10 x Indische recepten

Eigenlijk had ik nooit zo veel met de Indische en de Oosterse keuken. Ik kende de meeste ingrediënten niet, laat staan hoe je ze klaar moet maken. Maar door mijn Indische schoonmoeder Yvonne heb ik heel wat Indische gerechten geproefd en die zijn me toch lekker! Zonde dat je zelf niet zoiets kunt klaarmaken, dacht ik.

De recepten op mijn site zijn daarom vrij eenvoudig en bevatten ingrediënten zoals ketjap, boemboe (kruidenpasta), sambal, ketoembar (korianderzaad) of sereh (citroengras) die je in de toko kunt halen maar ook in de meeste supermarkten.
Indische gerechten staan er vaak ook om bekend dat je uren in de keuken moet staan, maar ik heb ontdekt dat dit lang niet altijd het geval is. In nog geen uurtje zet Yvonne bijvoorbeeld een hele rijsttafel met beef rendang, hete kip, rijst en wokgroente op tafel. Hieronder zie de top 10 van de meest populaire Indische recepten gemaakt door Yvonne en/of mij. Van gado gado tot rendang en soto ajam soep.
En zoek je nog een toetje of zoet recept, ga dan voor deze klepon (kokos balletjes), kue dadar (pandan pannenkoek) of kwee mangkok (gestoomde cakejes)

10 x Indische recepten

#1 Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur
  • 4-5 personen
  • **

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

#2 Ajam paniki met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

#3 Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept: vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus!

#4 Indische maiskoekjes
  • Hapjes en snacks
  • 30 MINUTEN
  • 15 STUKS
  • **

Lekker Indisch hapje van mais en selderij gebakken in zonnebloemolie, ook wel Frikadel djagung genoemd

#5 Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

#6 Soto ajam - Indonesische kippensoep
  • Hoofdgerecht
  • 2 uur
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor Indonesische soto ajam gemaakt met kippenbouten gegaard in bouillon geserveerd met o.a. rijst, mihoen, ei en selderij

#7 Pisang goreng
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 18 stuks
  • *

Deze lekkere bananen in een zoet en krokant jasje heten in Indonesië Pisang goreng wat gebakken banaan betekent en zijn een lekkere snack.

#8 Sambal goreng telor met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

#9 Indische varkenshaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 30 WACHTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

#10 Vegan nasi met tofu spiesen
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Bewaar
Print
Deel
Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Reacties

Laat je reactie achter

lily 14 november 2013 om 07:03

Fijne recepten

Beantwoorden
lily 14 november 2013 om 07:04

Dit bewaren

Beantwoorden
Antoinette 19 november 2013 om 15:44

Het lijkt me leuk deze recepten te gaan uit proberen. Bedankt. Groetjes, antoinette

Beantwoorden
Sjourd 9 december 2017 om 13:17

Met mij verging het hetzelfde, ik heb nooit interesse gehad om terug te gaan naar mijn geboorteland maar nu ik beging 2017 weliswaar voor 1 week, op doorreis. Maar volgend jaar blijven wij een hele maand weg en komen in het voorjaar, begin Maart weer terug. Na 60 jaar, alles wat ik achtergelaten had was er niet meer en waar het woonhuis eens had gestaan staat nu een 12 verdieping hoog hotel. Maar volgend jaar gaan we weer toko Oen bezoeken en sate kambing, originele, lekker snoepen etc etc

Beantwoorden

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.