Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Gebakken ricotta dip uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.

Ovenschotel met vis en puree
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met stukken vis, verschillende groente en kruidige aardappelpuree

Risotto met champignons en truffel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk smeuïge risotto met truffel die erg makkelijk is om te maken en ideaal is voor een gezellig dinertje. Ik gebruikte truffeltapenade, maar je kunt ook nog wat extra verse truffel toevoegen.

Kikkererwtensalade met feta
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke gezonde glutenvrije salade met kikkererwten, feta, rode paprika en een dressing van olijfolie en citroen.

Glutenvrije pizza
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 pizza
  • *

Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.

Waldorfsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.

Zuurkool ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De traditionele ingrediënten uit een typisch winters Nederlands gerecht, maar dan samen in een ovenschotel met nog wat lekkere ingrediënten zoals kaas en appel erbij. Vanaf €2,19 per persoon maak je dit heerlijke maaltje.

Noedelsoep met garnalen
  • Voorgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Glutenvrije en lactosevrije boterkoek
  • Bakrecept
  • 10 min + 30 min + 10 min
  • 9 stuks
  • *

Een heerlijke glutenvrije en lactosevrije variant op de Hollandse boterkoek. Lekker bij de koffie of thee.

Witlofsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Snel recept voor een frisse salade met witlof gecombineerd met het zoete van mandarijn en het frisse van de groene appel.

Pesto aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd + 10 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Aardappels uit de oven in een lekkere romige pesto saus. Een veelzijdig bijgerecht dat bijna overal lekker bij smaakt. 

Nasi met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Kruidige rijst met knapperige taugé en in sambal gebakken garnalen. Lekker met bosuitjes. Klaar in 30 minuten.

Koolhydraatarme crackers
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 25 min oventijd + 30 min afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Deze koolhydraatarme crackers maak je gemakkelijk zelf. Heerlijk met verschillende pitten en zaden.

Appelmoes maken
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 pot
  • *

Maak zelf heerlijke appelmoes met dit appelmoes recept. Met maar 4 ingrediënten heb je in een mum van tijd appelmoes gemaakt. Lees welke appels je het beste kunt gebruiken en hoe je appelmoes bewaart.

Gezonde rocky road
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 9 stukken
  • *

Gezonder snacken? Maak deze gezonde rocky road met pure chocolade, gedroogde mango, kokos en gepofte quinoa.

Gele curry met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

Tempura
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Winter bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Met deze winter bowl krijg je een groot aantal winterse groentes binnen. Lekker met een schepje zelfgemaakte hummus en geroosterde pitjes.

Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade
  • Bakrecept
  • 10 min + 20 min
  • 20 stuks
  • *

Knapperige glutenvrije kerstkoekjes met vanille en een chocolade topping.

Roomkaas truffel amuse
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 30 stuks
  • *

Lekker als amuse voor het kerstdiner of als hartig hapje tijdens oud en nieuw

Pastinaak gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner: gegratineerde pastinaak uit de oven

Sticky toffee pudding met karamelsaus
  • Nagerecht
  • 15 min + 30 min + 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke zoete sticky toffee pudding die vaak met kerst gegeten wordt met een zelfgemaakte karamelsaus, tevens glutenvrij en lactosevrij

Toetje van kletskoppen met ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom

Garnalencocktail maken
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel. Een heerlijk klassiek voorgerecht dat leuk is om te maken voor een feestelijk (Kerst) diner.