Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Preischotel met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel van laagjes aardappel, prei en zalm in een romige saus gegratineerd met kaas

Chai tea latte maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf een kruidig en verwarmend chai latte drankje van melk, zwarte thee en diverse kruiden zoals kaneel en kardemom

Kip pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel van aardappeltjes met kip en een Italiaanse twist van pesto, tomaat en mozzarella

Amandelcake
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 10 personen
  • *

Luchtige glutenvrije amandelcake zonder boter met een vleugje citroen en kaneel

Zoete aardappelpuree met witlof uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Leuke variant op de traditionele witlof met ham en kaas uit de oven maar nu met zoete aardappel en pijnboompitten

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Tomaten-crèmesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Spinazie risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige vegetarische risotto met spinazie, 2 soorten kaas en een lekkere crunch van pijnboompitten.

Pompoen hummus
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige gezonde hummus van geroosterde pompoen en kikkererwten, lekker bij de borrel of op brood of een cracker bij de lunch

Gevulde zoete aardappel met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Gezonde zoete aardappel met Mexicaanse chili con carne. Lekker met guacamole, peterselie en zure room.

Bananen pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Makkelijke en gezonde glutenvrije bananenpannenkoekjes gemaakt van banaan en ei, lekker om mee te ontbijten of als tussendoortje

Pastinaak en wortel uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk groente bijgerecht van kruidige pastinaak en wortel geroosterd uit de oven, lekker voor bij het kerstdiner.

Vegetarische bietentartaar
  • Voorgerecht
  • 40 min + 1 uur oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een vegetarische tartaar van rode biet, met balsamico, een crème van geitenkaas en pistachenoten. Perfecte start van je (vegetarische) diner voor de feestdagen.

Vegan pavlova
  • Nagerecht
  • 40 min + 1 uur 30 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk en feestelijk recept voor deze vegan pavlova met chocolade swirl, kokosroom en vers fruit.

Bimi pakketjes met paprika
  • Bijgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Super leuk bijgerecht voor het kerstdiner van lekkere groente pakketjes van bimi en paprika. Dat wordt uitpakken en smullen.

Hele geroosterde bloemkool uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur 45 min oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Een heerlijk bijgerecht voor een diner of kerst van gemarineerde bloemkool met een heerlijke frisse topping van yoghurt en granaatappelpitten.

Gevulde eieren
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

De klassieker op elk feestje of tijdens pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook. Super makkelijk om zelf te maken met dit recept.

Viennetta ijstaart
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur wachten
  • 8 - 10 personen
  • *

Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade

Pommes duchesse aardappeltoefjes
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas

Gourmetrecept: aubergine met brie
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker vegetarisch recept van aubergine met brie en honing uit een gourmetpannetje

Groentegratin
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas.

Hasselback aardappelen
  • Bijgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 2 porties
  • *

Dungesneden krokante aardappeltjes in waaier vorm met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst

Zoete aardappel gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Prachtig bijgerecht van dunne plakjes zoete aardappel met room, kruiden en kaas uit de oven. Lekker bij vlees, vis of vega.

Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!