Stracciatella cake
  • Bakrecept
  • 15 min + 60 min
  • 10 personen
  • *

Heerlijke luchtige basiscake met stukjes chocolade en een vleugje vanille.

Gezonde kapsalon
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze gezonde variant op de bekende kapsalon (ook wel kipsalon genoemd) is gemaakt met zoete aardappel, kip, verse groenten en een yoghurt sausje! Incl handige stap voor stap video

Vegetarische aubergine stoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min stoven
  • 2 personen
  • *

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Wraprolletjes met meloen
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 1 uur wachten
  • 8 wraps
  • *

Een klassieke combi van meloen en parmaham in een rolletje van wraps.

Salade met gerookte kip
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse maaltijdsalade met kip, spek, mozzarella en appel is een lekkere lunch of een licht hoofdgerecht om een nieuwe week mee te beginnen.

Taco’s met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 18 min
  • 12 stuks
  • *

Krokante Mexicaans gevulde taco’s met gehakt, zoete aardappel en avocado.

Stamppot ovenschotel met pittig gehakt + stamppot tips
  • 25-01-2018
  • 4 reacties
  • Sandra

Ik ben echt dol op stamppotjes, zeker in de winter nu het koud is buiten. En ik vind het helemaal leuk om af te wisselen met ingrediënten en een verrassende variant te maken op deze oer-Hollandse pot. Maar dan wel lekker makkelijk en zonder gedoe.

Trifle met lemon curd
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 6 porties
  • *

Snel en makkelijk toetje van vanilleroom met koekjes en lemon curd.

Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Maak eens deze lekkere quiche met boerenkool en spekjes, een heerlijke stevige en winterse maaltijd

Snijbonensoep met courgette
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Wist je dat je met snijbonen een heerlijke soep kunt maken? Lekker met wat uitgebakken spek!

Plaattaart met witlof en gerookte zalm
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Witlof en gerookte zalm smaken ontzettend lekker samen in deze plaattaart, afgemaakt met licht pittige rucola.

Pasta met boerenkool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool. Met rookworst.

Gezonde appel cakejes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 16 stuks
  • *

Deze glutenvrije muffins gemaakt met havermout en amandelmeel zijn een heerlijke healthy snack

Andijviestamppot met gerookte kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze gezonde stamppot is lekker licht door de gerookte kip

Zuurkoolstamppot met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Winterse kost van zuurkoolstamppot met een frisse twist van ananas en krokante spekjes

Hutspot met pittige rookworst roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Hollandse kost met een pittige twist van rode peper en ketjap

Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Deze geroosterde sneetjes brood met Hüttenkäse, cherrytomaatjes, rucola en serranoham zijn geschikt als lunch of snelle avondmaaltijd

Thaise courgette noedels met omeletrol
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet

Gezonde quiche met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezonde versie van een quiche heeft een bodem van speltdeeg en een vulling van spinazie en magere yoghurt

Bananenbrood wafels
  • Tussendoortjes
  • 30 min
  • 8-10 stuks
  • *

Bananenbrood kennen we inmiddels al, maar heb je al eens wafels gemaakt op basis van banaan en speltmeel? Zeker doen!

Zoete puntpaprika soep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Light recept: Thai beef bowl
  • 06-01-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Deze bowl met een Oosters tintje is een heerlijke en lichte maaltijd die snel klaar is. En hij ziet er ook nog eens leuk uit in zo’n kommetje!

Ovenschotel met feta en aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven