Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Stamppot met prei met brie
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke preistamppot met gebakken spekjes en bovenop licht gesmolten brie met walnoten

Spinaziestamppot met ei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd.

Zoete aardappel stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas. Een heerlijke combinatie van verschillende smaken!

Courgette spaghetti met halloumi
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Deze koolhydraatarme maaltijd bestaat voor een groot gedeelte uit groenten en combineert heerlijk met de iets zoute gebakken halloumi kaas.

Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met honing-mosterddressing is licht en makkelijk, ideaal als doordeweekse avondmaaltijd

Quinoa soep met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Een gezonde en voedzame maaltijdsoep met zoete aardappel en quinoa die tevens vegetarisch is

Courgettespread
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 potjes
  • *

Deze spread van courgette is heerlijk als gezond broodbeleg of op een toastje bij de borrel

Makkelijke chocolade mousse
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Voor dit makkelijke basisrecept voor luchtige chocolademousse heb je maar 4 ingrediënten nodig

Panna cotta met frambozen in een glaasje
  • Nagerecht
  • 45 min + 8 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Dit dessert bereid je makkelijk een dag van te voren en maak je zeker indruk mee

Gegratineerde knoflook champignons
  • Voorgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 schaaltje
  • *

Een heerlijk hapje van champignons met knoflook onder een laagje Parmezaanse kaas.

Broccolisoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Met dit eenvoudige basisrecept maak je zelf in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep, inclusief een handige stap voor stap video

Groene shakshuka met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • *

Vegetarisch pannetje met kruidige aardappeltjes en gestolde eieren met een Midden-Oosterse twist

Komkommer noedels met garnalen salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met zure komkommer, zoete mango en pittige garnalen. Een perfecte combi!

Geroosterde bloemkoolroosjes met tahin
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 1 portie
  • *

Deze bloemkool roosjes zijn perfect als gezonde snack. Wedden dat je er niet vanaf kunt blijven?

Gegrilde avocado’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 8 stuks
  • *

Deze avocado’s zijn gevuld met een heerlijk kruidig Mexicaans gehaktmengsel

Glutenvrij bananenbrood met pindakaas
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 60 min oventijd
  • 12 plakken
  • *

Dit licht zoete bananenbrood is gemaakt met amandelmeel en is daarom glutenvrij! Heerlijk met een vleug pindakaas en stukjes cacao nibs.

3 kleuren ijscake met bosvruchten
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur vriezer
  • 12 plakken
  • *

Deze cake is heel makkelijk te maken en bestaat uit ijs met frambozen, blauwe bessen en witte chocolade

Risotto met mango en rode peper
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Deze tropische risotto met een spicy bite is heerlijk met een gebakken visje of salade.

Frisse citroenmousse
  • Nagerecht
  • 30 min + 2 uur opstijven
  • 4 glaasjes
  • *

Deze luchtige mousse met citroensmaak maak je eenvoudig met deze 5 ingredienten

Perzik salade met krokante geitenkaas
  • Bijgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Zomerse salade met een heerlijke combinatie van krokante geitenkaas met uitgebakken spek en avocado.

Bounty balls
  • Tussendoortjes
  • 30 min + 1 uur opstijven
  • 12 stuks
  • *

Deze gezondere versie van Bounty's zijn lekker om tussendoor van te snacken.

Balsamico champignons op spies
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 5 stuks
  • *

Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.

Komkommerrolletjes met zalm
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Deze frisse hapjes met komkommer, zalm en Hüttenkäse zijn een ideale traktatie voor je bezoek.

Chimichurri salade met biefstuk
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Deze maaltijdsalade met aardappeltjes en biefstuk is heerlijk in combinatie met Argentijnse Chimichurri saus.