Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

10 x Indische recepten

Eigelijk had ik nooit zo veel met de Indische en de Oosterse keuken. Ik kende de meeste ingrediënten niet, laat staan hoe je ze klaar moet maken. Maar door mijn Indische schoonmoeder Yvonne heb ik heel wat Indische gerechten geproefd en die zijn me toch lekker! Zonde dat je zelf niet zoiets kunt klaarmaken, dacht ik. De recepten op mijn site zijn daarom vrij eenvoudig en bevatten ingrediënten zoals ketjap, boemboe (kruidenpasta), sambal, ketoembar (korianderzaad) of sereh (citroengras) die je in de toko kunt halen maar ook in de meeste supermarkten.
  
Indische gerechten staan er vaak ook om bekend dat je uren in de keuken moet staan, maar ik heb ontdekt dat dit lang niet altijd het geval is. In nog geen uurtje zet Yvonne bijvoorbeeld een hele rijsttafel met beef rendang, hete kip, rijst en wokgroente op tafel. Hieronder zie de top 10 van de meest populaire Indische recepten gemaakt door Yvonne en/of mij. 
 

Top 10

De lekkerste en meest populaire Indische recepten heb ik op een rijtje gezet. De snelle beef rendang staat op 1, dit gerecht moet je normaal gesproken uren laten sudderen maar met deze snelle versie is dat niet nodig.  

1. Beef rendang (biefreepjes in een licht zoete saus)

beef rendang

2. Soto (kippensoep gevuld met o.a.rijst, aardappelen, tauge en ei)

soto

3. Klepon (zoet hapje van kokos en parmsuiker)

klepon

4.Indische varkenshaas

varkenshaas met cashewnoten
indische kipspiesjes van de-BBQ
loempia
7. Kue dadar (groene pandan pannenkoekjes met zoete kokosvulling)
Kue Dadar pannekoek

8. Kip met mango
kip met mango

9. Indische pasteitjes
Indonesische pasteitjes

10. Satestokjes met pindasaus

sate met pindasaus
 
Hier vindt je nog meer lekkere en eenvoudige Indische en Oosterse recepten. 
 

Reacties

Laat je reactie achter

lily 14 november 2013 om 07:03

Fijne recepten

Beantwoorden
lily 14 november 2013 om 07:04

Dit bewaren

Beantwoorden
Antoinette 19 november 2013 om 15:44

Het lijkt me leuk deze recepten te gaan uit proberen. Bedankt. Groetjes, antoinette

Beantwoorden
Sjourd 9 december 2017 om 13:17

Met mij verging het hetzelfde, ik heb nooit interesse gehad om terug te gaan naar mijn geboorteland maar nu ik beging 2017 weliswaar voor 1 week, op doorreis. Maar volgend jaar blijven wij een hele maand weg en komen in het voorjaar, begin Maart weer terug. Na 60 jaar, alles wat ik achtergelaten had was er niet meer en waar het woonhuis eens had gestaan staat nu een 12 verdieping hoog hotel. Maar volgend jaar gaan we weer toko Oen bezoeken en sate kambing, originele, lekker snoepen etc etc

Beantwoorden

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×