Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Bruschetta’s met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Krokante broodjes met een lekkere topping van gebakken paddenstoelen met Parmezaanse kaas

Mexicaanse bonensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 - 6 personen
  • *

Een lekkere en goed gevulde vegetarische bonensoep met paprika, mais en tomaat en een Mexicaanse twist geserveerd met tortilla

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Vegetarische goulash
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min stoven
  • 2 personen
  • *

Heerlijke kruidige stoof met traditionele ingrediënten zoals paprikapoeder, laurier en uien, maar dan met lekker veel groenten i.p.v. vlees

Pumpkin spice truffels
  • Tussendoortjes
  • 45 min + 2 uur
  • 15 stuks
  • *

Heerlijke truffels gevuld met een kruidige pumpkin spice vulling in een laagje witte chocolade

Bruschetta’s met vijgen
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekkere krokante broodjes met een herfstige topping van geitenkaas, verse vijgen en walnoten

Gezonde cookie dough
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 30 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke variant op koekjesdeeg die vegan, gezond, glutenvrij en makkelijk is om te maken. Heerlijk om van te snoepen!

Pittige pompoenstoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min stoven
  • 4 personen
  • *

Stoofschotel met blokjes pompoen, champignons en een lekkere pittige touch van harissa.

Vegan Oreo cheesecake
  • Bakrecept
  • 45 min + 4 uur opstijven + 12 uur weken
  • 4 personen
  • *

Er is niets zo lekker als een Oreo cheesecake! Bak nu ook deze vegan variant, lekker romig met een krokante bodem en topping van Oreo

Quiche met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker herfstrecept; goed gevulde quiche met paddenstoelen, champignons en Zwitserse Gruyere kaas

Overnight oats met banaan
  • Ontbijt recept
  • 5 min + 6 uur
  • 1 persoon
  • *

Een gezond en makkelijk ontbijt van havermout met banaan en (amandel)melk dat je een nachtje in de koelkast laat staan. De volgende dag hoef je alleen een lekkere topping toe te voegen van bijvoorbeeld fruit, noten en zaden.

Indische pastei met kip (pastei tutup)
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke ovenschotel met kip, wortel en erwtjes onder een laagje puree op basis van het recept van mijn schoonmoeder.

Mini pavlova met fruit
  • Nagerecht
  • 25 min + 1 uur oventijd + 30 min afkoelen
  • 24 stuks
  • *

Lekker als toetje voor de kerst of bij een high tea: mini pavlova met zoete mascarpone en vers fruit. Met maar een paar ingrediënten heb je een super feestelijk nagerecht op tafel staan.

Omeletrolletjes met feta en walnoten
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 5 min + 5 min
  • 8 stuks
  • *

Lekkere gezonde omeletrolletjes met rode bieten hummus en feta, heerlijk als lunch of hapje! En bovendien koolhydraatarm

Taco’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Krokante tacoschelpen gevuld met een heerlijk gekruid gehaktmengsel en toppings. Een TexMex topper die bij iedereen in de smaak valt!

Griekse pasticcio
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kruidige pastaschotel uit Griekenland, ook wel pastistio genoemd, met laagjes van pasta, gehaktmengsel met oregano en kaneel en een zelfgemaakte bechamelsaus.

Vegan cake met bessen
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 45 min
  • 10 personen
  • *

Een heerlijke gezonde vegan cake met blauwe bessen stukjes walnoot, in een uurtje klaar!

Banaan brûlée
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk toetje van gekarameliseerde bananen met ijs en chocolade, een leuke variant op de klassieke crème brûlée

Zaalouk (auberginesalade)
  • Hapjes en snacks
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Een smaakvolle Marokkaanse dip op basis van aubergine en tomaat. Lekker als voorgerecht of als bijgerecht.

Broodje falafel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Geniet lekker van een goed gevuld pitabroodje met een romige koolsalade, tomaatjes en falafel balletjes

Chocolade truffels met muisjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • *

Truffels van chocolate chip cookies met witte chocolade en roze en witte muisjes, leuk om te serveren bij een babyshower of om cadeau te doen

Bruschetta’s met courgette
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 stuks
  • *

Krokant gegrilde broodjes met knoflook en een heerlijke topping van gegrilde courgette en mozzarella

Romige lactosevrije pasta met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lactosevrije pasta met room, champignons, lente ui en spekjes.

Stroopwafeltaart
  • Bakrecept
  • 50 min + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Heerlijke luchtige biscuittaart met een vulling van karamel botercrème en stukjes stroopwafel, een prachtige traktatie voor een verjaardag of feestje.