Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree

Een lekker kruidig gehaktmengsel onder een laagje zoete aardappelpuree gegratineerd in de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Rul het gehakt bruin in een pan met een beetje olie of boter. Snijd de puntpaprika in reepjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de prei toe en de tomatenpuree en cajunkruiden. Meng alles goed door elkaar.

Breng het mengsel eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek af met een laagje zoete aardappelpuree. Bestrooi met een beetje kaas en bak ca. 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Bekijk ook eens deze blog met 10 x zoete aardappel recepten of kijk eens bij al mijn andere ovenschotels

1191 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!