Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Perzik salade met krokante geitenkaas
  • Bijgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Zomerse salade met een heerlijke combinatie van krokante geitenkaas met uitgebakken spek en avocado.

Bounty balls
  • Tussendoortjes
  • 30 min + 1 uur opstijven
  • 12 stuks
  • *

Deze gezondere versie van Bounty's zijn lekker om tussendoor van te snacken.

Balsamico champignons op spies
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 5 stuks
  • *

Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.

Komkommerrolletjes met zalm
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Deze frisse hapjes met komkommer, zalm en Hüttenkäse zijn een ideale traktatie voor je bezoek.

Chimichurri salade met biefstuk
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Deze maaltijdsalade met aardappeltjes en biefstuk is heerlijk in combinatie met Argentijnse Chimichurri saus.

Zoete aardappel met Italiaanse vulling
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Vegan regenboog summer rolls met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min stuks
  • 12 stuks
  • *

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen, ook wel springrolls genoemd, zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Aardappelroerbak met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze simpele maar heerlijke vegetarische roerbak met aardappel en groenten staat snel op tafel.

Mexicaanse zoete aardappel salade
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Salade met kiwi en kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met kruidige cajunkip en plakjes kiwi en zachte geitenkaas.

Ajam paniki met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Risotto met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Meringuerol met lemon curd en pistache
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 10-12 personen
  • *

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Paassalade met kip en geitenkaas
  • Lunch recept
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Frisse salade met kip, mango en geitenkaas die niet mag ontbreken tijdens de paasbrunch.

Gezonde kapsalon
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze gezonde variant op de bekende kapsalon (ook wel kipsalon genoemd) is gemaakt met zoete aardappel, kip, verse groenten en een yoghurt sausje! Incl handige stap voor stap video

Salade met gerookte kip
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse maaltijdsalade met kip, spek, mozzarella en appel is een lekkere lunch of een licht hoofdgerecht om een nieuwe week mee te beginnen.

Taco’s met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 18 min
  • 12 stuks
  • *

Krokante Mexicaans gevulde taco’s met gehakt, zoete aardappel en avocado.

Gezonde appel cakejes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 16 stuks
  • *

Deze glutenvrije muffins gemaakt met havermout en amandelmeel zijn een heerlijke healthy snack

Andijviestamppot met gerookte kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Zuurkoolstamppot met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Zoete puntpaprika soep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Pompoencurry met linzen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezonde curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is en tevens helemaal vegan is!

Gevulde courgette met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • *

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij