Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Ingrediënten
  • 300 gr gehakt
  • 450 gr zoete aardappelpuree (zelfgemaakt of kant en klaar)
  • 2 puntpaprika’s
  • 200 gr prei (fijngesneden)
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Handje geraspte kaas
Materialen
  • Kleine ovenschaal a 20 x 14 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Rul het gehakt bruin in een pan met een beetje olie of boter. Snijd de puntpaprika in reepjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de prei toe en de tomatenpuree en cajunkruiden. Meng alles goed door elkaar.

Breng het mengsel eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek af met een laagje zoete aardappelpuree. Bestrooi met een beetje kaas en bak ca. 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×