Vegan recepten

Vegan recepten

Alle heerlijke vegan recepten op een rijtje. Van kikkererwtenstoof tot pokebowl en van nasi tot quiche. Allemaal 100% plantaardige en lekkere recepten, en vaak nog gezond ook! Door vaker voor plantaardig te kiezen beperk je de impact op ons milieu en het dierenwelzijn.

Camembert uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Warme, romige camembert die zacht is geworden in de oven en waar de smaken van knoflook, honing en rozemarijn helemaal ingetrokken zijn. Overheerlijk om met een broodje in te dippen.

Pompoensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk basisrecept voor verse pompoensoep die je eenvoudig en snel zelf maakt. Geniet extra van de herfst met dit verwarmende recept! Lekker bij de lunch met een broodje of als voorgerecht.

Orzo met groenten ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige orzo met geroosterde groenten uit de oven, makkelijk gemaakt en bovendien geheel vegan.

Vegan monchou taart
  • Bakrecept
  • 20 min + 4 uur opstijftijd
  • 8 personen
  • *

Romige vegan monchou taart met kersen en speculoos bodem. Makkelijk te bereiden in 20 minuten en daarna laten opstijven.

Vegan wraps met kikkererwtensalade
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 4 wraps
  • *

Volkoren wraps met een vezelrijke vulling van kikkererwten. Ideaal als lunch voor op school, werk of voor onderweg. Lekker, gezond en helemaal plantaardig.

Patatas bravas
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

De authentieke Spaanse patatas bravas aardappeltjes met een heerlijke zelfgemaakte patatas bravas saus. Makkelijk zelf thuis gemaakt met dit recept. 

Gebakken tempeh salade met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere frisse salade met sla en komkommer gecombineerd met krokant gebakken tempeh en pindasaus.

Broodje bapao
  • Bijgerecht
  • 20 min bereidingstijd + 10 min stoomtijd + 1 uur 55 min rijstijd
  • 10 broodjes
  • *

Probeer deze gestoomde broodjes eens uit, gevuld met een kruidige vulling van (vega) gehakt en kruiden. Lekker met chilisaus!

Thaise noedelsalade met mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.

Avocado toast
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 1 persoon
  • *

Eenvoudige toast belegd met smeuïge avocado, zoute feta en vleugje pittigheid door de chilivlokken. Ideaal als vezelrijke lunch met gezonde vetten.

Guacamole
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Lekkere guacamole maken? Deze heerlijke romige Mexicaanse avocado dip is lekker als dip bij nacho's of gebruik de guacamole als topping bij je tortilla wraps of taco's.

Vegan linzenballetjes in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min kooktijd + 25 min oventijd
  • 4 porties
  • *

De lekkerste plantaardige balletjes voor een borrel, bij een pasta of als je zin hebt in een vegan AVG’tje. Helemaal plantaardig én eiwitrijk.

Maïssoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Een smaakvolle maïssoep die lekker romig is gemaakt met kokosmelk. Een verrassende soep die je in 20 minuutjes maakt. Probeer het ook eens! Extra lekker met een snufje chili.

Vegan wraps met tofu reepjes
  • Lunch recept
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ben je nog op zoek naar een makkelijke en snelle lunch? Met deze wraps zit je altijd goed. Lekker, simpel en verantwoord.

Gezonde ontbijt brownies
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 25 min
  • 6 stuks
  • *

Geniet nu extra van je ontbijt met deze voedzame brownies gemaakt met havermeel, pindakaas en banaan. Bovendien zijn ze ook nog eens vegan en glutenvrij.

Doperwtensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke vers gemaakte soep van doperwtjes met een frisse smaak van munt. Simpel en snel gemaakt in 20 minuten.

Salade met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsalade van kruidige geroosterde roosjes bloemkool met een frisse dressing van avocado en limoen.

Lactosevrij roomijs
  • Nagerecht
  • 10 min + 5 uur opstijftijd
  • 4 personen
  • *

Eenvoudig te bereiden roomijs dat geschikt is voor een lactosevrij of vegan dieet. Met maar 4 ingrediënten bereid je in 10 minuten het ijs voor om daarna op te laten stijven in de vriezer.

Watermeloen carpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk fris voorgerecht van flinterdunne plakjes watermeloen met een citroendressing en pistachenootjes.

Vegan pizza met kleurrijke groenten
  • Hoofdgerecht
  • 8 min + 12 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Een heerlijke en makkelijke vegan pizza, die helemaal plantaardig is, met kleurrijke groenten en een zelfgemaakte tomatensaus!

Vegan pancakes recept
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 1 persoon
  • *

Fluffy vegan American pancakes met banaan in plaats van ei. Door het havermeel zijn ze extra voedzaam. Serveer ze met rood fruit en wat plantaardige kwark.

Pasta met courgette en citroen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse pasta met courgette en een fris vleugje van citroen. Lekker met de krokante topping van geroosterde panko en basilicum.

Tempeh saté spiesjes
  • Bijgerecht
  • 25 min + 1 uur marineren
  • 8 stuks
  • *

Knapperige tempeh saté in een heerlijke marinade. Lekker van de bbq of gewoon uit de grillpan. Serveer ze met gebakken uitjes.

Voedzame quinoa burgers
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd + 15 min rusttijd
  • 4 burgers
  • *

Zin in een stevige burger? Probeer dan eens deze quinoa zwarte bonen burgers! Helemaal plantaardig, glutenvrij en boordevol eiwitten en vezels. Het lekkerst op een broodje!