Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indisch

Heerlijke Indische recepten, van kleine hapjes tot complete rijsttafel. Met originele Indonesische recepten zoals soto, kwee mangkok, klepon, pisang goreng, bami, Indonesische kippenpastei, Satestokjes met pindasaus en nog veel meer.

Sticky kip met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • **

Kippendijen uit de oven in een stroperige oosterse saus met boontjes en rijst

Mini kipsaté spiesjes
  • Hapjes
  • 45 min
  • 15 stuks
  • **

Een lekker hapje in een glaasje wat makkelijk uit te delen is op ieder feestje of borrel

Noedels met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse noedels met paprika zijn heerlijk in combinatie met de pittige garnalen

Nasi goreng
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

Tofu sticks met boontjes sajoer
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Ideaal voor een dagje geen vlees: krokant gebakken tofu met sperziebonen en rijst

Rijst met Oosterse garnalenspies
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 60 wachten
  • 2 personen
  • **

Garnalen gemarineerd in een oosterse marinade geserveerd met rijst en roerbakgroenten

Courgette reepjes in sojasaus
  • Bijgerecht
  • 10 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • *

Deze pittige courgette reepjes zijn een heerlijke aanvulling op je (Oosterse) maaltijd.

Roerbak tofu met bimi
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 3 PERSONEN
  • *

Vegetarische roerbak met stukjes pikante tofu met bimi en cantharellen

Babi ketjap spiezen
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • **

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

Video: gevulde paprika's met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • **

Heerlijke Oosters gevulde paprika's met rijst, kip en cashewnoten

Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus
  • Bijgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 20 STUKS
  • **

Deze gehaktballetjes in ketjapsaus zijn lekker als borrelhapje of bij een Oosterse rijsttafel

Oosterse zalm met kokosrijst
  • Hoofdgerecht
  • 50 MIN + 12 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Gemarineerde zalm uit de oven met een geurige kokosrijst met boontjes en cashewnoten

Indische maiskoekjes
  • Hapjes
  • 30 MINUTEN
  • 15 STUKS
  • **

Lekker Indisch hapje van mais en selderij gebakken in zonnebloemolie, ook wel Frikadel djagung genoemd

Vegetarische nasi met omeletreepjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijke vegetarische nasi met lekker veel groenten en omeletreepjes, ook ideaal om restjes op te maken!

Oosterse kip met sinaasappelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Kip in een jasje besprenkeld met een Oosterse saus op basis van soja en sinaasappel

Kip met groenten en pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijke roerbakgroenten met goudbruin gebakken stukjes kip en een zelfgemaakte pindasaus

Noedels met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN
  • 2 PERSONEN
  • *

Makkelijk vegetarisch recept met eiernoedels, tofu, paprika, sperziebonen en pinda's

Indische kipspiesjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 30 MIN WACHTEN + 8  MIN BAKKEN
  • 4 STUKS
  • *

Lekker voor op de barbecue of in de grillpan; kip gemarineerd in een frisse, zoete marinade met pittige bite

Indische varkenshaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 30 WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Vegetarische bapao
  • Lunch
  • 20 MIN + 45 RIJZEN + 20 STOMEN
  • 8 STUKS
  • **

Lekker Indisch broodje van basilicumdeeg met een vulling van vegetarisch gehakt, amandel en rode peper

Vispakketje met kokos
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke papillotte met gestoomde vis en groente in een milde currysaus met kokos

Kip met mango
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk en gezond Aziatisch recept met kip, zoete mango, peultjes en pistachenootjes

Gepaneerde garnalen
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Krokante reuzengarnalen met pittige Indische dip, lekker als voorgerecht of als snack

Indische pasteitjes
  • Hapjes
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere met gehakt en selderij gevulde Indische pasteitjes

Kwee mangkok
  • Bakrecept
  • 50 MINUTEN + 30 STOMEN
  • 10 STUKS
  • ***

Lekkere luchtige gestoomde Indonesische cakejes met kokos in verschillende kleuren, ook wel kue mangkok of kwee mangkok genoemd

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×