Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Hoofdgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Rul het gehakt bruin in een pan met een beetje olie of boter. Snijd de puntpaprika in reepjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de prei toe en de tomatenpuree en cajunkruiden. Meng alles goed door elkaar.

  2. Breng het mengsel eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek af met een laagje zoete aardappelpuree. Bestrooi met een beetje kaas en bak ca. 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

  3. Bekijk ook eens deze blog met 10 x zoete aardappel recepten of kijk eens bij al mijn andere ovenschotels

Heeft het gesmaakt?
1272 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!