Hapjes en snacks

Hapjes en snacks

Vind hier leuke en makkelijke recepten voor hapjes en snacks, voor bijvoorbeeld een verjaardag of bij de borrel. Veel hapjes zijn eenvoudig voor te bereiden en je hebt ze supersnel gemaakt. Denk aan toastjes, bruschetta’s met verschillende toppings, bladerdeeghapjes, wraprolletjes of gevulde eieren.

Sushi komkommer bootjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10-12 stuks
  • *

Je borrelavond is pas echt gezellig met deze knapperige sushi hapjes. Lekker met zachte avocado, gerookte zalm en gerookte paprika mayo.

Nacho's met pulled chicken
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 8 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Het is heerlijk snacken van deze ovenschotel met nacho’s, BBQ pulled chicken en groenten

Gezonde tonijnsalade
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Zelfgemaakte romige tonijnsalade gemaakt op basis van Griekse yoghurt. Lekker en gezond en in 10 minuten klaar.

Kroepoek met krabsalade
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 25 hapjes
  • *

Een lekker hartig hapje van zelfgemaakte krabsalade met surimi en ei geserveerd op een stukje knapperige kroepoek.

Mini sandwiches met brie
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker bij de high tea of picknick: prikkers met brood, brie en komkommer. Leuk om te serveren of uit te delen. 

Muhammara dip
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Heerlijke dip uit het Midden-Oosten gemaakt van o.a. geroosterde paprika, walnoot en granaatappel. Lekker met flatbread of op een cracker en bovendien vegan.

Mini pizza gezichtjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Leuk om te maken en om op te eten; pitabroodjes met zelfgemaakte gezichtjes van groenten. Hier smullen kinderen mee!

Kip kerrie bladerdeeghapjes
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Krokante bladerdeeghapjes met een romige vulling van kip kerrie. Een ideale borrelsnack.

Filodeeg buideltjes met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 1 uur + 12 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

Appelroosjes met bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Super leuk hapje voor moederdag: schijfjes appel opgerold met bladerdeeg in de vorm van een roos

Fatayer
  • Voorgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Stap voor stap krokante deeg driehoekjes gevuld met spinazie en walnoot

Oranje bladerdeeg kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • *

Lekkere oranje bladerdeeg gebakjes in de vorm van kroontje met custard en abrikoosjes.

Bruschetta’s met asperges
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Krokante bruschetta's met gegrilde groene asperges op een laagje roomkaas met pesto. Extra lekker met wat extra Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Green Goddess dip
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Een goddelijke dip met heel veel verse kruiden. Heerlijk om je favoriete knapperige groenten in te dippen.

Courgette rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.

Oranje kaasballetjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 20 stuks
  • *

Het recept voor de ideale oranje snack voor tijdens koningsdag of een wk wedstrijd

Witlofbootjes met tonijn
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke witlofschuitjes gevuld met een romige tonijn salade en kappertjes. Een lekker knapperig en fris tussendoortje.

Snelle broodstengels maken (grissini)
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Lekker om mee te dippen of bij de soep te serveren: zelfgemaakte broodstengels. Gemaakt en gebakken in 25 minuten. 

Prikkers met aardbeien en mozzarella
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zoete en hartige smaken van aardbeien, meloen en parmaham op een prikker. Perfect als borrelhapje op een feestje of mee naar een picknick.

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Gebakken ricotta dip uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.

Bruschetta met champignons
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Knapperige broodjes met romige brie, gebakken champignons en verse peterselie. Zowel warm als koud ontzettend lekker.

Borrelbrood met kaas
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 brood
  • *

Gezellig voor bij de borrel om te delen; een plukbrood gevuld met kaas, kruidenboter en ui. En als je er een stukje uittrekt is hij extra cheesy door de mozzarella  

Zalmrolletjes met komkommer
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.