Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Pesto aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd + 10 min kooktijd
  • 4 personen
  • *

Aardappels uit de oven in een lekkere romige pesto saus. Een veelzijdig bijgerecht dat bijna overal lekker bij smaakt. 

Knoflooksoep met gepofte knoflook
  • Voorgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige knoflooksoep, en omdat de knoflook gepoft is in de oven is krijgt hij een lekkere geroosterde en milde smaak. 

Spanakopita
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • *

Recept voor Griekse spinazietaart gemaakt met knapperig filodeeg gevuld met o.a. spinazie en feta, inclusief stap voor stap foto’s

Koolhydraatarme crackers
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 25 min oventijd + 30 min afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Deze koolhydraatarme crackers maak je gemakkelijk zelf. Heerlijk met verschillende pitten en zaden.

Jus maken (zonder vlees)
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke vegetarische en zelfs vegan jus met een volle smaak van sjalotjes, sojasaus en tijm. Lekker bij aardappels, (vega)bal of stamppot. 

Appelmoes maken
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 pot
  • *

Maak zelf heerlijke appelmoes met dit appelmoes recept. Met maar 4 ingrediënten heb je in een mum van tijd appelmoes gemaakt. Lees welke appels je het beste kunt gebruiken en hoe je appelmoes bewaart.

Gezonde rocky road
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 9 stukken
  • *

Gezonder snacken? Maak deze gezonde rocky road met pure chocolade, gedroogde mango, kokos en gepofte quinoa.

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • *

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Gele curry met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

Linzensalade met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Gezonde vegetarische salade met linzen, tomaatjes, feta en balletjes falafel die super snel klaar is

Tempura
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak met dit recept een lekker dik tempura beslag voor groenten in een lekker krokant jasje. Lekker met sojasaus om in te dippen.

Winter bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Met deze winter bowl krijg je een groot aantal winterse groentes binnen. Lekker met een schepje zelfgemaakte hummus en geroosterde pitjes.

Kurkuma latte
  • Drankjes
  • 15 min
  • 2 grote glazen
  • *

Dit verwarmende en gezonde drankje, ook wel bekend als golden milk, is een fijne boost voor je weerstand en gelukkig ook erg lekker.

Sla wraps met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Lekker licht en smaakvol.

Tater tots
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min opstijven
  • 20 stuks
  • *

Lekkere krokante aardappelsnacks die vooral in Amerika populair zijn en lijken op ‘onze’ aardappelkroketjes maar dan iets kleiner en krokanter. Lekker om mee te dippen!

Kaas uienquiche
  • Hoofdgerecht
  • 55 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Hartige vegetarische taart met rode ui, tijm en pittige kaas

Knoflookbrood
  • Bijgerecht
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Brood met een laagje romige knoflookboter en kaas uit de oven. Serveer het in sneetjes bij de borrel of lekker om bij de lunch in je soep te dippen.

Risotto balletjes (arancini)
  • Voorgerecht
  • 50 min + 1 uur afkoelen
  • 15 stuks
  • *

Heerlijke krokante snack met een lekkere smeuïge vulling van risottorijst. Inclusief tips voor toevoegingen en smaken.

Mini kaas broodjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Oud en nieuw recept: hartige snack van bladerdeeg gevuld met romige kaas en oregano

Hartige bladerdeeg cadeautjes
  • Lunch recept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta. Leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner.

Roomkaas truffel amuse
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 30 stuks
  • *

Lekker als amuse voor het kerstdiner of als hartig hapje tijdens oud en nieuw

Pastinaak gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner: gegratineerde pastinaak uit de oven

Wrap sterren op prikker
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Feestelijk hapje voor Kerst of oud en nieuw van sterren van wraps met een vulling van geitenkaas en pesto

Crostini’s met brie en cranberry
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 15 stuks
  • *

Mooi en feestelijk hapje voor Kerst van krokante broodjes met romige brie en friszoete cranberry compote. Een heerlijke combi.