Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Kaiserschmarrn
  • Nagerecht
  • 45 min
  • 5 personen
  • *

Heerlijke Kaiserschmarrn maken! Het bekende Oostenrijkse gerecht van zoete luchtige stukjes pannenkoek met een verrukkelijke warme kersensaus. Ook lekker met vanillesaus.

Banh mi (Vietnamees broodje) met tempeh
  • Lunch recept
  • 20 min + 30 min marineren
  • 4 stuks
  • *

Lekkere vegetarische versie op het bekende Aziatische broodje met krokante en gemarineerde tempeh, zure groenten en een lekkere saus.

Havermout ontbijt met banaan
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 1 persoon
  • *

Alle lekkere smaken van een bananenbrood in een havermout ontbijtje! Dat is dubbel genieten.

Frittata met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk en gezond oven recept van zoete aardappel met spinazie en feta. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Vegan chocoladetaart
  • Bakrecept
  • 30 min + 35 min oventijd + 45 min afkoelen
  • 10 stukken
  • *

Een heerlijke en makkelijk te maken chocoladetaart met een lekker romige topping die helemaal vegan is.

Zoete aardappel met taco vulling
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 50 min
  • 4 stuks
  • *

Gepofte zoete aardappels uit de oven met een vulling van vegetarisch gehakt, tomaatjes en maïs. Slechts 15 minuten voorbereiding en de rest doet de oven.

Shakshuka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Heerlijk vegetarisch pannetje met tomatensaus en puntpaprika met licht gestolde eieren, lekker om met brood in te dippen

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke met mozzarella gegratineerde gnocchi schotel in een romige paprikasaus uit de oven.

Gebakken ricotta dip uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.

Bruschetta met champignons
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Knapperige broodjes met romige brie, gebakken champignons en verse peterselie. Zowel warm als koud ontzettend lekker.

Mini yoghurt ijstaartjes
  • Nagerecht
  • 40 min + 3 uur in de vriezer
  • 12 stuks
  • *

Zelfgemaakte mini ijstaartjes uit een muffinvorm met yoghurt, meringue schuimpjes en bosvruchten. Een heerlijk tussendoortje of nagerecht.

Risotto met champignons en truffel
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk smeuïge risotto met truffel die erg makkelijk is om te maken en ideaal is voor een gezellig dinertje. Ik gebruikte truffeltapenade, maar je kunt ook nog wat extra verse truffel toevoegen.

Kikkererwtensalade met feta
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke gezonde glutenvrije salade met kikkererwten, feta, rode paprika en een dressing van olijfolie en citroen.

Falafel burger met gegrilde paprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min
  • 3 stuks
  • *

Deze vegetarische burgers zijn gemaakt van kikkererwten die op smaak gebracht zijn met peterselie en citroensap.

Borrelbrood met kaas
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 brood
  • *

Gezellig voor bij de borrel om te delen; een plukbrood gevuld met kaas, kruidenboter en ui. En als je er een stukje uittrekt is hij extra cheesy door de mozzarella  

Macaroni met gehakt en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een gerecht dat bij iedereen in de smaak valt; macaroni met tomatensaus, courgette, paprika en (vega)gehakt. Gemaakt zonder pakjes en zakjes.  

Andijvietaart met gehakt 
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Wentelteefjes met Nutella en aardbeien
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Het ultieme verwenontbijtje van wentelteefjes besmeerd met een dikke laag Nutella geserveerd met verse aardbeien. Lekker voor Valentijnsdag of Moederdag.

Gegratineerde spruitjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere romige spruitjes met walnoten onder een krokant gegratineerd laagje van kaas. Zo lust iedereen wel spruitjes.

Glutenvrije pizza
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 pizza
  • *

Een heerlijke glutenvrije pizza met tomatensaus, zongedroogde tomaat, paprika, Italiaanse kruiden en kaas.

Waldorfsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.

Kruidnoten crumble
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble.

Gezonde lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezonde(re) en light versie op de bekende lasagne bevat geen bechamelsaus maar een lichte saus met Huttenkase en extra veel groenten. Lekker licht en voedzaam dus.

Witlofsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Snel recept voor een frisse salade met witlof gecombineerd met het zoete van mandarijn en het frisse van de groene appel.