Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Stoofperen met kaneel

Een perfect basisrecept met video om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst

Ingrediënten
  • 6 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 400 ml soepele rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 50 gr witte basterdsuiker

Bereiding
Schil de peren maar laat de steeltjes er nog aan zitten. Doe de rode wijn in een pannetje en breng zachtjes aan de kook met de suiker, kaneelstokjes en kruidnagels. Leg de peertjes er in en laat op zacht vuur een uurtje stoven met deksel er op. Schep de peertjes af en toe om. Serveer ze als bijgerecht bij een stukje vlees of als toetje met ijs. Laat de wijn eventueel iets inkoken voor een saus.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×