Tempeh spiesjes met pindasaus

Een lekker recept voor licht pittige tempeh spiesjes met een romige pinda dipsaus. Heerlijk als bijgerechtje voor de rijsttafel voor op de barbecue

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Pinda dipsaus
Benodigdheden

Bereiding

Snijd de tempeh in blokjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook en stoom hierin de tempeh 10 minuten, met behulp van een stoommandje of een zeef indien je deze niet hebt. Maak ondertussen de marinade voor de tempeh door de sojasaus, de limoen, agavesiroop, sesamolie, sriracha, knoflook, gember en paprikapoeder te mengen.

Wanneer de tempeh gestoomd is, doe deze in een bak en giet de marinade eroverheen. Meng dit goed door elkaar zodat de tempeh helemaal bedekt is met marinade. Laat de tempeh minimaal 30 minuten marineren, maar liever een aantal uur.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg een bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover de tempehblokjes. Bak deze voor 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat halverwege uit de oven, draai de tempehblokjes om en bestrijk de blokjes met het restant van de marinade. Zet terug in de oven en laat ze verder bakken.

Maak de dipsaus terwijl de tempeh in de oven staat. Doe hiervoor alle ingrediënten in een pan en verwarm deze op laag vuur. Roer goed tot een geheel en verdun eventueel met wat extra kokosmelk of water.

Wanneer de tempeh klaar is kun je de spiesjes maken. Gebruik per satéprikker 4 blokjes tempeh om de spiesjes te maken. Serveer de tempeh met de pinda dipsaus, gehakte pinda’s, bosui en limoen.

Tip: je kunt de tempeh spiesjes ook grillen i.p.v. in de oven bakken, bijvoorbeeld op de barbecue of grillpan. Leg dan de satéprikkers 2 uur in water voor je ze gebruikt en maak de spiesjes voor je ze gaat grillen.

4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.