Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Visstoof met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een smaakvolle visstoof met lekker veel groenten in een tomatensaus zodat de vis lekker zacht wordt. Vanaf €1,77 per persoon maak je deze makkelijke maaltijd.

3 x fruitwater maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 1 liter
  • *

Heerlijk fris en gezond water met smaakjes gemaakt met vers fruit, ideaal voor op tafel in de zomer of als lekkere dorstlesser tussendoor. 

Romige vegan curry met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke romige zoete aardappel curry gemaakt met nog meer kleurrijke groenten en pindasmaak. Serveer het met rijst of naanbrood.

Mexicaans taco pannetje
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Lekker kruidig pannetje met een mengsel van groenten, maïs en bonen in tomatensaus geserveerd met taco chips om in te dippen

Aardbeien smoothie
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Mmm, een heerlijke aardbeiensmoothie met amandelmelk en havermout. Extra romig door de banaan die er ook in zit.

Gepofte zoete aardappel met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Dry rub BBQ kruidenmix
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 2 kg vlees
  • *

Deze droge kruidenmix met o.a. cayenne, knoflook en zwarte peper is perfect in balans en heerlijk om je vlees mee op smaak te brengen, helemaal op de BBQ!

Vispakketjes met citroen van de barbecue
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 8 min bakken
  • 2 stuks
  • *

Makkelijke bbq vis pakketjes met zacht gestoomde vis, citroen, kruidenboter en bosui.

Vegan chocolade milkshake
  • Drankjes
  • 5 min
  • 2 milkshakes
  • *

Deze vegan chocolade milkshake maak je in slechts een paar minuten en is het ideale toetje of tussendoortje op warme dagen. En dat helemaal plantaardig!

Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.

Glutenvrije pasta met cherry tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 2 personen
  • *

Glutenvrij koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met glutenvrije fusilli zet je in 20 minuten deze heerlijke tomatenpasta op tafel.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Geroosterde noten met Ras el Hanout uit de airfryer
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min afkoeltijd
  • 10 porties
  • *

Heerlijke geroosterde noten die je zelf eenvoudig roostert in je airfryer samen met de heerlijke Ras el Hanout kruidenmix.

Gezond chocolade ijs
  • Nagerecht
  • 10 min + opstijven
  • 3 porties
  • *

Lekker verantwoord genieten van dit zelfgemaakte chocolade ijs (zonder ijsmachine) op basis van banaan, cacao en een beetje pindakaas.

Gevulde kip met pistachenootjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk ovenrecept voor kipfilet gevuld met pistachenootjes en rode peper

Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie. Een klassieker voor bij de BBQ of pitabroodje.

Chili sin carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

Fruitsalade
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse zomerse fruitsalade met aardbeien, ananas en bessen geserveerd met geitenkaas en verse munt.

Zalm uit de oven met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven. Ideaal toch?

Mango friet
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 2 bakjes
  • *

Lekkere en gezonde snack van in repen gesneden mango geserveerd met yoghurt en aardbeienpuree. Lekker voor kinderen, maar ook volwassenen.

Risotto met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor romige risotto met gerookte kip en courgette inclusief een aantal handige tips voor het maken van risotto, zodat die altijd lukt.

Glutenvrije wraps met kip
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Lekkere glutenvrije wraps met plakjes kipfilet, roomkaas, pesto en komkommer. Voedzaam en klaar in 10 minuten.

Ei muffins
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Lekkere gezonde lunch of tussendoortje van een hartige muffin van ei die bomvol met groenten zit. Dit recept is ook nog eens koolhydraatarm.

Pittige garnalen pakketjes met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Op zoek naar een lekker gerechtje voor op de BBQ? Probeer deze garnalenpakketjes met groene paprika en olijven. Heerlijk.