Indisch

Indisch

Heerlijke Indische recepten, van kleine hapjes tot complete rijsttafel. Met originele maar makkelijke Indonesische recepten zoals soto ajam, kipsaté, rendang, loempia’s nasi en gado gado. Maar ook zoete hapjes zoals pisang goreng en klepon. Veel van deze recepten naar het recept van mijn Indische schoonfamilie

Bloemkool nasi
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Deze nasi zonder rijst is gemaakt van bloemkool en bevat daarom extra veel vitamientjes.

Mini loempia taartjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 20 oventijd
  • 10 stuks
  • **

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Salade kip pindadressing
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Lauwwarme maaltijdsalade van Chinese kool met gegrilde kip en een heerlijke Oosterse pindadressing

Sambal goreng telor met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Rendang met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.

Zelfgemaakte sambal
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittige sambal, een smaakmaker op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap. Lekker bij de Indonesische recepten zoals nasi.

Sticky kip met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • **

Kippendijen uit de oven in een stroperige oosterse saus met boontjes en rijst

Mini kipsaté spiesjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 15 stuks
  • **

Een lekker hapje in een glaasje wat makkelijk uit te delen is op ieder feestje of borrel

Nasi goreng
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Lekker en makkelijk vegetarisch recept voor nasi goreng met gebakken groente en rijst geserveerd met een gebakken eitje. Inclusief stap voor stap video!

Tofu sticks met boontjes sajoer
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Ideaal voor een dagje geen vlees: krokant gebakken tofu met sperziebonen en rijst

Rijst met Oosterse garnalenspies
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 60 wachten
  • 2 personen
  • **

Garnalen gemarineerd in een oosterse marinade geserveerd met rijst en roerbakgroenten

Courgette reepjes in sojasaus
  • Bijgerecht
  • 10 MINUTEN
  • 6 PERSONEN
  • *

Deze pittige courgette reepjes zijn een heerlijke aanvulling op je (Oosterse) maaltijd.

Roerbak tofu met bimi
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 3 PERSONEN
  • *

Vegetarische roerbak met stukjes pikante tofu met bimi en cantharellen

Babi ketjap spiezen
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • **

Deze Indische spiezen van varkensvlees met ketjapsaus zijn lekker uit de pan of van de BBQ

Video: gevulde paprika's met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • **

Heerlijke Oosters gevulde paprika's met rijst, kip en cashewnoten

Oosterse gehaktballetjes met ketjapsaus
  • Bijgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 20 STUKS
  • **

Deze gehaktballetjes in ketjapsaus zijn lekker als borrelhapje of bij een Oosterse rijsttafel

Oosterse zalm met kokosrijst
  • Hoofdgerecht
  • 50 MIN + 12 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Gemarineerde zalm uit de oven met een geurige kokosrijst met boontjes en cashewnoten

Indische maiskoekjes
  • Hapjes en snacks
  • 30 MINUTEN
  • 15 STUKS
  • **

Lekker Indisch hapje van mais en selderij gebakken in zonnebloemolie, ook wel Frikadel djagung genoemd

Vegetarische nasi met omeletreepjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijke vegetarische nasi met lekker veel groenten en omeletreepjes, ook ideaal om restjes op te maken!

Oosterse kip met sinaasappelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Kip in een jasje besprenkeld met een Oosterse saus op basis van soja en sinaasappel

Kip met groenten en pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijke roerbakgroenten met goudbruin gebakken stukjes kip en een zelfgemaakte pindasaus

Noedels met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN
  • 2 PERSONEN
  • *

Makkelijk vegetarisch recept met eiernoedels, tofu, paprika, sperziebonen en pinda's

Indische kipspiesjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 30 MIN WACHTEN + 8  MIN BAKKEN
  • 4 STUKS
  • *

Lekker voor op de barbecue of in de grillpan; kip gemarineerd in een frisse, zoete marinade met pittige bite

Indische varkenshaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 30 WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning