Tempeh spiesjes met pindasaus

Een lekker recept voor licht pittige tempeh spiesjes met een romige pinda dipsaus. Heerlijk als bijgerechtje voor de rijsttafel voor op de barbecue

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Pinda dipsaus
Benodigdheden

Bereiding

 Snijd de tempeh in blokjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook en stoom hierin de tempeh 10 minuten, met behulp van een stoommandje of een zeef indien je deze niet hebt. Maak ondertussen de marinade voor de tempeh door de sojasaus, de limoen, agavesiroop, sesamolie, sriracha, knoflook, gember en paprikapoeder te mengen.

 Wanneer de tempeh gestoomd is, doe deze in een bak en giet de marinade eroverheen. Meng dit goed door elkaar zodat de tempeh helemaal bedekt is met marinade. Laat de tempeh minimaal 30 minuten marineren, maar liever een aantal uur.

 

 Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg een bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover de tempehblokjes. Bak deze voor 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat halverwege uit de oven, draai de tempehblokjes om en bestrijk de blokjes met het restant van de marinade. Zet terug in de oven en laat ze verder bakken.

 Maak de dipsaus terwijl de tempeh in de oven staat. Doe hiervoor alle ingrediënten in een pan en verwarm deze op laag vuur. Roer goed tot een geheel en verdun eventueel met wat extra kokosmelk of water.

 Wanneer de tempeh klaar is kun je de spiesjes maken. Gebruik per satéprikker 4 blokjes tempeh om de spiesjes te maken. Serveer de tempeh met de pinda dipsaus, gehakte pinda’s, bosui en limoen.

 Tip: je kunt de tempeh spiesjes ook grillen i.p.v. in de oven bakken, bijvoorbeeld op de barbecue of grillpan. Leg dan de satéprikkers 2 uur in water voor je ze gebruikt en maak de spiesjes voor je ze gaat grillen.

4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.