Indische recepten

Indische recepten

Heerlijke Indische recepten, van kleine hapjes tot een complete rijsttafel. Met originele maar makkelijke Indische recepten zoals soto ajam, kipsaté, rendang, loempia’s, nasi en gado gado. Maar ook zoete hapjes zoals pisang goreng en klepon. Veel is naar het recept van mijn Indische schoonfamilie.

Broodje bal met satésaus
  • Lunch recept
  • 40 min
  • 3 stuks
  • *

Mijn recept voor een perfect broodje zelfgemaakte gehaktbal met een Indische twist

Nasi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • *

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

Gado gado burger
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

De klassieke combinatie van gado gado, groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger. Dat is nog eens een lekkere variatie op de hamburger.

Ajam paniki met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Noedels met bimi en mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango

Balinese salade met sperziebonen
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • *

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese boemboe
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • *

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Bloemkool nasi
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Deze nasi zonder rijst is gemaakt van bloemkool en bevat daarom extra veel vitamientjes.

Mini loempia taartjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 20 oventijd
  • 10 stuks
  • *

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lauwwarme maaltijdsalade van Chinese kool met gegrilde kip en een heerlijke Oosterse pindadressing

Sambal goreng telor met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Rendang met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.

Zelfgemaakte sambal
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittige sambal, een smaakmaker op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap. Lekker bij de Indonesische recepten zoals nasi.

Sticky kip met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • *

Kippendijen uit de oven in een stroperige oosterse saus met boontjes en rijst

Mini kipsaté spiesjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 15 stuks
  • *

Een lekker hapje in een glaasje wat makkelijk uit te delen is op ieder feestje of borrel

Nasi goreng
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

Tofu sticks met boontjes sajoer
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Ideaal voor een dagje geen vlees: krokant gebakken tofu met sperziebonen en rijst

Rijst met Oosterse garnalenspies
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 60 wachten
  • 2 personen
  • *

Garnalen gemarineerd in een oosterse marinade geserveerd met rijst en roerbakgroenten

Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus
  • Bijgerecht
  • 40 min
  • 20 stuks
  • *

Deze gehaktballetjes in ketjapsaus zijn lekker als borrelhapje of bij een Oosterse rijsttafel. Breng variatie in je maaltijd met deze eenvoudige en heerlijke balletjes.

Oosterse zalm met kokosrijst
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 12 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke oosters gemarineerde zalm uit de oven met een geurige zelfgemaakte kokosrijst. Geserveerd met boontjes en cashewnoten en gegarneerd met wat bosui en geroosterde kokos.

Indische maiskoekjes
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 15 stuks
  • *

Lekker Indisch hapje van mais, kruiden en selderij in de vorm van een koekje gebakken in zonnebloemolie, ook wel Frikadel djagung genoemd. Deze mag niet ontbreken bij een Indische rijsttafel!

Noedels met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk vegetarisch recept met eiernoedels, tofu, paprika, sperziebonen en pinda's. In een lekkere Aziatische zelfgemaakte woksaus. Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

Indische pasteitjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke met gehakt en selderij gevulde Indische pasteitjes. Lekker als bijgerecht, als snack tussendoor of bij de borrel.