Makkelijke recepten

Makkelijke recepten

Vind hier lekkere, makkelijke recepten die iedereen in een handomdraai maakt. Want lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn! Bovendien staan de gerechten supersnel op tafel. Van pitabroodjes met kip tot maaltijdsalades, roerbak schotels of verschillende hapjes. Je vindt alle recepten hier.

Mummy Halloween koekjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 24 koekjes
  • *

Hoe leuk en griezelig zijn deze koekjes in de vorm van een mummy voor Halloween? Supermakkelijk zelf te maken en handig om uit te delen. 

Gevulde champignons uit de oven
  • Voorgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijk hapje van grote champignons gevuld met een romig pestomengsel en een licht krokante topping van kaas en panko.

Chai kruiden mix maken
  • Bijgerecht
  • 5 min
  • 1 potje kruiden
  • *

Maak zelf een chai kruiden mix om in chai latte en andere warme drankjes te gebruiken of in bakrecepten zoals cake en muffins.

Salade met gebakken champignons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Herfstige salade met in knoflook gebakken champignons met rozemarijn. Lekker met romige avocado, feta, walnoten en balsamico crème.

Feta fourno (feta uit de oven)
  • Voorgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een typische Grieks gerecht van gesmolten fetakaas uit de oven met tomaat, paprika, Griekse olijven en voor de liefhebber een pepertje. Lekker als voorgerecht of borrelhapje.

Chocolade met noten en superfood
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 30 min wachten
  • 6 porties
  • *

Snacken doe je verantwoord met deze rijkelijk gevulde pure chocolade met noten en superfood. Je hebt dit binnen een kwartiertje al gemaakt en je kunt heerlijk variëren met ingrediënten die jij het lekkerst vindt.

Snelle bolognesesaus
  • Bijgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas.

Preischotel uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel met gehakt en prei onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde kaas.

Pecan pie baked oats
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 35 min oven
  • 4-6 personen
  • *

Eet jij graag pecan pie en baked oats? Voeg ze samen in dit heerlijke én gezonde ontbijtje. Extra lekker met wat plantaardige yoghurt erbij.

Paddenstoelenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Overheerlijke snelle stoofschotel met verschillende paddenstoelen en herfstige kruiden samen met een romige pastinaakpuree.

Paddenstoelensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor een herfstige en romige paddenstoelensoep met de volle smaak van paddenstoelen en een vleugje tijm. Makkelijk zelf gemaakt in 30 minuten met een paar basisingredienten.

Camembert uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Warme, romige camembert die zacht is geworden in de oven en waar de smaken van knoflook, honing en rozemarijn helemaal ingetrokken zijn. Overheerlijk om met een broodje in te dippen.

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk basisrecept voor verse pompoensoep die je eenvoudig en snel zelf maakt. Geniet extra van de herfst met dit verwarmende recept! Lekker bij de lunch met een broodje of als voorgerecht.

Chocolate chip cookies
  • Bakrecept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 24 stuks
  • *

Heerlijke chocolade koekjes die knapperig zijn van buiten en lekker zacht van binnen

Salade met druiven en noten
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Perfecte combi van sla met zoete druiven, krokante pecannoten en zachte kaas. Lekker als simpele lunch salade of als bijgerecht.

Orzo met groenten ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Vegan monchou taart
  • Bakrecept
  • 20 min + 4 uur opstijftijd
  • 8 personen
  • *

Romige vegan monchou taart met kersen en speculoos bodem. Makkelijk te bereiden in 20 minuten en daarna laten opstijven.

Geroosterde pompoen van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijke traybake uit de oven van kruidige plakken pompoen, paprika en geitenkaas met een (vegetarisch) worstje.

Kaasvlinders
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Een knapperige en hartige snack van bladerdeeg met oude kaas en oregano. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Gnocchi in truffelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 personen
  • *

Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.

Pitabroodje caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Een klassieke Italiaanse combi van tomaat, mozzarella en basilicum op een pitabroodje met stukjes kruidige kip. Een lekkere en snelle maaltijd.

Glühwein maken
  • Drankjes
  • 20 min
  • 1 kan
  • *

Maak zelf deze lekkere en verwarmende glühwein met kruiden zoals kaneel en steranijs en met sinaasappel en citroen. Heerlijk om te maken tijdens koudere dagen. In 20 minuutjes al klaar.

Rosti van zoete aardappelen
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Lekker bij een stukje vlees of salade: krokante rösti met knoflook en rozemarijn

Plaattaart met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.