Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Geroosterde romanesco salade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Romanesco is een soort groene bloemkool met feestelijke spitse torentjes en daarom ideaal om te serveren met Kerst. Rooster hem in de oven met feta en maak er een heerlijk bijgerecht van.

Bietencarpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

De klassieke carpaccio in een vegetarische variant. Lekker met geitenkaas, walnoten en balsamico.

Wellington met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.

Pastarol met spinazie (rotolo)
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min koken
  • 4 personen
  • *

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

Kaneelbroodjes
  • Ontbijt recept
  • 35 min + 25 min oventijd + 1 uur 15 min rijstijd
  • 8 stuks
  • *

Lekkere luchtige kaneelbroodjes maken? Gebruik dit basisrecept voor heerlijke broodjes met een zoete vulling van kaneel en pecannoten

Pancakes met kruidnoten en banaan
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • *

Helemaal in de Sinterklaas stemming of heb je pepernoten over? Verwerk ze in deze heerlijke fluffy pannenkoekjes.

Luxe aardappelgratin met champignons en truffel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Maak eens deze aardappelgratin 2.0 met toegevoegde champignons en truffel die het aardappelgerecht nóg lekkerder maken

Bailey's mousse
  • Nagerecht
  • 35 min + 4 uur WACHTEN
  • 4 tot 6 personen
  • *

Lekker dessert voor het kerstdiner: luchtige chocolademousse met een vleugje Bailey's

Speculaaskoeken met amandelspijs
  • Bakrecept
  • 40 min bereiden + 15 min oventijd + 1 uur rusttijd
  • 6 stuks
  • *

Maak zelf deze heerlijk krokante koeken met speculaaskruiden gevuld met een lekker zoete en zachte vulling van amandelspijs

Gourmet pannenkoekjes
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Leuk tijdens de feestdagen voor kinderen én volwassenen: mini pannenkoekjes gebakken in een gourmetpannetje 

Geroosterde zoete aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een van de lekkerste manieren om zoete aardappel te bereiden: geroosterd met kruiden uit de oven

Taco’s met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Krokante taco’s met een heerlijke kruidige vulling van (vegan) kip en paprika geserveerd met zure room en avocado

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 16 stuks
  • *

Een heerlijke borrelhapje of appetizer van knapperig bladerdeeg met een stukje romige brie en gekarameliseerde peer

Gourmet recept: aardappel tortilla
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 stuks
  • *

Leuk als bijgerecht voor de gourmet avond: mini aardappel-ei pannenkoekjes met bosui

Stamppot met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Probeer eens deze verrassende stamppot met gebakken paprika, oude kaas en rucola. Een heerlijke combinatie en weer eens iets anders dan de standaard stamppot.

Knolselderij ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere combinatie van knolselderij, aardappel, appel en spekjes in een romige saus gegratineerd met kaas uit de oven

Courgette reepjes in sojasaus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 6 personen
  • *

Deze pittige courgette reepjes zijn een heerlijke aanvulling op je (Oosterse) maaltijd.

Pompoentaart
  • Bakrecept
  • 20 min + 45 min + 1 uur afkoeltijd
  • 8 personen
  • *

Een heerlijke pompoentaart, ook wel pumpkin pie genoemd, gemaakt met een verrukkelijke vulling van pompoen die bovendien ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is.

Broodje paddenstoelen shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Vegetarisch broodje shoarma van geroerbakte gekruide paddenstoelenreepjes. Een ideale vleesvervanger en heerlijk in een pitabroodje.

Zoete aardappel gnocchi basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3-4 personen
  • *

Zelf gnocchi maken is niet moeilijk en deze zoete aardappel variant is extra lekker en voedzaam.

Hartige pannenkoekrolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Goed gevulde pannenkoekrolletjes met romige spinazie en champignons gegratineerd uit de oven

Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Glutenvrije appeltaart met kruimels
  • Bakrecept
  • 15 min + 50 min
  • 8 personen
  • *

Heerlijke glutenvrije taart met een lekkere vulling met kaneel en een krokante crumble met noten, tevens vegan en lactosevrij