Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Italiaanse salade
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke Italiaanse salade met tomaat en mozzarella en een lekkere lichte dressing, een ideaal bijgerecht bij een stukje vlees of vis

Dahl met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke Indiase linzen curry gemaakt met rode linzen genaamd dahl. Lekker met spinazie er door en geserveerd met naanbrood. Bovendien is deze dahl vegetarisch en vegan.

Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Puntpaprika met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Foe yong hai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai net als bij de Chinees, een kruidige vegetarische omelet met groenten en zoetzure saus

Salade geitenkaas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met tomaatjes, appel geserveerd met een warme plak geitenkaas en gegarneerd met krokante spekjes

Raapstelen stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Op zoek naar een recept met raapstelen? Wat dacht je van deze heerlijke voorjaars stamppot gemaakt met raapstelen gecombineerd met stukjes kaas en gedroogde tomaatjes

Omeletrol met spinazie
  • Lunch recept
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 persoon
  • *

Een lekkere omeletrol met spinazie en tomaat gegratineerd met kaas, lekker als een gezonde en koolhydraatarme lunch of met de paasbrunch

Roerei met zalm in glaasje
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekker hapje om te serveren tijdens het paasontbijt of paasbrunch van romig roerei met zalm en asperges in een glaasje

Surinaamse eiersalade
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Deze eiersalade heeft een Surinaams tintje door de toevoeging van kerrie en selderij. Ook is deze salade een beetje pittig door de chili

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

Gehaktschotel met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Gevulde champignons bolognese
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 10-15 stuks
  • *

In dit recept wordt de bekende bolognesesaus gebruikt als vulling voor champignons, een heerlijk hapje of bijgerecht!

Geglaceerde wortels met honing
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Heerlijk en feestelijk bijgerecht van friszoete glanzende bospeentjes met citroen en honing.

Zelf roerei maken
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Hoe maak je zelf roerei? Met deze makkelijke stappen heb je binnen paar minuten een lekkere scrambled eggs op tafel staan. Perfect voor de lunch of ontbijt!

Hangop met fruit
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 6 uur wachten
  • 4 personen
  • *

Zelfgemaakte romige hangop met vanille en vers fruit, lekker als toetje of als ontbijt

Ovenschotel met romige spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

Boerenkool risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Winter rolls met zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Erwtensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • *

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Vegetarische erwtensoep
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • *

Lekkere verse dikke vegan erwtensoep zonder vlees maar met veel winterse groenten zoals knolselderij en pompoen

Gevulde appels met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

Stamppot met snijbonen en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en lekker recept voor snijbonenstamppot met gebakken spekjes en puntpaprika