Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Frozen yoghurt met aardbeien
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk en gezond zelf frozen yoghurt maken met maar 3 ingrediënten! Lekker als toetje of als ijskoud tussendoortje

Chili con carne bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

De bekende chili con carne maar dan in een andere vorm, in een gezellige bowl met bloemkoolrijst voor een extra portie groenten

Risotto met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge risotto met tomaat en gebakken garnalen met optioneel een lekkere spicy touch

Poké bowl met watermeloen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 bowls
  • *

Lekker verfrissende vegan bowl met rijst, watermeloen en edamame. Ideaal op een warme zomerse dag!

Romige zoete aardappel BBQ salade
  • Bijgerecht
  • 20 min + 1 uur afkoelen
  • 4 personen
  • *

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bosvruchten salade
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Super snelle zomerse salade met frambozen, aardbeien en bessen met geitenkaas en nootjes

Smoothie met kersen
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 glazen
  • *

Een romige smoothie gemaakt van banaan en kersen en een vleugje amandel. Lekker als gezond tussendoortje of om de dag mee te beginnen.

Kabeljauw met olijventapenade
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 12 stuks
  • *

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Aardbeiensalade met geitenkaas
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Kip drumsticks van de bbq
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 2 uur marineren
  • 10 stuks
  • *

Kip van de barbecue in een zelfgemaakte zoet pittige marinade

Romige vegan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk basis recept voor een vegan risotto die toch lekker romig en smeuïg is

Oranje nachos
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere oranje snack van tortilla chips met paprika om mee te borrelen tijdens koningsdag of voetbalwedstrijd

Mangosoep dessert
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Fris dessert van koude mangopuree met limoen en room, heerlijk op een warme zomerdag of na de barbecue

Zoete aardappelcurry
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk romige zoete aardappelcurry met onder andere kikkererwten, paprika en spinazie

Salsa met tomaat en mango
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Een lekkere frisse zelfgemaakte salsa op basis van tomaat met een zoete twist van mango

Rabarber compote
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 6 porties
  • *

Supermakkelijk basisrecept om zelf in 15 minuten heerlijke rabarber compote te maken met een vleugje sinaasappel en kaneel

Maiskolven van de bbq met kokossaus
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Deze licht pittige maiskolven met romige kokossaus zijn een ideaal bijgerecht voor bij de bbq

Rijstsalade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere koude rijstsalade met abrikozen en een romige dressing, heerlijk op een zomerse dag of bij de BBQ

Komkommersoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk frisse komkommersoep met basilicum en dille, die in 20 minuten op tafel staat.

Citroenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en romige risotto met venkel en citroen, een geweldig lekkere combinatie!

Snickers bowl
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 1 persoon
  • *

De smaak van Snickers alleen dan in de vorm van een gezonde smoothiebowl. Zo start je de dag zeker goed!

Glutenvrije cheesecake
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd + opstijven
  • 10 à 12 personen
  • *

Deze cheesecake maak je zonder extra moeite glutenvrij en is heerlijk romig! De frisse besjes (of ander fruit) maakt het heerlijk fris.

Witlof gevuld met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist

Javaanse omelet wrap met tempeh
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Smakelijke vegetarische maaltijd van een omeletwrap gevuld met een kruidige vulling van groenten en tempeh geserveerd met pindasaus