met blauwe bessen stukjes walnoot, in een uurtje klaar!