Recepten in 60+ minuten

Recepten in 60+ minuten

Recepten die je met ongeveer een uurtje klaar hebt. Voor de liefhebbers van slow cooking of als je een wat specialer gerecht wil maken. Van stoofschotels en lasagnes tot bijzondere taarten en trifle die je even moet laten opstijven. Bij veel recepten is de bereidingstijd kort, maar de gerechten hebben nog oventijd of opstijftijd nodig.

Pepernoten rotsjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 15 stuks
  • *

Leuk sinterklaas recept om met kinderen te maken: vrolijke hoopjes met chocolade pepernoten, versierd met smarties en glinsterende snoepparels. 

Chocolade panna cotta
  • Nagerecht
  • 30 min + 4 uur opstijven
  • 6 stuks
  • *

Heerlijk panna cotta chocolade toetje van melk, room en chocolade. Ook lekker als dessert na een feestelijk (kerst) diner.

Pizza BBQ chicken
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 10 min + 20 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Deze pizza BBQ chicken is de ideale weekend snack en een upgrade voor pizza night. Zelfgemaakte pizza met stukjes kip, paprika, romige mozzarella en een zoete barbecuesaus. 

Hartig brood met ham
  • Bijgerecht
  • 30 min + 1 uur oventijd
  • 8 plakken
  • *

Lekker als lunch of bij een kopje soep: hartig brood met blokjes ham, kaas, paprika en ui. Je kunt het ook makkelijk meenemen als tussendoortje.

Gezonde vijgen crumble taart
  • Bakrecept
  • 45 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • *

Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels

Lasagne kip pesto
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Hartige verwennerij. Kip en courgette combineren heerlijk met romige mascarpone en pesto in deze smakelijke lasagne. Perfect voor elk moment.

Mini vruchtentaartjes
  • Bakrecept
  • 40 min + 15 min oventijd + 1 uur wachten
  • 8 stuks
  • *

Deze schattige vruchtentaartjes met custardpudding zijn lekker bij de high tea of een feestje. Beleg ze met vers fruit naar keuze.

Geroosterde aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Italiaanse aardappelschotel
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met deze heerlijke ovenschotel combineer je aardappelen, groente, vlees en Italie in één ovenschaal

Chocolade banaan lollies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 2 uur vriezer
  • 16 stuks
  • *

Super leuk en gezond hapje van stukjes ijskoude banaan met pure chocolade op een stokje, ook leuk voor de kids!

Lasagne met asperges en kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke lente lasagne met laagjes gerookte kip, groene asperges en zelfgemaakte bechamelsaus

Oosterse zalm met kokosrijst
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 12 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke oosters gemarineerde zalm uit de oven met een geurige zelfgemaakte kokosrijst. Geserveerd met boontjes en cashewnoten en gegarneerd met wat bosui en geroosterde kokos.

Zoete cranberry broodjes
  • Ontbijt recept
  • 45 min + 18 min oventijd + 1 uur 15 min rijstijd
  • 10 stuks
  • *

Feestelijke broodrolletjes met zelfgemaakte cranberrycompote voor bij het kerstontbijt. Een kerstige variatie op de kaneelbroodjes.

Mini brioche
  • Ontbijt recept
  • 55 min + 20 min oventijd + 3 uur rijstijd
  • 8-10 stuks
  • *

Luxe zoete witte broodjes. Lekker met jam of roomboter bij het kerstontbijt of de kerstbrunch.

Vegetarische champignon balletjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 30 min opstijven
  • 12 stuks
  • *

Vegetarische balletjes gemaakt van champignons, walnoten en kaas, lekker als tapashapje of snack.

Hele kip uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 1 uur 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met dit heerlijke recept voor een hele kip met sinaasappel en rozemarijn uit de oven steel je de show tijdens een feestelijk diner!

Turkse pizza
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur 30 min
  • 5 stuks
  • *

Zelfgemaakte Turkse pizza's, ook wel lahmacun genoemd, met een laagje gehakt, paprika en tomaat

Macaroni met kipballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 A 5 PERSONEN
  • *

Macaronischotel uit de oven met courgette, champignons en licht pittige kipballetjes

Griekse bougatsa
  • Nagerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Een heerlijk Grieks toetje van vanille custard pudding in een knapperig filodeeg jasje. Waan je in Griekenland en geniet van de mediterraanse smaak in elke hap.

Italiaanse stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 2 uur 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Heerlijke recept voor winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Taart met vijgen en frambozen
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 8 personen
  • *

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Gemarineerde spekfakkel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 1 uur marineren
  • 8 stuks
  • *

Geniet van een sappige en smaakvolle spies van op Oosterse wijze gemarineerd spek. Een traktatie voor de liefhebbers van gegrild vlees!

Blueberry cheesecake
  • Bakrecept
  • 45 min + 35 min oventijd + 3 uur opstijven
  • 12 personen
  • *

Maak zelf de lekkerste blueberry cheesecake met dit leuke recept. Heerlijk recept voor taart met krokante bodem gevuld met cheesecake en blauwe bessen. 

Broodrolletjes met gedroogde tomaat
  • Lunch recept
  • 15 min + 1 uur wachttijd
  • 12 stuks
  • *

Leuk hapje van brood opgerold met gedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten