Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Ingrediënten
  • 300 gr gehakt
  • 450 gr zoete aardappelpuree (zelfgemaakt of kant en klaar)
  • 2 puntpaprika’s
  • 200 gr prei (fijngesneden)
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Handje geraspte kaas
Materialen
  • Kleine ovenschaal a 20 x 14 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Rul het gehakt bruin in een pan met een beetje olie of boter. Snijd de puntpaprika in reepjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de prei toe en de tomatenpuree en cajunkruiden. Meng alles goed door elkaar.

Breng het mengsel eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek af met een laagje zoete aardappelpuree. Bestrooi met een beetje kaas en bak ca. 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Bekijk ook eens deze blog met 10 x zoete aardappel recepten

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×